EUP v vaterpolu, 1. dan: Primorci začeli s tesno zmago nad Beogradom

EUP v vaterpolu, 1. dan: Primorci začeli s tesno zmago nad Beogradom

Prvi tekmovalni dan Evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu, ki ga gosti Olimpijski bazen Žusterna v Kopru, je prinesel veselje domači ekipi Univerze na Primorskem, ki je na izjemno izenačenem dvoboju z 11:10 premagala Univerzo iz Beograda. Uspešni sta bili še Univerza v Splitu in Univerza v Lyonu.

Dvoboj med Primorci in Beograjčani je bil zadnji na torkovem sporedu, vendar pa je bilo nanj vredno čakati.

Domačini so tekmo začeli zelo dobro in povedli že po vsega dvajsetih sekundah z golom Milana Jaćimovića. A to ni zmedlo srbske ekipe, ki je izenačila v tretji minuti in v nadaljevanju držala stik s Primorci, ti pa so po zaslugi Vida Nagliča četrtino dobili s 3:2

V drugi četrtini so imeli pobudo igralci Univerze na Primorskem in dvakrat vodili z dvema goloma prednosti (4:2, 5:3), nato pa sta za Beograjčane zadela Stefan Marković in Ognjen Šćepanović in izid poravnala na 5:5. Domača ekipa je na pritisk odgovorila odlično in 15 sekund pred koncem polčasa znova prešla v ospredje, potem ko je Nejc Potočnik izkoristil dolgo podajo svojega vratarja in hladnokrvno zadel za izid polčasa (6:5).

Primorska zasedba je drugi polčas začela tako, kot je končala prvega. Znova je bil v središču pozornosti Potočnik, ki je po podaji z desne povišal na 7:5. A to ni ustavilo beograjske ekipe, ki je v manj kot minuti zadela dvakrat in znova izenačila, Univerza na Primorskem pa se je znova znašla v kritičnih trenutkih in z golom Reneja Černeke po treh četrtinah vodila z 9:8.

Ko so nato Primorci dobre štiri minute pred koncem povišali na 10:8, je kazalo na njihovo zmago, a so borbeni Beograjčani znova pokazali svoj karakter, dosegli dva zaporedna gola in sedem sekund pred iztekom izenačili na 10:10. A njihovo veselje je bilo kratko, saj so domačini dobro izkoristili preostali čas in z golom Potočnika vsega sekundo pred iztekom slavili z 11:10.

»Rad bi čestital svojim fantom, ki so se borili do konca. Čeprav smo vodili praktično vso tekmo, pa bi se ta lahko končala tudi z zmago srbske ekipe, ki se znova izkazala za težkega tekmeca. Za naslednje tekme si želim, da bi se igralci točno držali mojih navodil. Menim, da imamo najboljši »sidraški« dvojec na prvenstvu, tako da bi morali manj streljati na gol in več igrati na ta igralca,« je po tekmi povedal vodja primorske ekipe Blaž Ćeklić.

Visoki zmagi Splita in Lyona

Na prvi tekmi dneva je Univerza v Splitu z visokih 8:4 premagala Univerzo za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti z 8:4. Hrvaški predstavnik je vodil od začetka do konca. Uvodno četrtino je dobil s 4:2, ob polčasu je imel prednost treh golov (6:3), kar mu je v nadaljevanju omogočilo mirno nadzorovanje tekme in prepričljivo zmago.

Pri Splitu je bil najboljši strelec Krešimir Butić s tremi goli, pri ekipi iz Budimpešte pa so se med strelce vpisali štirje različni igralci, Bernula Gergo, Szabo Attila, Kinces Balazs in Pajtok Pazman.

Še bolj suverena je bila Univerza v Lyonu, ki je s kar 14:5 porazila Univerzo sv. Cirila in Metoda v Skopju. Makedonski predstavnik je v prvi četrtini še držal stik s francoskim in zaostajal z 2:3, nato pa v drugi četrtini prejel kar pet golov in v nadaljevanju le še opazoval, kako se Univerza v Lyonu vse bolj oddaljuje in je zabeležila najvišjo zmago uvodnega dne. Pri Francozih sta se s po štirimi goli izkazala Sofiane Lalmi in Adrien Liotta.

REZULTATI TORKOVIH TEKEM

Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti - Univerza v Splitu 4:8 (2:4, 1:2, 0:1, 1:1)

(Gergő, Attila, Balazs in Pazman po 1; Butić 3, Rejčić 2, Čalić, Pervan in Tudja po 1)

Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju - Univerza v Lyonu 5:14 (2:3, 1:5, 1:4, 1:2)

(Tomovski 3, Georijevski 2; Lalmi in Liotta po 4, Werry 2, Juventin, Gillain, Fritsch in Selendić po 1)

Univerza na Primorskem - Univerza v Beogradu 11:10 (3:2, 3:3, 3:3, 2:2)

(Potočnik 4, Černeka 3, Fabič, Naglič, Jaćimović in Skončnik po 1; Njegovan 4, Marković 3, Mojić, Filipović in Šćepanović po 1)

Lestvica:

  1. Univerza v Lyonu 1 1 0 0 14:5 3 točke
  2. Univerza v Splitu 1 1 0 0 8:4 3
  3. Univerza na Primorskem 1 1 0 0 11:10 3
  4. Univerza v Beogradu 1 0 0 1 10:11 0
  5. Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti 1 0 0 1 4:8 0
  6. Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju 1 0 0 1 5:14 0
Facebook Twitter Google+ Pinterest

IO SUSA potrdil UŠZP kot gostiteljico dveh EUP v letu 2019

03.11.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Člani Izvršnega odbora Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) so na seji Izvršnega odbora potrdili Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) kot gostiteljico Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu...

Beri več

SUSA in UŠZP pridobili organizacijo EUP v vaterpolu 2019

12.10.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) sta bili uspešni pri kandidaturi za organizacijo Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu za leto 2019.

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske…

30.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Z včerajšnjim dnem so se nastopi slovenskih študentk in študentov na igriščih plaže Žnjan v Splitu zaključili. Najuspšnejša slovenska študenta, Gašper Vrhunc in Jernej Vrhunc sta dosegla končno 9. mesto...

Beri več

EUP v košarki 3x3, 4. DAN: Bronaste Ljubljančanke z vstopnico za Kitajsko

29.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V hrvaškem Splitu se je končalo 3. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Ljubljanske študentke so ponovno prišle do medalje - že tretje leto zapored in tako v treh letih kompletirale...

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 4. DAN: Študentki UL in študenta UL in UM v nadaljnje bo…

28.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Tokratni dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki, ki poteka v Splitu je znova postregel s številnimi odličnimi tekmami in počasi se že oblikujejo mnenja kdo bo lahko vse...

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 3. DAN: Ljubljančana v boj za prvo ostali pa za tokrat s…

28.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Drugi tekmovalni dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki, ki poteka na igriščih plaže Žnjan v Splitu, je bil za študentke in študente slovenskih univerz žal le delno uspešen...

Beri več