V Kopru se v ponedeljek začne EUP v vaterpolu
Ekipa Univerze na Primorskem

V Kopru se v ponedeljek začne EUP v vaterpolu

V Kopru bo med 10. in 16. julijem potekal Evropski univerzitetni pokal v vaterpolu. Tekmovanje bo potekalo v olimpijskem bazenu Žusterna, v katerem se bo za naslov borilo šest ekip iz šestih držav.

Organizator Evropskega univerzitetnega pokala je Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), pri izpeljavi tekmovanja pa ji bodo pomagale še Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), Univerza na Primorskem (UP), Mestna občina Koper (MOK), Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Vaterpolo društvo Koper 1958.

Na mednarodnem turnirju v Kopru bo sodelovalo šest ekip. Edina domača predstavnica bo Univerza na Primorskem, poleg nje pa bodo tekmovale še Univerza v Splitu (Hrvaška), Univerza v Beogradu (Srbija), Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti (Madžarska), Univerza v Lyonu (Francija) in Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju (Makedonija).

Tekmovanje po sistemu vsak z vsakim

Organizatorji so se odločili, da vsem ekipam zagotovijo enako število tekem, tako da bo tekmovanje potekalo po sistemu vsak z vsakim. Ekipa, ki bo imela na koncu najboljši izkupiček, bo zmagovalka.

Prvenstvo se bo z otvoritveno slovesnostjo začelo v ponedeljek, 10. julija ob 19. uri, tekmovalni del pa v torek, 11. julija ob 19. uri. Tekme bodo med 19. in 21. uro, pri čemer bo Univerza na Primorskem vse svoje tekme začela ob 21. uri.

»Veseli nas, da je interes za prihod v Koper izrazilo tolikšno število ekip in je podpora okolja tako velikodušna, zato naš cilj ni le ta, da bi uspešno izpeljali prireditev in postali še bolj prepoznavni v mednarodnem prostoru, ampak tudi izvesti projekt, ki bo v ponos vsem udeležencem, domačinom in partnerjem. Vaterpolo je šport, ki si zagotovo zasluži več pozornosti in mi bomo poskrbeli, da se bo to tudi res zgodilo,« je povedal predsednik organizacijskega komiteja tekmovanja Marko Juretič.

Primorce bo vodil Nejc Potočnik

Za vodjo ekipe Univerze na Primorskem je bil izbran Nejc Potočnik, trener članske ekipe Vaterpolo društva Koper 1958 in član strokovnega sveta Zveze vaterpolskih društev Slovenije, ki je sestavil seznam dvanajstih igralcev. To so Marko Prcać, Uroš Fabič, Boško Krivičić, Rene Černeka, Tim Daris, Mattia Sponza, Vid Naglič, Žan Šulek, Milan Jačimovič, Miha Fakin, Kristjan Skončnik in Luka Trapara.

Nejc Potočnik je o svoji ekipi povedal: »Zelo sem zadovoljen z odzivom igralcev, ki sem jih kontaktiral. Moji izbranci se dobro poznajo med seboj, saj jih je šest igralo za mladinsko reprezentanco, poleg tega pa večina tekmuje v slovenskem državnem prvenstvu. V četrtek smo že opravili prvi skupni trening in se začeli pripravljati na prvenstvo. Ker je večina fantov zaradi študijskih obveznosti na Obali, s tem ne bo večjih težav. Odigrali bomo tudi nekaj trening tekem, tako da se na prvenstvo pripravili karseda resno in zagnano. Menim, da rezultat na takem turnirju ni v ospredju, ampak kot vodja domače ekipe in gostiteljice prvenstva napovedujem, da bomo šli na vsako tekmo »na polno« in želimo premagati vsakega nasprotnika,« napoveduje Potočnik.

TEKMOVALNI SPORED EUP V VATERPOLU

Torek, 11. julij

19.00: Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti - Univerza v Splitu

20.00: Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju - Univerza v Lyonu

21:00: Univerza na Primorskem - Univerza v Beogradu 

 

Sreda, 12. julij

19.00: Univerza v Beogradu - Univerza v Splitu

20.00: Univerza v Lyonu - Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti

21:00: Univerza na Primorskem - Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju 

 

Četrtek, 13. julij

19.00: Univerza v Splitu - Univerza v Lyonu

20.00: Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju - Univerza v Beogradu

21:00: Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti - Univerza na Primorskem

 

Petek, 14. julij

19.00: Univerza v Beogradu - Univerza v Lyonu

20.00: Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju - Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti

21:00: Univerza na Primorskem - Univerza v Splitu

 

Sobota, 15. julij

19:00: Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti - Univerza v Beogradu

20:00: Univerza v Splitu - Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju

21:00: Univerza v Lyonu - Univerza na Primorskem

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Škerbec: Rezultat je realen, za boljši dosežek pa bi potrebovali širši kader

24.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V Miškolcu se je v nedeljo končalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. Tekmovanja se je udeležila tudi moška ekipa Univerze na Primorskem in osvojila 13. mesto, v njenih vrstah pa...

Beri več

EUP v košarki: zmagovalki Univerza v Bologni in Univerza v Strasbourgu, Škerbcu …

23.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V Miškolcu se je danes zaključilo Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. V moški konkurenci je naslov osvojila Univerza v Bologni, v ženski pa Univerza v Strasbourgu.

Beri več

EUP v košarki, 6. dan: Univerza na Primorskem za konec premagala Aveiro in osvoj…

23.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze na Primorskem so zadnji dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v Miškolcu zabeležili drugo zmago. Tokrat so z 68:59 premagali Univerzo v Aveiru in tekmovanje končali na 13. mestu.

Beri več

EUP v košarki, 5. dan: primorski košarkarji premagali Pitesti in se bodo borili …

22.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze na Primorskem so na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu upešno prestali današnjo tekmo za razvrstitev od 13. do 16. mesta z Univerzo v Pitestiju in slavili svojo prvo...

Beri več

EUP v košarki, 4. dan: primorski košarkarji 30 minut držali stik z Istanbulom

21.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze na Primorskem so na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu po dnevu premora igrali prvo tekmo za razvrstitev od 9. do 16. mesta in po izenačenem boju morali priznati...

Beri več

EUP v košarki, 3. dan: primorski košarkarji brez možnosti proti domačinom

20.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Moška košarkarska ekipa Univerze na Primorskem je na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu izgubila tudi tretjo tekmo skupinskega dela, potem ko jo je z 92:68 premagala domača Univerza v Miškolcu.

Beri več