EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske pare

EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske pare

Z včerajšnjim dnem so se nastopi slovenskih študentk in študentov na igriščih plaže Žnjan v Splitu zaključili. Najuspšnejša slovenska študenta, Gašper Vrhunc in Jernej Vrhunc sta dosegla končno 9. mesto v moški konkurenci, kjer sta mariborčana, Jure Kasnik in Vasja Plesec dosegla končno 15. mesto in Primorca Boštjan Hafnar  in Anže Perčič končno 20. mesto. Pri ženskah sta bili uspešnejši Ljubljančanki, Barbara Jevšnikar in Anja Jerman, ki sta dosegli 15. mesto, Primorki, Nina Plank in Vita Kocet sta dosegli končno 20. mesto. Danes so na sporedu le še dvoboji za najvišja mesta, kjer pa lahko spremljamo že zelo kakovostno in odlično odbojko na mivki, ki še naprej obeta veliko in katero bomo lahko leta 2019 spremljali v domačem mestu Koper.

University of Ljubljana : University of Split 1 : 2 (23 : 21 / 20 : 22 / 15 : 17)
1 Gasper Vrhunc           1 Niksa Dell'orco
2 Jernej Vrhunc              2 Mate Glaurdic

Za napredovanje k višjim mestom sta se na prvi tekmi tega dne za slovenske študentke in študente pomerila Jernej Vrhunc in Gašper Vrhunc, ki pa sta po porazu proti domačemu paru iz Univerze iz Splita dosegla končno deveto mesto. Tekma še zdaleč ni bila lahka in ko sta po zmagi v prvem nizu (23:21) in vodstvu v drugem nizu pri 20:18 le tega z nekaj nesreče izgubila z 20:22 se je temperatura še dvignila. V tretji niz so oboji krenili motivirano in z željo po zmagi. Žal pa zaključne žoge ni uspelo ubraniti našima študentoma, ki sta morala priznati poraz z 1:2.

Tampere University of Technology 2 : University of Maribor 0 : 2 (15 : 21 / 16 : 21)
1 Jukka Katila                                          1 Jure Kasnik
2 Arttu Moisio                                         2 Vasja Plesec

Mariborčana sta na njuni prvi tekmi tega dne pokazala brezkopromisno igro in vsekakor vso željo po zmagi. V nobenem trenutku nista dovolila, da bi se nasprotnika razigrla in spremenila potek igre. Igro sta gladko zaključila z rezultatom 0:2 v njuno korist in se podala v nadaljnji boj.

University of Ljubljana : Royal Holloway, University of London 0 : 2 (13 : 21 / 12 : 21)
1 Barbara Jevšnikar      1 Silvia Crosetto
2 Anja Jerman                2 Gaia Canevari

Ženski predstavnici Univerze v Ljubljani sta se pomerili z že znanima nasprotnicama, ki sta ju predhodno že porazili v skupini. Tokrat sta bili prepričani, da sta sposobni potek tekme spremeniti, kar pa se v nadaljevanju ni izšlo ravno po načrtih. Italijanki iz Londonske univerze sta zopet bili boljši in z rezultatom 0:2 opravili z Ljubljančankama.

Tampere University of Technology 1 : University of Maribor 2 : 0 (21 : 15 / 21 : 15)
1 Joni Toppari                                          1 Jure Kasnik 
2 Niko Toppari                                        2 Vasja Plesec

Po zmagi proti drugi ekipi Finske Univerze iz mesta Tampere sta mariborčana naletela še na njuno prvo ekipo. Proti tokratnemu nasprotniku pa žal nista imela recepta, sta pa vseeno bila trd zalogaj in nista pustila nasprotniku do lahke zmage. Z dvema dobrima nizoma sta bila na koncu vseeno poražena z rezultatom 2:0.

University of Maribor : Technion - Israel Institute of Technology 0 : 2 (17 : 21, 12 : 21)
1 Jure Kasnik                  1 Roman Shor 
2 Vasja Plesec                2 Alexander Kopzon

Študenta Jure Kasnik in Vasja Plesec sta se še tretjič na tem turnirju pomerila proti Izraelcama, kar pa jima ni prineslo dodatne motivacije, da bi le-te tudi premagala. Vseeno sta se odlično borila in odigrala korektno tekmo, ki pa se je končala s končnim izidom 0:2 za nasprotno ekipo.

University of Physical Education : University of Ljubljana 2 : 0 (21 : 17, 21 : 13)
1 Adrienn Czene                                1 Barbara Jevšnikar
2 Laura Krisztina Gubicza                2 Anja Jerman

Tudi študentki iz Ljubljane sta se tako kot Mariborčana pred njima pomerili še za končno 15. mesto, ki pa se jima je izmuznilo proti Madžarkama, ki sta z dobro igro tekmo zaključili v njuno korist z rezultatom 2:0.

S tem se je za študentke in študente iz Slovenskih univerz tekmovanje zaključilo. Za danes ostaja na sporedu le še polfinale in finale, kjer pa lahko glede na videno pričakujemo odlične in zanimive dvoboje. Nastope slovenskih odbojkaric in odbojkarjev lahko ocenimo za solidne, vsekakor pa so vsi opravili korektno delo in vzorno predstavljali svojo univerzo in naš državo.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Po 15. mesto sledijo še posamične tekme

29.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

Ekipa Univerze v Mariboru (UM) zaključuje z evropskim univerzitetnim (EUP) prvenstvom v badmintonu, ki se odvija v poljskem Lodzu. Ekipa UM je opravila z ekipnim tekmovanjem, kjer so zasedli 15...

Beri več

Univerza v Mariboru na EUP v badmintonu

24.06.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Lodzu se je začelo prvo evropsko univerzitetno prvenstvo v nizu. Na Poljskem so se zbrali igralke in igralci badmintona. Slovenijo zastopa Univerza v Mariboru, ki jo zastopajo Pia Karnet...

Beri več

IO SUSA potrdil UŠZP kot gostiteljico dveh EUP v letu 2019

03.11.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Člani Izvršnega odbora Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) so na seji Izvršnega odbora potrdili Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) kot gostiteljico Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu...

Beri več

SUSA in UŠZP pridobili organizacijo EUP v vaterpolu 2019

12.10.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) sta bili uspešni pri kandidaturi za organizacijo Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu za leto 2019.

Beri več

EUP v odbojki na mivki, 5. DAN: Konec tekmovanja v odbojki na mivki za slovenske…

30.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Z včerajšnjim dnem so se nastopi slovenskih študentk in študentov na igriščih plaže Žnjan v Splitu zaključili. Najuspšnejša slovenska študenta, Gašper Vrhunc in Jernej Vrhunc sta dosegla končno 9. mesto...

Beri več

EUP v košarki 3x3, 4. DAN: Bronaste Ljubljančanke z vstopnico za Kitajsko

29.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V hrvaškem Splitu se je končalo 3. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Ljubljanske študentke so ponovno prišle do medalje - že tretje leto zapored in tako v treh letih kompletirale...

Beri več