EUP v badmintonu, 1. dan: ekipe opravile prve treninge

Dodatne informacije

EUP v badmintonu, 1. dan: ekipe opravile prve treninge

Danes se je v Ljubljani uradno začelo 11. Evropsko univerzitetno prvenstvo v badmintonu, ki ga Športna zveza Univerze v Ljubljani organizira v Športni dvorani Kodeljevo.

Na prvenstvu bo nastopilo 16 ekip iz 11 držav. Domača predstavnica je Univerza v Ljubljani, ki bo tekmovala z osmimi igralci in igralkami, to so: Martin Cerkovnik, Andraž Krapež, Matevž Bajuk, Primož Flis, Kaja Stanković, Jerca Bajuk, Sabina Magyar in Nika Polanič. Vodja ekipe je Matic Ivančič.

Nasprotnice Univerze v Ljubljani so iz desetih različnih držav, in sicer Francije, Švice, Nemčije, Turčije, Velike Britanije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugalske in Rusije (poln seznam udeleženk je na voljo spodaj).

Udeleženci prvenstva bodo igrali v šestih različnih kategorijah: moška posamična kategorija, moški pari, ženska posamična kategorija, ženski pari, mešani pari in ekipna kategorija.

Ekipe so opravile prve treninge

Prvi dan tekmovanja je minil brez dvobojev, saj so se ekipe šele dobro namestile v Dijaškem domu Poljane, se spoznale s slovensko metropolo in opravile prve treninge na prizorišču tekmovanja. Dejavno je bilo tudi vodstvo tekmovanja, ki je najprej moralo sprejeti vse ekipe, nato pa je v večernih urah opravilo še žreb ekipnega tekmovanja, ki si ga lahko ogledate na uradni strani.

Prvi tekmovalni dan bo v sredo, ko bodo organizatorji ob 9. uri izpeljali otvoritveno slovenost, nato pa bodo sledili prvi dvoboji v ekipni konkurenci, ki bodo na sporedu vse do četrtka. Udeleženci in udeleženke bodo imeli v petek prost dan, nato pa bodo med soboto in torkom potekali še dvoboji v preostalih petih kategorijah.

Za več informacij obiščite uradno spletno stran tekmovanja, profil na družbenem omrežju Facebook in si oglejte fotografije na omrežju Instagram (eusabadmintonlj2017).

SEZNAM UDELEŽENK 11. EVROPSKEGA UNIVERZITETNEGA PRVENSTVA V BADMINTONU

 • Francija (3): Univerza v Bordeauxu, Univerza v Rouenu, Univerza v Strasbourgu
 • Švica (2): Univerza v Ženevi, Univerza v Neuchatelu
 • Nemčija (2): Univerza v Duisburg-Essnu, Univerza v Hamburgu
 • Turčija (2): Univerza v Uludagu, Univerza v Erzincanu
 • Slovenija (1): Univerza v Ljubljani
 • Velika Britanija (1): Univerza v Nottinghamu
 • Nizozemska (1): Univerza v Groningenu
 • Norveška (1): Univerza v Oslu
 • Poljska (1): Univerza v Opoleju
 • Portugalska (1): Univerza v Lizboni
 • Rusija (1): Univerza v Nižnjem Novgorodu
Facebook Twitter Google+ Pinterest

Škerbec: Rezultat je realen, za boljši dosežek pa bi potrebovali širši kader

24.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V Miškolcu se je v nedeljo končalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. Tekmovanja se je udeležila tudi moška ekipa Univerze na Primorskem in osvojila 13. mesto, v njenih vrstah pa...

Beri več

EUP v košarki: zmagovalki Univerza v Bologni in Univerza v Strasbourgu, Škerbcu …

23.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V Miškolcu se je danes zaključilo Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. V moški konkurenci je naslov osvojila Univerza v Bologni, v ženski pa Univerza v Strasbourgu.

Beri več

EUP v košarki, 6. dan: Univerza na Primorskem za konec premagala Aveiro in osvoj…

23.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze na Primorskem so zadnji dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v Miškolcu zabeležili drugo zmago. Tokrat so z 68:59 premagali Univerzo v Aveiru in tekmovanje končali na 13. mestu.

Beri več

EUP v košarki, 5. dan: primorski košarkarji premagali Pitesti in se bodo borili …

22.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze na Primorskem so na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu upešno prestali današnjo tekmo za razvrstitev od 13. do 16. mesta z Univerzo v Pitestiju in slavili svojo prvo...

Beri več

EUP v košarki, 4. dan: primorski košarkarji 30 minut držali stik z Istanbulom

21.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze na Primorskem so na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu po dnevu premora igrali prvo tekmo za razvrstitev od 9. do 16. mesta in po izenačenem boju morali priznati...

Beri več

EUP v košarki, 3. dan: primorski košarkarji brez možnosti proti domačinom

20.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Moška košarkarska ekipa Univerze na Primorskem je na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu izgubila tudi tretjo tekmo skupinskega dela, potem ko jo je z 92:68 premagala domača Univerza v Miškolcu.

Beri več