Vidmar članskemu državnemu naslovu dodal še univerzitetnega

Vidmar članskemu državnemu naslovu dodal še univerzitetnega

Univerzitetna športna dvorana Rožna dolina je bila v ponedeljek prizorišče Državnega univerzitetnega prvenstva v judu, ki so ga organizirale Slovenska univerzitetna športna zveza, Športna zveza Univerze v Ljubljani in Judo zveza Slovenije.

Udeleženci so bili razvrščeni v šest težnostnih kategorij, moški so tekmovali v kategorijah do 73 kilogramov, do 81 kilogramov in do 100 kilogramov, ženske pa v kategorijah do 57 kilogramov, do 63 kilogramov in do 78 kilogramov.

Eden izmed šestih zmagovalcev je bil Janez Vidmar (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta), ki je v konkurenci do 81 kilogramov upravičil vlogo favorita. Član judo kluba Bežigrad se že več kot deset let ukvarja z judom in na teden opravi tudi po deset treningov. To se pozna tudi pri njegovih rezultatih, saj si je letošnjega marca priboril naslov državnega prvaka v članski kategoriji do 81 kilogramov, zdaj pa si je konkurenco podredil še na univerzitetni ravni. Kot je priznal, se je na DUP prijavil le z enim ciljem:

"Želim si tekmovati na Univerzijadi. Zmagovalec DUP si zagotovi udeležbo na tem tekmovanju in to je bil glavni razlog za prijavo. Konkurenca na DUP se sicer ne more primerjati s tisto na članskem DP, imamo pa tekmovalci priložnost za druženje," je povedal Vidmar (na sredini spodnje fotografije) in dodal, da z usklajevanjem študijskih in športnih aktivnosti nima težav, saj imajo na njegovi fakulteti veliko razumevanja za njegovo športno kariero.

Judo Janez Vidmar

Vrhovec že izkusil Univerzijado

V moški kategoriji do 100 kilogramov je zmagal Jakob Vrhovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta). Izkušeni 24-letni član kluba Polyteam, ki se z judom ukvarja že 17 let, sicer tekmuje v konkurenci do 90 kilogramov, vendar pa se je tokrat več kot uspešno zoperstavil težjim nasprotnikom.

"To mi je predstavljalo izziv, saj moraš proti takšnim nasprotnikom prilagoditi svojo taktiko. Zdi se mi zelo pomembno, da se znaš soočiti tudi z drugačnim tekmecem. Na običajnih tekmah se na posamičnih borbah pomerimo s predstavniki iste težnostne kategorije, na ekipnih tekmah pa je drugače in sem se že večkrat boril s težjimi tekmeci. Gre za drugačno tekmo, a naloga ni nemogoča," pojasnjuje Vrhovec.

Študent Ekonomske fakultete že ima izkušnje z nastopom na Univerzijadi, saj je leta 2015 tekmoval v južnokorejskem Gwangjuju. Na ta dogodek ima zelo lepe spomine: "To je bilo tekmovanje, na katerem sem imel najmočnejše tekmece v svoji karieri. Univerzijado bi lahko primerjal s svetovnim prvenstvom. Pri prijavi na Državno univerzitetno prvenstvo sem imel v mislih tudi nastop na Univerzijadi, vendar pa se je letos zaradi pomanjkanja časa žal ne bom mogel udeležiti," je zaključil Jakob Vrhovec (na sredini spodnje fotografije).

Vrhovec judo1

Kern zmagovalcec najštevilčnejše kategorije

Najštevilčnejša kategorija je bila moška do 73 kilogramov. Tam je zmagal Jan Kern (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede) pred Urošem Zavrtanikom (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo) in Dominikom Kukovcem (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta).

Pri ženskah je v kategoriji do 57 kilogramov zmagala Tjaša Brumen (Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju), v kategoriji do 63 kilogramov Brigita Mardjonovič (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport) in v kategoriji do 78 kilogramov Urška Torkar (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport).

Najboljši z Državnega univerzitetnega prvenstva bodo povabljeni v reprezentanco za letošnjo Poletno univerzijado v Tajpeju.

REZULTATI DUP v judu

Moški, do 73 kg

1. Jan Kern (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede)

2. Uroš Zavrtanik (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)

3. Dominik Kukovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

4. Žan Gostenčnik (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)

5. Aldin Ribo (Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta)

 

Moški, do 81 kg

 1. Janez Vidmar (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

 2. David Berdajs (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

 

Moški, do 100 kg

1. Jakob Vrhovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

 2. Tilen Hadolin (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

 3. Gašper Trušnovec (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

                                              

Ženske, do 57 kg                         

1. Tjaša Brumen (Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju)

 2. Hana Prelog (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

 

Ženske, do 63 kg

1. Brigita Mardjonovič (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

2. Barbara Halas (Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta)

 

Ženske, do 78 kg              

1. Urška Torkar (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

Facebook Twitter Google+ Pinterest

SUSA v letu 2017 izvedla 15 DUP, na koledarju so še štiri

09.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Za Slovensko univerzitetno športno zvezo je bilo koledarsko leto 2017 zelo pestro, saj je s pomočjo svojih članic in drugih organizacij priredila petnajst Državnih univerzitetnih prvenstev (DUP). S tem pa...

Beri več

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v šahu 2017/18

08.11.2017, Državna univerzitetna prvenstva

V Študentskem kampusu v Ljubljani bo 28. novembra 2017 potekalo Državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v šahu za študijsko leto 2017/18. Tekmovanje bo organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), v vlogi...

Beri več

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu 2017/18

23.10.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Curling zveza Slovenije bosta v ponedeljek, 20. novembra 2017, v Ledeni dvorani Zalog organizirali Državno univerzitetno prvenstvo v curlingu za študijsko leto 2017/18.

Beri več

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v lokostrelstvu 2016/17

22.06.2017, Državna univerzitetna prvenstva

V Logatcu bo v nedeljo, 25. junija 2017, potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v lokostrelstvu, ki bo štelo kot delne kvalifikacije za udeležbo na 29. Poletni univerzijadi v Tajpeju. Organizator tekmovanja...

Beri več

Ljubljanskim študentom prva tri mesta na SPALDING DUP v košarki 3 na 3

12.06.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Ljubitelji košarke so v soboto, 10. junija, zasedli Študentski kampus na Pivovarniški ulici v Ljubljani, saj je tam potekal prvi kvalifikacijski turnir državnega prvenstva v košarki 3 na 3. Skoraj...

Beri več

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v košarki 3 na 3 2016/17

02.06.2017, Državna univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza bo v soboto, 10. junija, priredila SPALDING Državno univerzitetno prvenstvo v košarki 3 na 3. Tekmovanje šteje kot kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu, ki...

Beri več