EUP v košarki, 6. dan: Univerza na Primorskem za konec premagala Aveiro in osvojila 13. mesto

EUP v košarki, 6. dan: Univerza na Primorskem za konec premagala Aveiro in osvojila 13. mesto

Košarkarji Univerze na Primorskem so zadnji dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v Miškolcu zabeležili drugo zmago. Tokrat so z 68:59 premagali Univerzo v Aveiru in tekmovanje končali na 13. mestu.

Primorci so v tekmo krenili zelo slabo in po prvi četrtini zaostajali za 12 točk (10:22), nato v drugi četrtini prikazali povsem drugačno igro, dosegli 13 točk več od nasprotnika in ob polčasu vodili s 34:33, tekmo pa odločili v zadnjih treh minutah z delnim izidom 9:0.

Med Primorci je bil najbolj razpoložen Tim Škerbec z 28 točkami, 16 skoki in 4 ukradenimi žogami, pri Portugalcih pa Matthew Moreira z 21 točkami.

Aveiro v prvi četrtini nadigral primorsko ekipo, v drugi četrtini razmerje moči na strani Primorcev

Košarkarji primorske univerze so tekmo za 13. mesto začeli izjemno slabo. V prvih dveh minutah niso dosegli niti točke in se znašli v zaostanku za osem (0:8), po treh minutah in pol je razlika narastla na deset (4:14), izid četrtine pa je bil 10:22. Največ zaslug za visoko vodstvo Aveira je imel Matthew Moreira s 13 točkami.

Primorci se ob visokem zaostanku niso predali, temveč so se na igrišče vrnili zelo motivirani. To se je poznalo tudi na igrišču, saj so začeli zmanjševati razliko in po polovici četrtine zaostajali za sedem (22:29), po šestih minutah in pol le še za štiri (25:29), točno minuto pred iztekom pa so rezultat poravnali na 33:33. Izid polčasa je s prostim metom postavil primorski košarkar Dimitri Bocciai (34:33).

Primorska zasedba v zadnji četrtini odločila zmagovalca

Po dveh enostranskih četrtinah je bila v tretji v ospredju zelo izenačena igra. Ritem so narekovali Portugalci, ki so dvakrat povedli za štiri točke (46:42, 49:45), vendar pa jih je primorska ekipa dvakrat ujela in s košem Tima Škerbca na odmor odšla z neodločenim izidom 49:49.

Gledalci so tudi na začetku zadnje četrtine spremljali enakovreden boj. Ta je trajal vse do 37. minute, nato pa so primorski košarkarji pri izidu 59:59 ustavili vse nasprotnikove napade in dosegli naslednjih devet točk. Pri odličnem zaključku Primorcev je vidno vlogo igral tudi predsednik Študentske organizacije Univerze na Primorskem Nassim Djaba, ki je v zadnji minuti dobil dva skoka v obrambi in s tem pomagal zatreti povratek Univerze v Aveiru. Končni izid je bil 69:58 za Univerzo na Primorskem.

»Fantje so pustili srce na igrišču na vsaki tekmi, ne glede na nasprotnika in rezultat. Zadovoljen sem, da smo izboljšali uvrstitev v primerjavi s preteklim letom. V letu 2018 se nadejamo še boljših rezultatov,« je po zadnji tekmi na prvenstvu povedal trener primorske ekipe Boštjan Lešnik.

REZULTATI EVROPSKEGA UNIVERZITETNEGA PRVENSTVA

Moški, tekma za 13. mesto

Univerza v Aveiru - Univerza na Primorskem 59:68 (22:10, 11:24, 16:15, 10:19)

(Moreira 21, Mendes 11; Škerbec 28, A. Cvetičanin 15)

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Univerza v Mariboru na EUP v badmintonu

24.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Lodzu se je začelo prvo evropsko univerzitetno prvenstvo v nizu. Na Poljskem so se zbrali igralke in igralci badmintona. Slovenijo zastopa Univerza v Mariboru, ki jo zastopajo Pia Karnet...

Beri več

IO SUSA potrdil UŠZP kot gostiteljico dveh EUP v letu 2019

03.11.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Člani Izvršnega odbora Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) so na seji Izvršnega odbora potrdili Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) kot gostiteljico Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu...

Beri več

SUSA in UŠZP pridobili organizacijo EUP v vaterpolu 2019

12.10.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) sta bili uspešni pri kandidaturi za organizacijo Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu za leto 2019.

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske…

30.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Z včerajšnjim dnem so se nastopi slovenskih študentk in študentov na igriščih plaže Žnjan v Splitu zaključili. Najuspšnejša slovenska študenta, Gašper Vrhunc in Jernej Vrhunc sta dosegla končno 9. mesto...

Beri več

EUP v košarki 3x3, 4. DAN: Bronaste Ljubljančanke z vstopnico za Kitajsko

29.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V hrvaškem Splitu se je končalo 3. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Ljubljanske študentke so ponovno prišle do medalje - že tretje leto zapored in tako v treh letih kompletirale...

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 4. DAN: Študentki UL in študenta UL in UM v nadaljnje bo…

28.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Tokratni dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki, ki poteka v Splitu je znova postregel s številnimi odličnimi tekmami in počasi se že oblikujejo mnenja kdo bo lahko vse...

Beri več