EUP v odbojki na mivki, 4. DAN: Študentki UL in študenta UL in UM v nadaljnje boje

EUP v odbojki na mivki, 4. DAN: Študentki UL in študenta UL in UM v nadaljnje boje

Tokratni dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki, ki poteka v Splitu je znova postregel s številnimi odličnimi tekmami in počasi se že oblikujejo mnenja kdo bo lahko vse do konca v igri za naslov evropskega univerzitetnega prvaka. Žal so z boji z današnjim dnem zaključila para iz Univerze na Primorskem, ostali trije pari se bodo jutri pomerili za najvišja možna mesta. 

Ženske University of Split (CRO) : University of Primorska (SLO) 2 : 0
Domačinki iz Splita, Ana Maria Bazina in Nika Stanović sta proti Primorkama, Nini Plank in Viti Kocet upravičili vlogo domačink in oba niza suvereno premagali študenti iz Univerze na Primorskem. Končni rezultat, 2:0.

Moški Tampere University of Technology 1 (FIN) : University of Primorska (SLO) 2 : 0
Nasprotnika paru iz Univerze na Primorskem sta bila brata Joni Toppari in Niko Toppari. V prvem nizu sta Finca le s težavo premagala primorska predstavnika, ki sta na kocu klonila z rezultatom 21:18 in tako prepustila vodstvo nasprotnikoma. V drugem nizu pa sta Boštjan Hafnar in Anže Perčič le klonila pod pritiskom in morala priznati premoč nasprotnikoma, ki sta z rezultatom 2:0 zaključila tekmo v svojo korist.

Ženske University of Ljubljana (SLO) : University of Zagreb (CRO) 2 : 0
Domači prestavnici Univerze v Zagrebu, Antonija Čeliković in Doris Barič sta v prvi niz vstopili prepričlivejše in le-tega zaključili pri rezultatu 21 : 14. Drugi niz, pa sta Ljubljančanki,  Barbara Jevšnikar in Anja Jerman pokazali zobe in vse do konca dražli priključek z Zagrebčankama, ki pa sta na koncu uspeli premagati nasprotnice z 21 : 19 in tako končati tekmo s končnim rezultatom 2:0.

Moški Istanbul Gedik University (TUR) : University of Maribor (SLO) 1:2
Nasprotnika Jureta Kasnika in Vasje Plesca sta bila Turka, Ali Berke Sagir in Berk Bilgin, ki sta glede na dosedanje predstave bila povsem enakovreden nasprotnik študentoma iz štajerske prestolnice. Prvi niz sta Turka zmagala z rezultatom 21 : 19, drugega pa Štajerca z rezultatom 20 : 22. To je pomenilo, da se bodo v tretjem, odločilnem nizu nasprotniki pomerili za končno zmago. Z 17 : 19 je ta pripadel Mariborčanoma, ki sta tako zabeležila pomembno zmago in dokazala, da ju ni tem prvenstvu še ni za odpisati.

Moški Poznan University of Life Sciences (POL) : University of Ljubljana (SLO) 2:1
Na tekmi med Poznan University of Life Sciences (Radzikowski Kamil in Marcin Szczechowicz) in Univerzo v Ljubljani (Gasper Vrhunc in Jernej Vrhunc), ki se je na žalost na koncu končala z rezultatom 2 : 1 v korist nasprotnikov med tekmo še zdaleč ni bilo vse tako prepričljivo. Prvi niz sta Ljubljančana pokazala odlično igro in z rezultatom 17 : 21 povedla z 0:1. Tudi drugi niz sta Ljubljančana igrala odlično, žal pa jim je proti koncu pričelo primankovati moči in za razliko prvega niza morala priznati premoč nasprotnikoma z 21 : 17. V tretjem nizu, pa sta predstavnika Univerze v Ljubljani popolnoma pregorela, kar je bilo videti tudi na obrazu. Z rezultatom 15 : 6 sta predstavnika Poljske unvierze zaključila tekmo z rezultatom 2:1.

