Priprave na EUP v badmintonu v zaključni fazi

Priprave na EUP v badmintonu v zaključni fazi

Slovenska metropola bo konec meseca v znamenju badmintona, saj bo v Športni dvorani Kodeljevo med 27. junijem in 3. julijem potekalo 11. Evropsko univerzitetno prvenstvo v badmintonu.

Organizatorka dogodka je Športna zveza Univerze v Ljubljani (ŠZUL), ki je prejela prijave 101 tekmovalca iz šestnajstih različnih univerz.

Kot je pojasnil predsednik organizacijskega komiteja Klemen Kristan, imajo prireditelji v teh veliko dela s pripravami na tekmovanje: »Organizacijski odbor že več mesecev intenzivno deluje na projektu, ki se je sedaj prevesel v zaključno fazo. Priprave so potekale po planu, vseeno pa nas do prvenstva čaka še veliko dela. Na prvenstvu bo nastopilo tudi osem igralcev in igralk, ki bo branilo barve Univerze v Ljubljani, na tekmovanje pa se vsak pripravlja po svojem urniku oziroma programu. Prav gotovo bodo veseli podpore s tribun, saj jih čakajo težki boji na igriščih, tako da vse, ki vas badminton zanima, vabimo, da nas obiščete in podprete naše športnike. Spremljite nas tudi na socialnem omrežju, kjer bomo redno objavljali aktualna dogajanja tako z igrišč kot tudi s tribun,« se je na vse športne navdušence obrnil Kristan.

Domača ekipa Univerze v Ljubljani z osemčlansko zasedbo

Edina domača predstavnica na prvenstvu bo Univerza v Ljubljani, njene tekmice pa prihajajo iz enajstih različnih držav. Največ ekip bo imela Francija, ki jo bodo zastopale Univerza v Bordeauxu, Univerza v Rouenu in Univerza v Strasbourgu, po dve predstavnici bodo imele Švica (Univerza v Ženevi, Univerza v Neuchatelu), Nemčija (Univerza v Duisburg-Essnu, Univerza v Hamburgu) in Turčija (Univerza v Erzincanu, Univerza v Uludagu), po eno pa Velika Britanija (Univerza v Nottinghamu), Nizozemska (Univerza v Groningenu), Norveška (Univerza v Oslu), Poljska (Univerza v Opoleju), Portugalska (Univerza v Lizboni) in Rusija (Univerza v Nižjem Novgorodu).

Domačo ekipo Univerze v Ljubljani bo vodil Matic Ivančič, v igralskem kadru pa bo osemčlanska zasedba. Vodstvo ekipe je zaenkrat določilo šest igralcev, to so Martin Cerkovnik, Andraž Krapež, Matevž Bajuk, Kaja Stanković, Nika Polanič in Sabina Magyar. Pri moških bosta med posamezniki igrala Cerkovnik in Krapež, v parih pa Krapež in Bajuk. Pri ženskah bosta med posameznicami nastopali Stankovićeva in Polaničeva, med pari pa Stankovićeva in Magyarjeva. V mešanih dvojicah bosta nastopila para Cerkovnik/Polanič in Bajuk/Magyar. Slovenski igralci bodo igrali tudi v ekipnem delu.

Univerza v Uludagu z največ tekmovalci

Med vsemi prijavljenimi univerzami bo imela največ tekmovalcev Univerza v Uludagu (11), sledita Univerza v Ljubljani in Univerza v Nottinghamu (8), na tretjem mestu pa so Univerza v Erzincanu, Univerza v Groningenu, Univerza v Strasbourgu in Univerza v Rouenu (7).

Za več informacij o tekmovanju obiščite uradno stran dogodka, ne spreglejte tudi profila na omrežju Facebook.

Organizatorji iščejo prostovoljce

Organizator dogodka Športna zveza Univerze v Ljubljani vabi vse prostovoljke in prostovoljce, ki bi se radi pridružili organizacijski ekipi prvenstva. Iščejo 16 atašejev/k, 4 informatorje/ke za delo na informacijskih točkah in 2 sodelavca v PR ekipi. Več informacij najdete na spletni strani ŠZUL.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Univerza v Mariboru na EUP v badmintonu

24.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Lodzu se je začelo prvo evropsko univerzitetno prvenstvo v nizu. Na Poljskem so se zbrali igralke in igralci badmintona. Slovenijo zastopa Univerza v Mariboru, ki jo zastopajo Pia Karnet...

Beri več

IO SUSA potrdil UŠZP kot gostiteljico dveh EUP v letu 2019

03.11.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Člani Izvršnega odbora Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) so na seji Izvršnega odbora potrdili Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) kot gostiteljico Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu...

Beri več

SUSA in UŠZP pridobili organizacijo EUP v vaterpolu 2019

12.10.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) sta bili uspešni pri kandidaturi za organizacijo Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu za leto 2019.

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske…

30.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Z včerajšnjim dnem so se nastopi slovenskih študentk in študentov na igriščih plaže Žnjan v Splitu zaključili. Najuspšnejša slovenska študenta, Gašper Vrhunc in Jernej Vrhunc sta dosegla končno 9. mesto...

Beri več

EUP v košarki 3x3, 4. DAN: Bronaste Ljubljančanke z vstopnico za Kitajsko

29.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V hrvaškem Splitu se je končalo 3. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Ljubljanske študentke so ponovno prišle do medalje - že tretje leto zapored in tako v treh letih kompletirale...

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 4. DAN: Študentki UL in študenta UL in UM v nadaljnje bo…

28.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Tokratni dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki, ki poteka v Splitu je znova postregel s številnimi odličnimi tekmami in počasi se že oblikujejo mnenja kdo bo lahko vse...

Beri več