EUP v badmintonu, 1. dan: ekipe opravile prve treninge

Dodatne informacije

EUP v badmintonu, 1. dan: ekipe opravile prve treninge

Danes se je v Ljubljani uradno začelo 11. Evropsko univerzitetno prvenstvo v badmintonu, ki ga Športna zveza Univerze v Ljubljani organizira v Športni dvorani Kodeljevo.

Na prvenstvu bo nastopilo 16 ekip iz 11 držav. Domača predstavnica je Univerza v Ljubljani, ki bo tekmovala z osmimi igralci in igralkami, to so: Martin Cerkovnik, Andraž Krapež, Matevž Bajuk, Primož Flis, Kaja Stanković, Jerca Bajuk, Sabina Magyar in Nika Polanič. Vodja ekipe je Matic Ivančič.

Nasprotnice Univerze v Ljubljani so iz desetih različnih držav, in sicer Francije, Švice, Nemčije, Turčije, Velike Britanije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugalske in Rusije (poln seznam udeleženk je na voljo spodaj).

Udeleženci prvenstva bodo igrali v šestih različnih kategorijah: moška posamična kategorija, moški pari, ženska posamična kategorija, ženski pari, mešani pari in ekipna kategorija.

Ekipe so opravile prve treninge

Prvi dan tekmovanja je minil brez dvobojev, saj so se ekipe šele dobro namestile v Dijaškem domu Poljane, se spoznale s slovensko metropolo in opravile prve treninge na prizorišču tekmovanja. Dejavno je bilo tudi vodstvo tekmovanja, ki je najprej moralo sprejeti vse ekipe, nato pa je v večernih urah opravilo še žreb ekipnega tekmovanja, ki si ga lahko ogledate na uradni strani.

Prvi tekmovalni dan bo v sredo, ko bodo organizatorji ob 9. uri izpeljali otvoritveno slovenost, nato pa bodo sledili prvi dvoboji v ekipni konkurenci, ki bodo na sporedu vse do četrtka. Udeleženci in udeleženke bodo imeli v petek prost dan, nato pa bodo med soboto in torkom potekali še dvoboji v preostalih petih kategorijah.

Za več informacij obiščite uradno spletno stran tekmovanja, profil na družbenem omrežju Facebook in si oglejte fotografije na omrežju Instagram (eusabadmintonlj2017).

SEZNAM UDELEŽENK 11. EVROPSKEGA UNIVERZITETNEGA PRVENSTVA V BADMINTONU

 • Francija (3): Univerza v Bordeauxu, Univerza v Rouenu, Univerza v Strasbourgu
 • Švica (2): Univerza v Ženevi, Univerza v Neuchatelu
 • Nemčija (2): Univerza v Duisburg-Essnu, Univerza v Hamburgu
 • Turčija (2): Univerza v Uludagu, Univerza v Erzincanu
 • Slovenija (1): Univerza v Ljubljani
 • Velika Britanija (1): Univerza v Nottinghamu
 • Nizozemska (1): Univerza v Groningenu
 • Norveška (1): Univerza v Oslu
 • Poljska (1): Univerza v Opoleju
 • Portugalska (1): Univerza v Lizboni
 • Rusija (1): Univerza v Nižnjem Novgorodu
Facebook Twitter Google+ Pinterest

Po 15. mesto sledijo še posamične tekme

29.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

Ekipa Univerze v Mariboru (UM) zaključuje z evropskim univerzitetnim (EUP) prvenstvom v badmintonu, ki se odvija v poljskem Lodzu. Ekipa UM je opravila z ekipnim tekmovanjem, kjer so zasedli 15...

Beri več

Univerza v Mariboru na EUP v badmintonu

24.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Lodzu se je začelo prvo evropsko univerzitetno prvenstvo v nizu. Na Poljskem so se zbrali igralke in igralci badmintona. Slovenijo zastopa Univerza v Mariboru, ki jo zastopajo Pia Karnet...

Beri več

IO SUSA potrdil UŠZP kot gostiteljico dveh EUP v letu 2019

03.11.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Člani Izvršnega odbora Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) so na seji Izvršnega odbora potrdili Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) kot gostiteljico Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu...

Beri več

SUSA in UŠZP pridobili organizacijo EUP v vaterpolu 2019

12.10.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) sta bili uspešni pri kandidaturi za organizacijo Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu za leto 2019.

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske…

30.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Z včerajšnjim dnem so se nastopi slovenskih študentk in študentov na igriščih plaže Žnjan v Splitu zaključili. Najuspšnejša slovenska študenta, Gašper Vrhunc in Jernej Vrhunc sta dosegla končno 9. mesto...

Beri več

EUP v košarki 3x3, 4. DAN: Bronaste Ljubljančanke z vstopnico za Kitajsko

29.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V hrvaškem Splitu se je končalo 3. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Ljubljanske študentke so ponovno prišle do medalje - že tretje leto zapored in tako v treh letih kompletirale...

Beri več