Razpis državnega univerzitetnega prvenstva v biljardu 2018/19

Dodatne informacije


Razpis državnega univerzitetnega prvenstva v biljardu 2018/19

V sredo, 20. 3 2019 bo v biljardnici MagmaX v Novi Gorici potekalo državno univerzitetno prvenstvo v biljardu za študijsko leto 2018/19. Tekmovalo se bo v disciplini Ameriška devetka, v ženski in moški kategoriji. Udeleženci se borijo za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v panogi žepni biljard za študijsko leto 2018/19. Prijavnine ni.

Organizatorja prvenstva sta Biljardna zveza Slovenije in Slovenska univerzitetna športna zveza. Vodja tekmovanja pa bo Klavdij Ferle. 

(1) Tekmovanja se lahko udeležijo najboljše uvrščeni udeleženci z regionalnih študentskih tekmovanj v biljardu in sicer:

- v Ljubljani 6. 3. 2019 (za študente Univerze v Ljubljani ter drugih visokošolskih/višješolskih zavodov, ki imajo sedež v statističnih regijah Gorenjska, Osrednjeslovenska, Jugovzhodna Slovenija in Zasavska)
- v Mariboru 6. 3. 2019 (za študente Univerze v Mariboru ter drugih visokošolskih/višješolskih zavodov, ki imajo sedež v statističnih regijah Pomurska, Podravska, Koroška, Savinjska in Spodnjeposavka)
- v Ankaranu 6. 3. 2019 (za študente Univerze na Primorskem ter drugih visokošolskih/višješolskih zavodov, ki imajo sedež v statističnih regijah Notranjsko-kraška, Obalno-kraška in Goriška).

(2) Študenti s statusom v študijskem letu 2018/19 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji in tujini (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze)

Tekmovanje bo potekalo po pravilih Svetovne biljard zveze. Organizator bo povabil k udeležbi najboljše uvrščene tekmovalce z regionalnih študentskih tekmovanj.

Pred tekmovanjem so udeleženci študenti dolžni oddati izpolnjeno prijavnico in predložiti dokazilo o statusu študenta v študijskem letu 2018/19. Organizator bo pri pristojni službi izobraževalne ustanove preveril resničnost izjave o statusu študenta. V kolikor bo ugotovljeno, da udeleženec nima ustreznega statusa bo diskvalificiran, zoper njega bo sprožena kazenska in disciplinska prijava zaradi ponarejanja uradnega dokumenta.

Omejitev števila prijav:

- 16 udeležencev za vsako tekmovalno kategorijo.
- Omejitev števila udeležencev po posameznih visokošolskih zavodih je kot sledi:
1 Univerza v Ljubljani: 9
2 Univerza Maribor: 5
3 Univerza na Primorskem: 2

Organizator si pridržuje pravico do spremembe datuma, ure in kraja izvedbe tekmovanja ter tekmovalnih pravil v primeru objektivnih okoliščin. Organizator si pridržuje pravico do odpovedi celotnega tekmovanja in/ali izvedbe tekmovanja v posamezni kategoriji/disciplini v primeru premajhnega števila prijavljenih ekip.

Več informacij je na voljo v priloženem razpisu, ki se nahaja v novici zgoraj levo.

SF
Foto: TN

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Prenesi priponke:

Državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku 2018/19

18.04.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V sredo, 15. 5. 2019 bo na Rožniku, v Ljubljani, potekalo državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku za študijsko leto 2018/19. Tekmovanje organizirata Slovenska univerzitetna športna zveza(SUSA) in Orientacijska zveza...

Beri več

VIDEO/FOTO: Kuharičeva in Klopčič blizu državnih rekordov na DUP v streljanju

18.04.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V Železnikih je bilo v sredo, 17. 4. 2019 državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v streljanju. Dobili smo štiri univerzitetne prvake, ki imajo možnost nastopiti na 30. poletni univerzijadi v Neaplju...

Beri več

FOTO: Dva članska državna rekorda na državnem univerzitetnem prvenstvu v olimpij…

01.04.2019, Državna univerzitetna prvenstva

Na Kodeljevem se je v soboto, 30. 3. 2019, končalo državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v olimpijskem dviganju uteži. Študentke in študenti so natopili v 9 različnih kategorijah. Pri ženskah smo...

Beri več

V Mariboru dobili šest univerzitetnih prvakov!

28.03.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V Mariboru so bila v sredo, 27. 3. 2019, v sklopu državnih univerzitetnih prvenstev organizirana tri prvenstva v športih z loparji. Študentke in študenti so se merili v tenisu, namiznem...

Beri več

Razpis državnega univerzitetnega prvenstva v streljanju 2018/19

26.03.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V sredo, 17. aprila 2019 bo na strelišču v Železnikih potekalo državno univerzitetno prvenstvo v streljanju. Tekmovanje bo potekalo v disciplinah zračna puška in zračna pištola na 10 m, v kategorijah...

Beri več

FOTO: Na DUP v biljardu najboljši Aljoša Roškar

21.03.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V Centru MagmaX v Novi Gorici je sredo, 20. 3. 2019 potekal finalni del državnega univerzitetnega prvenstva v biljardu. Najboljših 16 študentov iz kvalifikacijskih turnirjev se je pomerilo za naslov...

Beri več