EUP v badmintonu, 3. dan: Univerza Uludag ubranila naslov med ekipami, Ljubljančani sedmi

EUP v badmintonu, 3. dan: Univerza Uludag ubranila naslov med ekipami, Ljubljančani sedmi

Na 11. Evropskem univerzitetnem prvenstvu v badmintonu, ki v teh dneh poteka v Ljubljani, se je danes zaključil ekipni del tekmovanja. Naslov prvaka je ubranila turška predstavnica Univerza Uludag, domača ekipa Univerze v Ljubljani pa je bila sedma.

Organizatorji so za začetek dneva izpeljali preostalih pet tekem v konkurenci ekip, po katerih je bil znan končni razplet v vseh štirih skupinah. Prva mesta in mesta v polfinalu so si priigrale Univerza Nottingham, Univerza Uludag, Univerza Oslo in Univerza Opole.

Polfinalna para sta bila Univerza Uludag – Univerza Opole in Univerza Nottingham – Univerza Oslo. Na prvem obračunu so aktualni prvaki z odliko opravili svoje delo in zmagali s 3:0, medtem ko je bil drugi par zelo izenačen in je bil odločen šele v petem obračunu, ko so Norvežani v igri ženskih dvojic zmagali z 2:1 in posledično končnim izidom 3:2.

V velikem finalu je favorizirana turška Univerza Uludag suvereno dobila prve tri dvoboje z razliko v nizih 6:0 in ubranila naslov prvakinje.

Ljubljančanom drugo mesto v skupini, na koncu sedmi

Univerza v Ljubljani je dan začela z zadnjo tekmo skupinskega dela proti nemški Univerzi Duisburg-Essen. Slovenci so tekmo dobili s 3:2, osvojili drugo mesto v skupini in si priigrali boj za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

Ljubljančani so se nato pomerili s francosko Univerzo Bordeaux. »Galski petelini« so bili premočni nasprotniki in slavili s 3:1, edino slovensko točko je v igri ženskih posameznic priborila Kaja Stankovič.

Univerza v Ljubljani je za konec ekipnega dela igrala proti ruski ekipi Univerze Nižnji Novgorod, v igri pa je bilo končno sedmo mesto. Ljubljančani so na zadnji tekmi pokazali dobre igre in zmagali s 3:1, Andraž Krapež in Kaja Stankovič sta dobila svoja posamična dvoboja, Matevž Bajuk in Andraž Krapež pa dodala zmago v moških dvojicah za končno sedmo mesto.

»Na ekipnem tekmovanju smo si za cilj zadali uvrstitev med osem ekip in to tudi uresničili, vendar pa ostaja grenak priokus, saj nam je tako na tekmi za preboj v polfinale kot tudi na tekmi za boj za peto mesto zmanjkala le ena zmaga. Zelo sem zadovoljen z organizacijo dogodka, na voljo imamo odlično dvorano in dobre pogoje za igranje. V petek je prost dan, ki ga bojo naši igralci izkoristili za počitek in regeneracijo,« je bil komentar vodje ekipe Univerze v Ljubljani Matica Ivančiča.

Najboljša slovenska igralka Kaja Stankovič je dodala: »Ker gre za domače prvenstvo, sem imela visoka pričakovanja in sem nekoliko razočarana z rezultatom. Še posebej z igrami prvega dne tekmovanja. Sicer drži, da je ekipa nekoliko večja, a sva samo dve dekleti, kar pomeni, da moram odigrati precej tekem. Škoda, ker v naši ekipi ni bila še kakšna punca (Nika Polanič je bila zaradi zdravstvenih težav prisiljena odpovedati nastop, op .p). Drugače pa sem z organizacijo tekmovanja zelo zadovoljna. Vse teče po urniku, igrišča in žogice so super, tako, da lahko pohvalimo organizatorje za pripravo tekmovanja.«

Na prvenstvu bo jutri prost dan, tekmovanje se bo nadaljevalo v soboto.

Za več informacij obiščite uradno stran tekmovanja, profil na omrežju Facebook in si oglejte fotografije na omrežju Instagram (eusabadmintonlj2017).

EUP V BADMINTONU, KONČNI VRSTNI RED EKIPNEGA DELA

Končni vrstni red

  1. Univerza Uludag
  2. Univerza Oslo
  3. Univerza Nottingham
  4. Univerza Opole
  5. Univerza Strasbourg
  6. Univerza Bordeaux
  7. Univerza v Ljubljani
  8. Univerza Nižnji Novgorod

REZULTATI IZLOČILNIH BOJEV IN TEKEM ZA RAZVRSTITEV

Finale

Univerza Uludag – Univerza Oslo 3:0

 

Polfinale

Univerza Uludag – Univerza Opole 3:0

Univerza Nottingham – Univerza Oslo 2:3

 

Za peto mesto

Univerza Strasbourg – Univerza Bordeaux 3:1

 

Za sedmo mesto

Univerza Nižnji Novgorod – Univerza v Ljubljani 1:3     

Ilija Kamišenkov/Kristina Virvič - Žan Laznik/Sabina Magyar 2:0 (21:16, 21:15)

Maksim Laškevič - Andraž Krapež 0:2 (23:25, 10:21)

Irina Šorohova - Kaja Stankovič 0:2 (19:21, 13:21)

Ilija Kamišenkov/Maksim Laškevič - Matevž Bajuk/Andraž Krapež 0:2 (11:21, 18:21)

 

Za deveto mesto

Univerza Erzincan - Univerza Duisburg-Essen 2:3

 

Za enajsto mesto

Univerza Ženeva - Univerza Lizbona 3:2

 

Za trinajsto mesto

Univerza Hamburg - Univerza Rouen 1:3

 

Za petnajsto mesto

Univerza Groningen - Univerza Neuchatel 3:2

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Po 15. mesto sledijo še posamične tekme

29.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

Ekipa Univerze v Mariboru (UM) zaključuje z evropskim univerzitetnim (EUP) prvenstvom v badmintonu, ki se odvija v poljskem Lodzu. Ekipa UM je opravila z ekipnim tekmovanjem, kjer so zasedli 15...

Beri več

Univerza v Mariboru na EUP v badmintonu

24.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Lodzu se je začelo prvo evropsko univerzitetno prvenstvo v nizu. Na Poljskem so se zbrali igralke in igralci badmintona. Slovenijo zastopa Univerza v Mariboru, ki jo zastopajo Pia Karnet...

Beri več

IO SUSA potrdil UŠZP kot gostiteljico dveh EUP v letu 2019

03.11.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Člani Izvršnega odbora Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) so na seji Izvršnega odbora potrdili Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) kot gostiteljico Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu...

Beri več

SUSA in UŠZP pridobili organizacijo EUP v vaterpolu 2019

12.10.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) sta bili uspešni pri kandidaturi za organizacijo Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu za leto 2019.

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske…

30.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Z včerajšnjim dnem so se nastopi slovenskih študentk in študentov na igriščih plaže Žnjan v Splitu zaključili. Najuspšnejša slovenska študenta, Gašper Vrhunc in Jernej Vrhunc sta dosegla končno 9. mesto...

Beri več

EUP v košarki 3x3, 4. DAN: Bronaste Ljubljančanke z vstopnico za Kitajsko

29.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V hrvaškem Splitu se je končalo 3. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Ljubljanske študentke so ponovno prišle do medalje - že tretje leto zapored in tako v treh letih kompletirale...

Beri več