Para Vrhunc/Vrhunc in Jančar/Jerman najboljša na DUP v odbojki na mivki

Para Vrhunc/Vrhunc in Jančar/Jerman najboljša na DUP v odbojki na mivki

Na igriščih »ŠUS na mivki« na Vodnikovi cesti v Ljubljani je v četrtek, 18. maja, potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, ki je štelo kot kvalifikacije za udeležbo na letošnjem Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Splitu.

V moški kategoriji sta zmagala Gašper Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za farmacijo) in Jernej Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za računalništvo in informatika), v ženski pa Tjaša Jančar in Anja Jerman (obe Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport).

Gašper in Jernej Vrhunc sta tekmovanje začela nekoliko slabše in na začetku izgubila proti Matiji Primcu (Univerza v Mariboru/Medicinska fakulteta) in Matjažu Lobniku (ALMA MATER EUROPAEA MARIBOR) z 18:21, nato pa stopnjevala igre in premagala Davida Šenico (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za strojništvo) in Tima Butkovca (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport) z 21:13, nato Jurija Žavbija (Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta) in Matevža Ledinka (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo) z 21:19, v polfinalu sta se Lobniku in Primcu oddolžila za poraz in ju premagala z 21:17, v velikem finalu pa sta z 2:1 v nizih (15:9, 8:15, 15:13) porazila še Jureta Kasnika (Univerza v Mariboru/Pedagoška fakulteta) in Vasjo Plesca (Univerza v Mariboru/Fakulteta za strojništvo).

»Tekmovanje se je za naju začelo slabo in kazalo je, da bova zgodaj izpadla, še posebej zato, ker smo do finala igrali na en dobljeni niz in se eni ali dveh napakah hitro znajdeš v slabem položaju. A na srečo sva se rešila in lahko sva zadovoljna z rezultatom. Pred evropskim univerzitetnim prvenstvom bova imela dodatne treninge, da se ustrezno pripraviva,« sta povedala zmagovalca.

Pri ženskah je bila udeležba bolj okrnjena, zato sta imeli Tjaša Jančar in Anja Jerman manj dela, ki pa sta ga opravili z odliko. Uvodoma sta premagali Nušo Polanec (ALMA MATER EUROPAEA) in Karmino Sužnik (Univerza v Mariboru/Fakulteta za naravoslovje in informatiko) z 21:11, nato Leno Marolt in Anjo Mitrovič (obe Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta) z 21:12, v finalu pa še Tino Bukovec (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) in Špelo Bukovec (Univerza v Ljubljani/Medicinska fakulteta) s 16:14 in 15:13.

»Tokrat sva prvič igrali skupaj in nisva vedeli, kaj lahko pričakujeva. Pred tekmovanjem nisva imeli nobenih treningov, prvenstva pa sva se udeležili predvsem iz ljubezni do športa, morebitna uvrstitev na Evropsko univerzitetno prvenstvo je bilo sekundarnega pomena. A vseeno nama je uspelo,« sta bili veseli Jančarjeva in Jermanova.

Najboljši so bili nagrajeni z medaljami, ki jih je podelil Jan Sredenšek, član izvršnega odbora SUSA.

REZULTATI DUP V ODBOJKI NA MIVKI

Študentje

  1. mesto: Gašper Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za farmacijo) / Jernej Vrhunc (Univerza v Ljubljani /Fakulteta za računalništvo in informatiko)
  2. mesto: Jure Kasnik (Univerza v Mariboru/Pedagoška fakulteta) / Vasja Plesec (Univerza v Mariboru/Fakulteta za strojništvo)
  3. mesto: Gašper Plahutnik (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) / Aleksander Dulai (Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta)

Študentke

  1. mesto: Tjaša Jančar (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport) / Anja Jerman (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport)
  2. mesto: Tina Bukovec (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) / Špela Bukovec (Univerza v Ljubljani/Medicinska fakulteta)
  3. mesto: Nuša Polanec (ALMA MATER EUROPAEA) / Karmina Sužnik (Univerza v Mariboru/Fakulteta za naravoslovje in informatiko)
Facebook Twitter Google+ Pinterest

"Vozovnice" za SUP v odbojki na mivki 2017/18 v Münchnu podeljene

06.06.2018, Državna univerzitetna prvenstva

Športni center „ŠUS na mivki” na Vodnikovi 155 v Ljubljani je v torek, 5. junija 2018, gostil Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2017/18. Prvenstvo, ki ga je organizirala Slovenska...

Beri več

Naslov v košarki ponovno Univerzi v Ljubljani

30.05.2018, Državna univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze v Ljubljani so zmagovalci Državnega univerzitetnega prvenstva v košarki 2017/18, potem ko so z veliko prednostjo premagali tekmece z Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem. Na drugo...

Beri več

Mariborčani osvojili rokometni prestol

30.05.2018, Državna univerzitetna prvenstva

Športna dvorana Srednje tehniške šole v Kopru je danes, 30, maja 2018, gostila Državno univerzitetno prvenstvo v rokometu 2017/18, ki ga je organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA). Na tekmovanju...

Beri več

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v rokometu 2017/18

29.05.2018, Državna univerzitetna prvenstva

Športna dvorana Srednje tehniške šole na Šmarski cesti 4 v Kopru bo 30. maja 2018 prizorišče Državnega univerzitetnega prvenstva v rokometu 2017/18. Dogodek bo organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA)...

Beri več

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v košarki 2017/2018

29.05.2018, Državna univerzitetna prvenstva

V sredo, 30. 5. 2018, bo v Kopru potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v košarki 2017/18. Organizator tekmovanja bo Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), izvajalec tekmovanja pa Univerzitetna športna zveza Primorske...

Beri več

Mandlova in Meden zmagovalca DUP v triatlonu

27.05.2018, Državna univerzitetna prvenstva

V soboto, 26.5.2018, smo dobili državne univerzitetne prvake v sprint triatlonu za študijsko leto 2017/18. Državnega univerzitetnega prvenstva v triatlonu 2017/18, ki je potekalo na Debelem Rtiču v Ankaranu, se...

Beri več