Vidmar članskemu državnemu naslovu dodal še univerzitetnega

Vidmar članskemu državnemu naslovu dodal še univerzitetnega

Univerzitetna športna dvorana Rožna dolina je bila v ponedeljek prizorišče Državnega univerzitetnega prvenstva v judu, ki so ga organizirale Slovenska univerzitetna športna zveza, Športna zveza Univerze v Ljubljani in Judo zveza Slovenije.

Udeleženci so bili razvrščeni v šest težnostnih kategorij, moški so tekmovali v kategorijah do 73 kilogramov, do 81 kilogramov in do 100 kilogramov, ženske pa v kategorijah do 57 kilogramov, do 63 kilogramov in do 78 kilogramov.

Eden izmed šestih zmagovalcev je bil Janez Vidmar (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta), ki je v konkurenci do 81 kilogramov upravičil vlogo favorita. Član judo kluba Bežigrad se že več kot deset let ukvarja z judom in na teden opravi tudi po deset treningov. To se pozna tudi pri njegovih rezultatih, saj si je letošnjega marca priboril naslov državnega prvaka v članski kategoriji do 81 kilogramov, zdaj pa si je konkurenco podredil še na univerzitetni ravni. Kot je priznal, se je na DUP prijavil le z enim ciljem:

"Želim si tekmovati na Univerzijadi. Zmagovalec DUP si zagotovi udeležbo na tem tekmovanju in to je bil glavni razlog za prijavo. Konkurenca na DUP se sicer ne more primerjati s tisto na članskem DP, imamo pa tekmovalci priložnost za druženje," je povedal Vidmar (na sredini spodnje fotografije) in dodal, da z usklajevanjem študijskih in športnih aktivnosti nima težav, saj imajo na njegovi fakulteti veliko razumevanja za njegovo športno kariero.

Judo Janez Vidmar

Vrhovec že izkusil Univerzijado

V moški kategoriji do 100 kilogramov je zmagal Jakob Vrhovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta). Izkušeni 24-letni član kluba Polyteam, ki se z judom ukvarja že 17 let, sicer tekmuje v konkurenci do 90 kilogramov, vendar pa se je tokrat več kot uspešno zoperstavil težjim nasprotnikom.

"To mi je predstavljalo izziv, saj moraš proti takšnim nasprotnikom prilagoditi svojo taktiko. Zdi se mi zelo pomembno, da se znaš soočiti tudi z drugačnim tekmecem. Na običajnih tekmah se na posamičnih borbah pomerimo s predstavniki iste težnostne kategorije, na ekipnih tekmah pa je drugače in sem se že večkrat boril s težjimi tekmeci. Gre za drugačno tekmo, a naloga ni nemogoča," pojasnjuje Vrhovec.

Študent Ekonomske fakultete že ima izkušnje z nastopom na Univerzijadi, saj je leta 2015 tekmoval v južnokorejskem Gwangjuju. Na ta dogodek ima zelo lepe spomine: "To je bilo tekmovanje, na katerem sem imel najmočnejše tekmece v svoji karieri. Univerzijado bi lahko primerjal s svetovnim prvenstvom. Pri prijavi na Državno univerzitetno prvenstvo sem imel v mislih tudi nastop na Univerzijadi, vendar pa se je letos zaradi pomanjkanja časa žal ne bom mogel udeležiti," je zaključil Jakob Vrhovec (na sredini spodnje fotografije).

Vrhovec judo1

Kern zmagovalcec najštevilčnejše kategorije

Najštevilčnejša kategorija je bila moška do 73 kilogramov. Tam je zmagal Jan Kern (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede) pred Urošem Zavrtanikom (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo) in Dominikom Kukovcem (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta).

Pri ženskah je v kategoriji do 57 kilogramov zmagala Tjaša Brumen (Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju), v kategoriji do 63 kilogramov Brigita Mardjonovič (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport) in v kategoriji do 78 kilogramov Urška Torkar (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport).

Najboljši z Državnega univerzitetnega prvenstva bodo povabljeni v reprezentanco za letošnjo Poletno univerzijado v Tajpeju.

REZULTATI DUP v judu

Moški, do 73 kg

1. Jan Kern (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede)

2. Uroš Zavrtanik (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)

3. Dominik Kukovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

4. Žan Gostenčnik (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)

5. Aldin Ribo (Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta)

 

Moški, do 81 kg

 1. Janez Vidmar (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

 2. David Berdajs (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

 

Moški, do 100 kg

1. Jakob Vrhovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

 2. Tilen Hadolin (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

 3. Gašper Trušnovec (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

                                              

Ženske, do 57 kg                         

1. Tjaša Brumen (Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju)

 2. Hana Prelog (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

 

Ženske, do 63 kg

1. Brigita Mardjonovič (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

2. Barbara Halas (Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta)

 

Ženske, do 78 kg              

1. Urška Torkar (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

Facebook Twitter Google+ Pinterest

DUP v streljanju 2017/18: Zmagali Stojak, Jarni in Lukićeva

12.01.2018, Državna univerzitetna prvenstva

Državno univerzitetno prvenstvo v streljanju (DUP) v študijskem letu 2017/18 je v četrtek, 11. januarja 2018, potekalo v Trbovljah, v prostorih Strelskega društva 1956. Dvajset udeleženk in udeležencev je tekmovalo...

Beri več

Na Kopah tradicionalni Zimski festival študentskega športa

29.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Na Kopah bo 18. decembra potekal tradicionalni Zimski festival študentskega športa, v okviru katerega bosta izvedeni tudi Državni univerzitetni prvenstvi v alpskem smučanju in deskanju na snegu za študijsko leto...

Beri več

Markoja na poti do naslova izgubil le pol točke, Janželjeva ponovila lanski uspe…

29.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

V Študentskem kampusu v Ljubljani je v torek potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v šahu za študijsko leto 2017/18, ki sta ga priredila Slovenska univerzitetna športna zveza in Šahovski klub En...

Beri več

Autsajderji v letu dni od regionalnih univerzitetnih podprvakov do državnih univ…

21.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

V Ledeni dvorani Zalog je v ponedeljek potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v curlingu za študijsko leto 2017/18, ki sta ga organizirali Slovenska univerzitetna športna zveza in Curling zveza Slovenije. Naslov...

Beri več

SUSA v letu 2017 izvedla 15 DUP, na koledarju so še štiri

09.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Za Slovensko univerzitetno športno zvezo je bilo koledarsko leto 2017 zelo pestro, saj je s pomočjo svojih članic in drugih organizacij priredila petnajst Državnih univerzitetnih prvenstev (DUP). S tem pa...

Beri več

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v šahu 2017/18

08.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

V Študentskem kampusu v Ljubljani bo 28. novembra 2017 potekalo Državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v šahu za študijsko leto 2017/18. Tekmovanje bo organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), v vlogi...

Beri več