EUP v odbojki na mivki, 2. DAN:  Uvodni dan tekmovanja uspešen le za moški par Univerze v Ljubljani

EUP v odbojki na mivki, 2. DAN: Uvodni dan tekmovanja uspešen le za moški par Univerze v Ljubljani

Na igriščih plaže Žnjan v Splitu je na prvi tekmovalni dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki uspešno nastopil le par Univerze v Ljubljani, ki je z rezultatom 2:0 opravil s finsko ekipo Univerze iz Jyvaskyla (FIN). Ekipa Univerze v Mariboru je po odličnem začetku in vodstvu z 0:1 v drugem in tretjem setu žal odigrala slabšo igro in bila poražena z 2:1. Primorska ekipa Univerze na Primorskem je tekmo izgubila z 2:0 proti ekipi Univerze iz Minha (POR). Pri ženskah sta bila para iz Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem dvakrat poražena z razultatom 2:0. 

Ženske University of Minho : University of Primorska 2 : 0
Na prvi tekmi Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki, ki se je začela že ob 8. uri so se pomerili igralki Univerze na Primorskem, Nina Plank in Vita Kocet z nasprotnicama iz Portugalske Univerze in Minha. Portugalki sta z odlično igro ves čas krojili potek igre in oba niza prepričljivo premagali Primorki, ki sta v skupnem seštevku klonili z 2:0.

Ženske University of Ljubljana : Royal Holloway, University of London 0 : 2
V prvem nizu sta predstavnici Univerze v Ljubljani, Barbara Jevšnikar in Anja Jerman ves čas vse do 15 točke držali priključek angležinjama, ki pa sta na koncu povedli in zaključili niz z rezultatom 18:21. Tudi v drugi niz sta ljubljančanki vstopili nekoliko slabše in v drugi polovici z dobro igro le uspeli nadokndaiti razliko iz zaostanka 8 točk na le 3 točke razlike. Žal pa to ni bilo dovolj in sta morali priznati pomoč ter kloniti z rezultatom 17:21 oziroma 0:2 v skupnem seštevku.

Moški University of Porto : University of Primorska 2 : 0
Moška člana primorske odprave, Boštjan Hafnar in Anže Perčič sta na prvi tekmi tekmi morala priznati poraz boljšima portugalcema, ki sta s kvalitetno in prepričljivo igro tekmo zaključila v njuno korist s končnim rezultatom 2:0.  

Moški University of Ljubljana : University of Jyvaskyla 2 : 0
Gašper Vrhunc
in Jernej Vrhunc sta z odlično igro dokazala, da lahko na tem prvenstvu še daleč prideta. Svojo prvo zmago sta prepričljivo priigrala z dvema dobljenima nizoma in končnim rezultatom 2:0.

Moški University of Vienna : University of Maribor 2 : 1
Mariborčana Jure Kasnik in Vasja Plesec sta na njuni prvi tekmi začela odlično. Nasprotnikoma iz sosednje Avstrije sta že v prvem nizu pokazala, da ne bosta lahek zalogaj in uvodoma povedla z 0:1. Žal sta Mariborčana v drugem nizu popustila in rezultat je bil izenačen na 1:1. Sledil je tretji niz, ki je odločal o zmagovalcu in le-ta je žal pripadel Avtrijcoma, ki sta tako s skupnim rezultatom 2:1 premaga ekipo Unvierze v Mariboru.

Ženske University of Zagreb : University of Primorska 2 : 0
Na drugi ženski tekmi sta primorki kljub porazu z 2:0 pokazali dobro in prepričljivejšo igro. Zagrebćanki sta skozi šivankino uho v obeh nizih pobegnili v zaključku tekme in v težkih vetrovnih razmerah premagali žal nemočni študentki Univerze na Primorskem, Nino Plank in Vito Kocet.

Ženske University of Ljubljana : University of Warsaw 3 0 : 2
Poljakinji sta na zadnji tekmi slovenskih predstavnikov pokazali, da računata na visoko uvrstitev. Preko celotne tekme sta Barbara Jevšnikar in Anja Jerman poskušali najti recept za priključek, a žal sta bili nasprotnici premočni ter tekmo zaključili s končnim izidom 0:2 v njuno korist.

Program, 27. julij 2017:

09:50 Igrišče 3 M University of Ljubljana : University of Primorska
11:30 Igrišče 1 M Vilnius University : University of Maribor
12:20 Igrišče 3 Ž University of Graz : University of Ljubljana
12:20 Igrišče 2 Ž Autonomous University of Barcelona : University of Primorska
19:20 Igrišče 1 M University of Porto : University of Ljubljana
19:20 Igrišče 2 M University of Jyvaskyla : University of Primorska
21:00 Igrišče 1 M Technion - Israel Institute of Technology : University of Maribor

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Po 15. mesto sledijo še posamične tekme

29.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

Ekipa Univerze v Mariboru (UM) zaključuje z evropskim univerzitetnim (EUP) prvenstvom v badmintonu, ki se odvija v poljskem Lodzu. Ekipa UM je opravila z ekipnim tekmovanjem, kjer so zasedli 15...

Beri več

Univerza v Mariboru na EUP v badmintonu

24.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Lodzu se je začelo prvo evropsko univerzitetno prvenstvo v nizu. Na Poljskem so se zbrali igralke in igralci badmintona. Slovenijo zastopa Univerza v Mariboru, ki jo zastopajo Pia Karnet...

Beri več

IO SUSA potrdil UŠZP kot gostiteljico dveh EUP v letu 2019

03.11.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Člani Izvršnega odbora Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) so na seji Izvršnega odbora potrdili Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) kot gostiteljico Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu...

Beri več

SUSA in UŠZP pridobili organizacijo EUP v vaterpolu 2019

12.10.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) sta bili uspešni pri kandidaturi za organizacijo Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu za leto 2019.

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske…

30.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Z včerajšnjim dnem so se nastopi slovenskih študentk in študentov na igriščih plaže Žnjan v Splitu zaključili. Najuspšnejša slovenska študenta, Gašper Vrhunc in Jernej Vrhunc sta dosegla končno 9. mesto...

Beri več

EUP v košarki 3x3, 4. DAN: Bronaste Ljubljančanke z vstopnico za Kitajsko

29.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V hrvaškem Splitu se je končalo 3. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Ljubljanske študentke so ponovno prišle do medalje - že tretje leto zapored in tako v treh letih kompletirale...

Beri več