Ženske University of Physical Education (HUN) : University of Ljubljana (SLO) 1:2
Adrienn Czene in Laura Krisztina Gubicza iz Madžarske ter Barbara Jevšnikar in Anja Jerman iz Univerze v Ljubljani so v treh nizih pomirile med sabo na pomembni tekmi za napredovanje. Prvi niz sta Madžarki z rezultatom 22 : 20 premagali Ljubljančanki, ki pa sta v drugjem in tretjem nizu strli odpor nasprotnic. Z rezultatoma 17 : 21 in 12 : 15 sta postavili končni rezultat 1:2, ter tako zabeležili zmago.

Moški University of Maribor (SLO) : Technion - Israel Institute of Technology (ISR) 0:2
Po zmagi nad Turkoma in napredovanju v boju za 13. mesto sta se Mariborčana, Jure Kasnik in Vasja Plesec pomerila z Izraelskim parom v katerem sta nastopala Roman Shor in Alexander Kopzon. V obeh nizih sta bila izraelca za las boljša in tako z rezultatoma 19 : 21 in 16 : 21 končala tekmo z rezultatom 0:2.

Ženske Utrecht University (NED) : University of Primorska (SLO) 2:0
Nizozemki sta veljali za favoritinji in to sta tudi upravičili, saj sta z dvema dobljenima nizoma prepričljivo pripeljali tekmo do konca in tako s končnim rezzltatom 2:0 zaključili v njuno korist.

Moški Tampere University of Technology 2 (FIN) : University of Primorska (SLO) 2:0
Tekma proti Finskemu paru za katerega sta nastopala Jukka Katila in Arttu Moisio je bila za Primorca zadnja priložnost da popravita neuspešen niz tega dne. Žal pa se tudi tokrat ni izšlo vse po načrtih in sta Finca z rezultatoma 21 : 14 in 26 : 24 zadala zadnji udarec BoŠtjanu Hafnarju in Anžetu Perčiču, ki bosta svoj uspeh iskala na naslednjih tekmovanjih.

Več o Evropskem univerzitetnem prvenstvu v odbojki na mivki lahko preberete na: http://beachvolleyball2017.eusa.eu

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Po 15. mesto sledijo še posamične tekme

29.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

Ekipa Univerze v Mariboru (UM) zaključuje z evropskim univerzitetnim (EUP) prvenstvom v badmintonu, ki se odvija v poljskem Lodzu. Ekipa UM je opravila z ekipnim tekmovanjem, kjer so zasedli 15...

Beri več

Univerza v Mariboru na EUP v badmintonu

24.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Lodzu se je začelo prvo evropsko univerzitetno prvenstvo v nizu. Na Poljskem so se zbrali igralke in igralci badmintona. Slovenijo zastopa Univerza v Mariboru, ki jo zastopajo Pia Karnet...

Beri več

IO SUSA potrdil UŠZP kot gostiteljico dveh EUP v letu 2019

03.11.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Člani Izvršnega odbora Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) so na seji Izvršnega odbora potrdili Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) kot gostiteljico Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu...

Beri več

SUSA in UŠZP pridobili organizacijo EUP v vaterpolu 2019

12.10.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) sta bili uspešni pri kandidaturi za organizacijo Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu za leto 2019.

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske…

30.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Z včerajšnjim dnem so se nastopi slovenskih študentk in študentov na igriščih plaže Žnjan v Splitu zaključili. Najuspšnejša slovenska študenta, Gašper Vrhunc in Jernej Vrhunc sta dosegla končno 9. mesto...

Beri več

EUP v košarki 3x3, 4. DAN: Bronaste Ljubljančanke z vstopnico za Kitajsko

29.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V hrvaškem Splitu se je končalo 3. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Ljubljanske študentke so ponovno prišle do medalje - že tretje leto zapored in tako v treh letih kompletirale...

Beri več