Para Vrhunc/Vrhunc in Jančar/Jerman najboljša na DUP v odbojki na mivki

Para Vrhunc/Vrhunc in Jančar/Jerman najboljša na DUP v odbojki na mivki

Na igriščih »ŠUS na mivki« na Vodnikovi cesti v Ljubljani je v četrtek, 18. maja, potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, ki je štelo kot kvalifikacije za udeležbo na letošnjem Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Splitu.

V moški kategoriji sta zmagala Gašper Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za farmacijo) in Jernej Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za računalništvo in informatika), v ženski pa Tjaša Jančar in Anja Jerman (obe Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport).

Gašper in Jernej Vrhunc sta tekmovanje začela nekoliko slabše in na začetku izgubila proti Matiji Primcu (Univerza v Mariboru/Medicinska fakulteta) in Matjažu Lobniku (ALMA MATER EUROPAEA MARIBOR) z 18:21, nato pa stopnjevala igre in premagala Davida Šenico (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za strojništvo) in Tima Butkovca (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport) z 21:13, nato Jurija Žavbija (Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta) in Matevža Ledinka (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo) z 21:19, v polfinalu sta se Lobniku in Primcu oddolžila za poraz in ju premagala z 21:17, v velikem finalu pa sta z 2:1 v nizih (15:9, 8:15, 15:13) porazila še Jureta Kasnika (Univerza v Mariboru/Pedagoška fakulteta) in Vasjo Plesca (Univerza v Mariboru/Fakulteta za strojništvo).

»Tekmovanje se je za naju začelo slabo in kazalo je, da bova zgodaj izpadla, še posebej zato, ker smo do finala igrali na en dobljeni niz in se eni ali dveh napakah hitro znajdeš v slabem položaju. A na srečo sva se rešila in lahko sva zadovoljna z rezultatom. Pred evropskim univerzitetnim prvenstvom bova imela dodatne treninge, da se ustrezno pripraviva,« sta povedala zmagovalca.

Pri ženskah je bila udeležba bolj okrnjena, zato sta imeli Tjaša Jančar in Anja Jerman manj dela, ki pa sta ga opravili z odliko. Uvodoma sta premagali Nušo Polanec (ALMA MATER EUROPAEA) in Karmino Sužnik (Univerza v Mariboru/Fakulteta za naravoslovje in informatiko) z 21:11, nato Leno Marolt in Anjo Mitrovič (obe Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta) z 21:12, v finalu pa še Tino Bukovec (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) in Špelo Bukovec (Univerza v Ljubljani/Medicinska fakulteta) s 16:14 in 15:13.

»Tokrat sva prvič igrali skupaj in nisva vedeli, kaj lahko pričakujeva. Pred tekmovanjem nisva imeli nobenih treningov, prvenstva pa sva se udeležili predvsem iz ljubezni do športa, morebitna uvrstitev na Evropsko univerzitetno prvenstvo je bilo sekundarnega pomena. A vseeno nama je uspelo,« sta bili veseli Jančarjeva in Jermanova.

Najboljši so bili nagrajeni z medaljami, ki jih je podelil Jan Sredenšek, član izvršnega odbora SUSA.

REZULTATI DUP V ODBOJKI NA MIVKI

Študentje

  1. mesto: Gašper Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za farmacijo) / Jernej Vrhunc (Univerza v Ljubljani /Fakulteta za računalništvo in informatiko)
  2. mesto: Jure Kasnik (Univerza v Mariboru/Pedagoška fakulteta) / Vasja Plesec (Univerza v Mariboru/Fakulteta za strojništvo)
  3. mesto: Gašper Plahutnik (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) / Aleksander Dulai (Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta)

Študentke

  1. mesto: Tjaša Jančar (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport) / Anja Jerman (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport)
  2. mesto: Tina Bukovec (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) / Špela Bukovec (Univerza v Ljubljani/Medicinska fakulteta)
  3. mesto: Nuša Polanec (ALMA MATER EUROPAEA) / Karmina Sužnik (Univerza v Mariboru/Fakulteta za naravoslovje in informatiko)
Facebook Twitter Google+ Pinterest

Na Kopah tradicionalni Zimski festival študentskega športa

29.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Na Kopah bo 18. decembra potekal tradicionalni Zimski festival študentskega športa, v okviru katerega bosta izvedeni tudi Državni univerzitetni prvenstvi v alpskem smučanju in deskanju na snegu za študijsko leto...

Beri več

Markoja na poti do naslova izgubil le pol točke, Janželjeva ponovila lanski uspe…

29.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

V Študentskem kampusu v Ljubljani je v torek potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v šahu za študijsko leto 2017/18, ki sta ga priredila Slovenska univerzitetna športna zveza in Šahovski klub En...

Beri več

Autsajderji v letu dni od regionalnih univerzitetnih podprvakov do državnih univ…

21.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

V Ledeni dvorani Zalog je v ponedeljek potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v curlingu za študijsko leto 2017/18, ki sta ga organizirali Slovenska univerzitetna športna zveza in Curling zveza Slovenije. Naslov...

Beri več

SUSA v letu 2017 izvedla 15 DUP, na koledarju so še štiri

09.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Za Slovensko univerzitetno športno zvezo je bilo koledarsko leto 2017 zelo pestro, saj je s pomočjo svojih članic in drugih organizacij priredila petnajst Državnih univerzitetnih prvenstev (DUP). S tem pa...

Beri več

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v šahu 2017/18

08.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

V Študentskem kampusu v Ljubljani bo 28. novembra 2017 potekalo Državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v šahu za študijsko leto 2017/18. Tekmovanje bo organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), v vlogi...

Beri več

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu 2017/18

23.10.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Curling zveza Slovenije bosta v ponedeljek, 20. novembra 2017, v Ledeni dvorani Zalog organizirali Državno univerzitetno prvenstvo v curlingu za študijsko leto 2017/18.

Beri več