EUP v badmintonu, 3. dan: Univerza Uludag ubranila naslov med ekipami, Ljubljančani sedmi

EUP v badmintonu, 3. dan: Univerza Uludag ubranila naslov med ekipami, Ljubljančani sedmi

Na 11. Evropskem univerzitetnem prvenstvu v badmintonu, ki v teh dneh poteka v Ljubljani, se je danes zaključil ekipni del tekmovanja. Naslov prvaka je ubranila turška predstavnica Univerza Uludag, domača ekipa Univerze v Ljubljani pa je bila sedma.

Organizatorji so za začetek dneva izpeljali preostalih pet tekem v konkurenci ekip, po katerih je bil znan končni razplet v vseh štirih skupinah. Prva mesta in mesta v polfinalu so si priigrale Univerza Nottingham, Univerza Uludag, Univerza Oslo in Univerza Opole.

Polfinalna para sta bila Univerza Uludag – Univerza Opole in Univerza Nottingham – Univerza Oslo. Na prvem obračunu so aktualni prvaki z odliko opravili svoje delo in zmagali s 3:0, medtem ko je bil drugi par zelo izenačen in je bil odločen šele v petem obračunu, ko so Norvežani v igri ženskih dvojic zmagali z 2:1 in posledično končnim izidom 3:2.

V velikem finalu je favorizirana turška Univerza Uludag suvereno dobila prve tri dvoboje z razliko v nizih 6:0 in ubranila naslov prvakinje.

Ljubljančanom drugo mesto v skupini, na koncu sedmi

Univerza v Ljubljani je dan začela z zadnjo tekmo skupinskega dela proti nemški Univerzi Duisburg-Essen. Slovenci so tekmo dobili s 3:2, osvojili drugo mesto v skupini in si priigrali boj za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

Ljubljančani so se nato pomerili s francosko Univerzo Bordeaux. »Galski petelini« so bili premočni nasprotniki in slavili s 3:1, edino slovensko točko je v igri ženskih posameznic priborila Kaja Stankovič.

Univerza v Ljubljani je za konec ekipnega dela igrala proti ruski ekipi Univerze Nižnji Novgorod, v igri pa je bilo končno sedmo mesto. Ljubljančani so na zadnji tekmi pokazali dobre igre in zmagali s 3:1, Andraž Krapež in Kaja Stankovič sta dobila svoja posamična dvoboja, Matevž Bajuk in Andraž Krapež pa dodala zmago v moških dvojicah za končno sedmo mesto.

»Na ekipnem tekmovanju smo si za cilj zadali uvrstitev med osem ekip in to tudi uresničili, vendar pa ostaja grenak priokus, saj nam je tako na tekmi za preboj v polfinale kot tudi na tekmi za boj za peto mesto zmanjkala le ena zmaga. Zelo sem zadovoljen z organizacijo dogodka, na voljo imamo odlično dvorano in dobre pogoje za igranje. V petek je prost dan, ki ga bojo naši igralci izkoristili za počitek in regeneracijo,« je bil komentar vodje ekipe Univerze v Ljubljani Matica Ivančiča.

Najboljša slovenska igralka Kaja Stankovič je dodala: »Ker gre za domače prvenstvo, sem imela visoka pričakovanja in sem nekoliko razočarana z rezultatom. Še posebej z igrami prvega dne tekmovanja. Sicer drži, da je ekipa nekoliko večja, a sva samo dve dekleti, kar pomeni, da moram odigrati precej tekem. Škoda, ker v naši ekipi ni bila še kakšna punca (Nika Polanič je bila zaradi zdravstvenih težav prisiljena odpovedati nastop, op .p). Drugače pa sem z organizacijo tekmovanja zelo zadovoljna. Vse teče po urniku, igrišča in žogice so super, tako, da lahko pohvalimo organizatorje za pripravo tekmovanja.«

Na prvenstvu bo jutri prost dan, tekmovanje se bo nadaljevalo v soboto.

Za več informacij obiščite uradno stran tekmovanja, profil na omrežju Facebook in si oglejte fotografije na omrežju Instagram (eusabadmintonlj2017).

EUP V BADMINTONU, KONČNI VRSTNI RED EKIPNEGA DELA

Končni vrstni red

  1. Univerza Uludag
  2. Univerza Oslo
  3. Univerza Nottingham
  4. Univerza Opole
  5. Univerza Strasbourg
  6. Univerza Bordeaux
  7. Univerza v Ljubljani
  8. Univerza Nižnji Novgorod

REZULTATI IZLOČILNIH BOJEV IN TEKEM ZA RAZVRSTITEV

Finale

Univerza Uludag – Univerza Oslo 3:0

 

Polfinale

Univerza Uludag – Univerza Opole 3:0

Univerza Nottingham – Univerza Oslo 2:3

 

Za peto mesto

Univerza Strasbourg – Univerza Bordeaux 3:1

 

Za sedmo mesto

Univerza Nižnji Novgorod – Univerza v Ljubljani 1:3     

Ilija Kamišenkov/Kristina Virvič - Žan Laznik/Sabina Magyar 2:0 (21:16, 21:15)

Maksim Laškevič - Andraž Krapež 0:2 (23:25, 10:21)

Irina Šorohova - Kaja Stankovič 0:2 (19:21, 13:21)

Ilija Kamišenkov/Maksim Laškevič - Matevž Bajuk/Andraž Krapež 0:2 (11:21, 18:21)

 

Za deveto mesto

Univerza Erzincan - Univerza Duisburg-Essen 2:3

 

Za enajsto mesto

Univerza Ženeva - Univerza Lizbona 3:2

 

Za trinajsto mesto

Univerza Hamburg - Univerza Rouen 1:3

 

Za petnajsto mesto

Univerza Groningen - Univerza Neuchatel 3:2

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Škerbec: Rezultat je realen, za boljši dosežek pa bi potrebovali širši kader

24.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V Miškolcu se je v nedeljo končalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. Tekmovanja se je udeležila tudi moška ekipa Univerze na Primorskem in osvojila 13. mesto, v njenih vrstah pa...

Beri več

EUP v košarki: zmagovalki Univerza v Bologni in Univerza v Strasbourgu, Škerbcu …

23.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V Miškolcu se je danes zaključilo Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. V moški konkurenci je naslov osvojila Univerza v Bologni, v ženski pa Univerza v Strasbourgu.

Beri več

EUP v košarki, 6. dan: Univerza na Primorskem za konec premagala Aveiro in osvoj…

23.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze na Primorskem so zadnji dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v Miškolcu zabeležili drugo zmago. Tokrat so z 68:59 premagali Univerzo v Aveiru in tekmovanje končali na 13. mestu.

Beri več

EUP v košarki, 5. dan: primorski košarkarji premagali Pitesti in se bodo borili …

22.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze na Primorskem so na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu upešno prestali današnjo tekmo za razvrstitev od 13. do 16. mesta z Univerzo v Pitestiju in slavili svojo prvo...

Beri več

EUP v košarki, 4. dan: primorski košarkarji 30 minut držali stik z Istanbulom

21.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze na Primorskem so na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu po dnevu premora igrali prvo tekmo za razvrstitev od 9. do 16. mesta in po izenačenem boju morali priznati...

Beri več

EUP v košarki, 3. dan: primorski košarkarji brez možnosti proti domačinom

20.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Moška košarkarska ekipa Univerze na Primorskem je na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu izgubila tudi tretjo tekmo skupinskega dela, potem ko jo je z 92:68 premagala domača Univerza v Miškolcu.

Beri več