Priprave na EUP v badmintonu v zaključni fazi

Priprave na EUP v badmintonu v zaključni fazi

Slovenska metropola bo konec meseca v znamenju badmintona, saj bo v Športni dvorani Kodeljevo med 27. junijem in 3. julijem potekalo 11. Evropsko univerzitetno prvenstvo v badmintonu.

Organizatorka dogodka je Športna zveza Univerze v Ljubljani (ŠZUL), ki je prejela prijave 101 tekmovalca iz šestnajstih različnih univerz.

Kot je pojasnil predsednik organizacijskega komiteja Klemen Kristan, imajo prireditelji v teh veliko dela s pripravami na tekmovanje: »Organizacijski odbor že več mesecev intenzivno deluje na projektu, ki se je sedaj prevesel v zaključno fazo. Priprave so potekale po planu, vseeno pa nas do prvenstva čaka še veliko dela. Na prvenstvu bo nastopilo tudi osem igralcev in igralk, ki bo branilo barve Univerze v Ljubljani, na tekmovanje pa se vsak pripravlja po svojem urniku oziroma programu. Prav gotovo bodo veseli podpore s tribun, saj jih čakajo težki boji na igriščih, tako da vse, ki vas badminton zanima, vabimo, da nas obiščete in podprete naše športnike. Spremljite nas tudi na socialnem omrežju, kjer bomo redno objavljali aktualna dogajanja tako z igrišč kot tudi s tribun,« se je na vse športne navdušence obrnil Kristan.

Domača ekipa Univerze v Ljubljani z osemčlansko zasedbo

Edina domača predstavnica na prvenstvu bo Univerza v Ljubljani, njene tekmice pa prihajajo iz enajstih različnih držav. Največ ekip bo imela Francija, ki jo bodo zastopale Univerza v Bordeauxu, Univerza v Rouenu in Univerza v Strasbourgu, po dve predstavnici bodo imele Švica (Univerza v Ženevi, Univerza v Neuchatelu), Nemčija (Univerza v Duisburg-Essnu, Univerza v Hamburgu) in Turčija (Univerza v Erzincanu, Univerza v Uludagu), po eno pa Velika Britanija (Univerza v Nottinghamu), Nizozemska (Univerza v Groningenu), Norveška (Univerza v Oslu), Poljska (Univerza v Opoleju), Portugalska (Univerza v Lizboni) in Rusija (Univerza v Nižjem Novgorodu).

Domačo ekipo Univerze v Ljubljani bo vodil Matic Ivančič, v igralskem kadru pa bo osemčlanska zasedba. Vodstvo ekipe je zaenkrat določilo šest igralcev, to so Martin Cerkovnik, Andraž Krapež, Matevž Bajuk, Kaja Stanković, Nika Polanič in Sabina Magyar. Pri moških bosta med posamezniki igrala Cerkovnik in Krapež, v parih pa Krapež in Bajuk. Pri ženskah bosta med posameznicami nastopali Stankovićeva in Polaničeva, med pari pa Stankovićeva in Magyarjeva. V mešanih dvojicah bosta nastopila para Cerkovnik/Polanič in Bajuk/Magyar. Slovenski igralci bodo igrali tudi v ekipnem delu.

Univerza v Uludagu z največ tekmovalci

Med vsemi prijavljenimi univerzami bo imela največ tekmovalcev Univerza v Uludagu (11), sledita Univerza v Ljubljani in Univerza v Nottinghamu (8), na tretjem mestu pa so Univerza v Erzincanu, Univerza v Groningenu, Univerza v Strasbourgu in Univerza v Rouenu (7).

Za več informacij o tekmovanju obiščite uradno stran dogodka, ne spreglejte tudi profila na omrežju Facebook.

Organizatorji iščejo prostovoljce

Organizator dogodka Športna zveza Univerze v Ljubljani vabi vse prostovoljke in prostovoljce, ki bi se radi pridružili organizacijski ekipi prvenstva. Iščejo 16 atašejev/k, 4 informatorje/ke za delo na informacijskih točkah in 2 sodelavca v PR ekipi. Več informacij najdete na spletni strani ŠZUL.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

EUP v badmintonu, 1. dan: ekipe opravile prve treninge

27.06.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Danes se je v Ljubljani uradno začelo 11. Evropsko univerzitetno prvenstvo v badmintonu, ki ga Športna zveza Univerze v Ljubljani organizira v Športni dvorani Kodeljevo.

Beri več

Priprave na EUP v badmintonu v zaključni fazi

08.06.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Slovenska metropola bo konec meseca v znamenju badmintona, saj bo v Športni dvorani Kodeljevo med 27. junijem in 3. julijem potekalo 11. Evropsko univerzitetno prvenstvo v badmintonu.

Beri več