Para Vrhunc/Vrhunc in Jančar/Jerman najboljša na DUP v odbojki na mivki

Para Vrhunc/Vrhunc in Jančar/Jerman najboljša na DUP v odbojki na mivki

Na igriščih »ŠUS na mivki« na Vodnikovi cesti v Ljubljani je v četrtek, 18. maja, potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, ki je štelo kot kvalifikacije za udeležbo na letošnjem Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Splitu.

V moški kategoriji sta zmagala Gašper Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za farmacijo) in Jernej Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za računalništvo in informatika), v ženski pa Tjaša Jančar in Anja Jerman (obe Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport).

Gašper in Jernej Vrhunc sta tekmovanje začela nekoliko slabše in na začetku izgubila proti Matiji Primcu (Univerza v Mariboru/Medicinska fakulteta) in Matjažu Lobniku (ALMA MATER EUROPAEA MARIBOR) z 18:21, nato pa stopnjevala igre in premagala Davida Šenico (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za strojništvo) in Tima Butkovca (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport) z 21:13, nato Jurija Žavbija (Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta) in Matevža Ledinka (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo) z 21:19, v polfinalu sta se Lobniku in Primcu oddolžila za poraz in ju premagala z 21:17, v velikem finalu pa sta z 2:1 v nizih (15:9, 8:15, 15:13) porazila še Jureta Kasnika (Univerza v Mariboru/Pedagoška fakulteta) in Vasjo Plesca (Univerza v Mariboru/Fakulteta za strojništvo).

»Tekmovanje se je za naju začelo slabo in kazalo je, da bova zgodaj izpadla, še posebej zato, ker smo do finala igrali na en dobljeni niz in se eni ali dveh napakah hitro znajdeš v slabem položaju. A na srečo sva se rešila in lahko sva zadovoljna z rezultatom. Pred evropskim univerzitetnim prvenstvom bova imela dodatne treninge, da se ustrezno pripraviva,« sta povedala zmagovalca.

Pri ženskah je bila udeležba bolj okrnjena, zato sta imeli Tjaša Jančar in Anja Jerman manj dela, ki pa sta ga opravili z odliko. Uvodoma sta premagali Nušo Polanec (ALMA MATER EUROPAEA) in Karmino Sužnik (Univerza v Mariboru/Fakulteta za naravoslovje in informatiko) z 21:11, nato Leno Marolt in Anjo Mitrovič (obe Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta) z 21:12, v finalu pa še Tino Bukovec (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) in Špelo Bukovec (Univerza v Ljubljani/Medicinska fakulteta) s 16:14 in 15:13.

»Tokrat sva prvič igrali skupaj in nisva vedeli, kaj lahko pričakujeva. Pred tekmovanjem nisva imeli nobenih treningov, prvenstva pa sva se udeležili predvsem iz ljubezni do športa, morebitna uvrstitev na Evropsko univerzitetno prvenstvo je bilo sekundarnega pomena. A vseeno nama je uspelo,« sta bili veseli Jančarjeva in Jermanova.

Najboljši so bili nagrajeni z medaljami, ki jih je podelil Jan Sredenšek, član izvršnega odbora SUSA.

REZULTATI DUP V ODBOJKI NA MIVKI

Študentje

  1. mesto: Gašper Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za farmacijo) / Jernej Vrhunc (Univerza v Ljubljani /Fakulteta za računalništvo in informatiko)
  2. mesto: Jure Kasnik (Univerza v Mariboru/Pedagoška fakulteta) / Vasja Plesec (Univerza v Mariboru/Fakulteta za strojništvo)
  3. mesto: Gašper Plahutnik (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) / Aleksander Dulai (Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta)

Študentke

  1. mesto: Tjaša Jančar (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport) / Anja Jerman (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport)
  2. mesto: Tina Bukovec (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) / Špela Bukovec (Univerza v Ljubljani/Medicinska fakulteta)
  3. mesto: Nuša Polanec (ALMA MATER EUROPAEA) / Karmina Sužnik (Univerza v Mariboru/Fakulteta za naravoslovje in informatiko)
Facebook Twitter Google+ Pinterest

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v lokostrelstvu 2016/17

22.06.2017, Državna univerzitetna prvenstva

V Logatcu bo v nedeljo, 25. junija 2017, potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v lokostrelstvu, ki bo štelo kot delne kvalifikacije za udeležbo na 29. Poletni univerzijadi v Tajpeju. Organizator tekmovanja...

Beri več

Ljubljanskim študentom prva tri mesta na SPALDING DUP v košarki 3 na 3

12.06.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Ljubitelji košarke so v soboto, 10. junija, zasedli Študentski kampus na Pivovarniški ulici v Ljubljani, saj je tam potekal prvi kvalifikacijski turnir državnega prvenstva v košarki 3 na 3. Skoraj...

Beri več

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v košarki 3 na 3 2016/17

02.06.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza bo v soboto, 10. junija, priredila SPALDING Državno univerzitetno prvenstvo v košarki 3 na 3. Tekmovanje šteje kot kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu, ki...

Beri več

Univerza v Ljubljani zaznamovala Poletni festival Zdrava zabava

01.06.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Slovensko obmorsko mesto Koper je bilo včeraj, 31. maja 2017, prizorišče Poletnega festivala Zdrava zabava, v okviru katerega so potekala Državna univerzitetna prvenstva v košarki, odbojki, rokometu in futsalu.

Beri več

SUSA izvedla žreb tekmovanja za DUP v košarki, futsalu, odbojki in rokometu

30.05.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) je v prostorih Študentskega centra Univerze na Primorskem v Kopru izpeljala žreb parov Državnih univerzitetnih prvenstev v odbojki, futsalu, rokometu in košarki za študijsko leto...

Beri več

Okorn in Zagorčeva državna univerzitetna prvaka v tenisu

29.05.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza je v soboto na igriščih Teniškega Kluba Branik Maribor priredila Državno univerzitetno prvenstvo v tenisu, ki je štelo kot kvalifikacijsko sito za nastop na letošnji Poletni...

Beri več