EUP Koper: V odbojki na mivki prevlada Avstrijcev

EUP Koper: V odbojki na mivki prevlada Avstrijcev

Koper je pretekli teden gostil dve evropski univerzitetni prvenstvi (EUP). Na novih igriščih za odbojko na mivki v Kopru je bilo izpeljano evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki. Organizatorjem je kljub poletnem terminu precej ponagajalo vreme, a so celotno prvenstvo pospravili pod streho. Največ veselja so si priigrali avstrijski športniki, ki so zmagali tako v moški kot v ženski konkurenci. 

96 odbojkarjev in odbojkaric na mivki iz 24 evropskih držav je kljub ekstremnim razmeram od ponedeljka zjutraj do petka po urniku odigrali vse predvidene dvoboje, zalomilo pa se je prav na zadnji tekmi - v finalu moškega dela univerzitetnega prvenstva. Da bi bila ironija še večja, je do prekinitve prišlo na začetku drugega seta dvoboja, ko je do konca celotnega prvenstva manjkalo le še nekaj minut. Po petih dneh izjemno hude vročine je se z italijanskih Alp privalila nevihta z uvodnim sunkom tramontane, ko je v 20 sekundah veter narasel od 0 do približno 80 km na uro. Škoda za vse prisotne gledalce, saj so v prvem setu finala spremljali najbolj vrhunsko predstavo turnirja.

Po prekinitvi finala so organizatorji in sodniki počakali na prizorišču z upanjem, da se vreme umiri. Končna odločitev, da se tekma ne nadaljuje, pa je bila sprejeta zelo pozno - šele malo pred polnočjo. A so se pristojni na koncu vsaj odločili za najboljšo možno rešitev, ki je zadovoljila vse in sicer so prvo mesto razdelili med oba avstrijska para. Tako sta zmagala Peter Eglseer in Florian Schnetzer (University of Linz) ter Felix Friedl in Maximilian Trummer (University of Graz).

''Seveda sem vesel zlate medalje. Rad bi se zahvalil vsem, ki ste se v tej vročini trudili, da ste nam omogočili igranje na tem Evropskem univerzitetnem prvenstvu. Bili ste super. To je bila moja zadnja tekma v študentski konkurenci, a se na žalost na koncu zaradi vremena ni končala tako, kot smo mislili,'' je z nekaj grenkega priokusa zaradi dolgotrajnega čakanja na razplet povedal zmagovalec Florian Schnetzer.

V malem finalu za tretje mesto sta sicer Patrikas Stankevicius in Audrius Knasas (Lithuanian Sports University) z 21:18 in 21:14 premagala Aleksandra Poznańskega in Kamila Radzikowskega (Poznan University of Life Sciences).

Tudi v ženski konkurenci je bila podelitev zaradi slabega vremena opravljena kar v pisarni vodstva tekmovanja. Pred tem sta izjemno napeto tekmo za prvo mesto dobili Eva Pfeffer in Franziska Friedl (Wienna University), ki sta z 18:21, 21:12 in 15:11 premagali Izabelo BŁasiak in Paulo SŁonecko (University of Warsaw).

V ženskem dvoboju za tretje mesto je bil litvansko-ukrajinski par Vytene Vitkauskaite Oksana Rusnachenko (Vytautas Magnus University) z 21:15 in 21:11 boljši od turške naveze Aleyne Vence-Selin Yurtsever (Balikesir University).

Dvojno Evropsko univerzitetno prvenstvo, ki ga je gostil Koper, se je tako zaključilo. Prisotnim bo ostalo v spominu kot pestro, naporno a predvsem prijetno doživetje. Organizatorji iz Univerzitetne športne zveze Primorske so skupaj s Slovensko univerzitetno športno zvezo, Mestno občino Koper in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem izpeljali uspešno, čeprav je bil termin obeh prireditev, zaradi viška turistične sezone in klimatskih razmer, najslabši možen termin v celotnem letu.

Posebna zahvala pa gre vsem sponzorjem, neutrudnim prostovoljcem, Odbojkarskemu klubu Luka Koper, Atletskemu klubu Koper, ŠD Partizan Koper in Teniškemu klubu Koper, ki so vsak na svoj način pripomogli k uspešnem zaključku prireditev.

SJ
Foto:  Leon Žibret

Facebook Twitter Google+ Pinterest

EUI: V Coimbri so se končale 4. evropske univerzitetne igre

30.07.2018, Evropske univerzitetne igre

Po 15 dneh športnih bojev so se z zaključno slovesnostjo končale 4. evropske univerzitetne igre, ki so od 15. do 28. julija 2018 potekale v mestu Coimbra na Portugalskem. Gre...

Beri več

EUI: Dobri nastopi košarkarjev UP na 4. evropskih univerzitetnih igrah

29.07.2018, Evropske univerzitetne igre

Košarkarska moška reprezentanca Univerze na Primorskem se je na 4. evropskih univerzitetnih igrah v Coimbri na Portugalskem izkazala s solidnimi nastopi. Izbrani vrsti pod vodstvom Boštjana Lešnika je za las...

Beri več

EUI: Kljub porazu Primorci suvereno v četrtfinale

24.07.2018, Evropske univerzitetne igre

Košarkarji Univerze na Primorskem so v torek, 24. julija 2018, odigrali še zadnjo tekmo v predtekmovalni skupini A. Po zmagah proti Univerzi v Coimbri in proti madžarski Univerzi Miskolc so...

Beri več

EUI: Primorski košarkarji boljši od domačinov

24.07.2018, Evropske univerzitetne igre

Na Evropskih univerzitetnih igrah, ki potekajo v Coimbri, so na svojem drugem srečanju v skupini A košarkarji Univerze na Primorskem (UP) v ponedeljek, 23. julija 2018, v podaljšku s 85...

Beri več

EUI: Košarkarji Univerze na Primorskem že s prvo zmago v skupini A

23.07.2018, Evropske univerzitetne igre

Z žrebom za nastope v košarki so na Evropskih univerzitetnih igrah v soboto, 21. julija 2018, določili skupine za tekmovanje v tej panogi, ki bo v Coimbri potekalo od 22...

Beri več

EUI: Odbojkarice Univerze iz Maribora z zmago proti tekmicam z Univerze iz Porta…

20.07.2018, Evropske univerzitetne igre

Študentke Univerze v Mariboru so končale svoje nastope v odbojki na Evropskih univerzitetnih igrah v Coimbri s končnim 13. mestom. Na zadnjem srečanju se je izbrana vrsta pod vodstvom Iris...

Beri več