V Kopru se v ponedeljek začne EUP v vaterpolu
Ekipa Univerze na Primorskem

V Kopru se v ponedeljek začne EUP v vaterpolu

V Kopru bo med 10. in 16. julijem potekal Evropski univerzitetni pokal v vaterpolu. Tekmovanje bo potekalo v olimpijskem bazenu Žusterna, v katerem se bo za naslov borilo šest ekip iz šestih držav.

Organizator Evropskega univerzitetnega pokala je Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), pri izpeljavi tekmovanja pa ji bodo pomagale še Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), Univerza na Primorskem (UP), Mestna občina Koper (MOK), Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Vaterpolo društvo Koper 1958.

Na mednarodnem turnirju v Kopru bo sodelovalo šest ekip. Edina domača predstavnica bo Univerza na Primorskem, poleg nje pa bodo tekmovale še Univerza v Splitu (Hrvaška), Univerza v Beogradu (Srbija), Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti (Madžarska), Univerza v Lyonu (Francija) in Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju (Makedonija).

Tekmovanje po sistemu vsak z vsakim

Organizatorji so se odločili, da vsem ekipam zagotovijo enako število tekem, tako da bo tekmovanje potekalo po sistemu vsak z vsakim. Ekipa, ki bo imela na koncu najboljši izkupiček, bo zmagovalka.

Prvenstvo se bo z otvoritveno slovesnostjo začelo v ponedeljek, 10. julija ob 19. uri, tekmovalni del pa v torek, 11. julija ob 19. uri. Tekme bodo med 19. in 21. uro, pri čemer bo Univerza na Primorskem vse svoje tekme začela ob 21. uri.

»Veseli nas, da je interes za prihod v Koper izrazilo tolikšno število ekip in je podpora okolja tako velikodušna, zato naš cilj ni le ta, da bi uspešno izpeljali prireditev in postali še bolj prepoznavni v mednarodnem prostoru, ampak tudi izvesti projekt, ki bo v ponos vsem udeležencem, domačinom in partnerjem. Vaterpolo je šport, ki si zagotovo zasluži več pozornosti in mi bomo poskrbeli, da se bo to tudi res zgodilo,« je povedal predsednik organizacijskega komiteja tekmovanja Marko Juretič.

Primorce bo vodil Nejc Potočnik

Za vodjo ekipe Univerze na Primorskem je bil izbran Nejc Potočnik, trener članske ekipe Vaterpolo društva Koper 1958 in član strokovnega sveta Zveze vaterpolskih društev Slovenije, ki je sestavil seznam dvanajstih igralcev. To so Marko Prcać, Uroš Fabič, Boško Krivičić, Rene Černeka, Tim Daris, Mattia Sponza, Vid Naglič, Žan Šulek, Milan Jačimovič, Miha Fakin, Kristjan Skončnik in Luka Trapara.

Nejc Potočnik je o svoji ekipi povedal: »Zelo sem zadovoljen z odzivom igralcev, ki sem jih kontaktiral. Moji izbranci se dobro poznajo med seboj, saj jih je šest igralo za mladinsko reprezentanco, poleg tega pa večina tekmuje v slovenskem državnem prvenstvu. V četrtek smo že opravili prvi skupni trening in se začeli pripravljati na prvenstvo. Ker je večina fantov zaradi študijskih obveznosti na Obali, s tem ne bo večjih težav. Odigrali bomo tudi nekaj trening tekem, tako da se na prvenstvo pripravili karseda resno in zagnano. Menim, da rezultat na takem turnirju ni v ospredju, ampak kot vodja domače ekipe in gostiteljice prvenstva napovedujem, da bomo šli na vsako tekmo »na polno« in želimo premagati vsakega nasprotnika,« napoveduje Potočnik.

TEKMOVALNI SPORED EUP V VATERPOLU

Torek, 11. julij

19.00: Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti - Univerza v Splitu

20.00: Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju - Univerza v Lyonu

21:00: Univerza na Primorskem - Univerza v Beogradu 

 

Sreda, 12. julij

19.00: Univerza v Beogradu - Univerza v Splitu

20.00: Univerza v Lyonu - Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti

21:00: Univerza na Primorskem - Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju 

 

Četrtek, 13. julij

19.00: Univerza v Splitu - Univerza v Lyonu

20.00: Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju - Univerza v Beogradu

21:00: Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti - Univerza na Primorskem

 

Petek, 14. julij

19.00: Univerza v Beogradu - Univerza v Lyonu

20.00: Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju - Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti

21:00: Univerza na Primorskem - Univerza v Splitu

 

Sobota, 15. julij

19:00: Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti - Univerza v Beogradu

20:00: Univerza v Splitu - Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju

21:00: Univerza v Lyonu - Univerza na Primorskem

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Po 15. mesto sledijo še posamične tekme

29.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

Ekipa Univerze v Mariboru (UM) zaključuje z evropskim univerzitetnim (EUP) prvenstvom v badmintonu, ki se odvija v poljskem Lodzu. Ekipa UM je opravila z ekipnim tekmovanjem, kjer so zasedli 15...

Beri več

Univerza v Mariboru na EUP v badmintonu

24.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Lodzu se je začelo prvo evropsko univerzitetno prvenstvo v nizu. Na Poljskem so se zbrali igralke in igralci badmintona. Slovenijo zastopa Univerza v Mariboru, ki jo zastopajo Pia Karnet...

Beri več

IO SUSA potrdil UŠZP kot gostiteljico dveh EUP v letu 2019

03.11.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Člani Izvršnega odbora Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) so na seji Izvršnega odbora potrdili Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) kot gostiteljico Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu...

Beri več

SUSA in UŠZP pridobili organizacijo EUP v vaterpolu 2019

12.10.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) sta bili uspešni pri kandidaturi za organizacijo Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu za leto 2019.

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske…

30.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Z včerajšnjim dnem so se nastopi slovenskih študentk in študentov na igriščih plaže Žnjan v Splitu zaključili. Najuspšnejša slovenska študenta, Gašper Vrhunc in Jernej Vrhunc sta dosegla končno 9. mesto...

Beri več

EUP v košarki 3x3, 4. DAN: Bronaste Ljubljančanke z vstopnico za Kitajsko

29.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V hrvaškem Splitu se je končalo 3. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Ljubljanske študentke so ponovno prišle do medalje - že tretje leto zapored in tako v treh letih kompletirale...

Beri več