Matic Hren na unverzitetni svetovni pokal v Estonijo

Slovenija bo imela drugo leto zapored predstavnika na Univerzitetnem svetovnem pokalu v powerliftingu. Tokrat se bo tekmovanja, ki bo potekalo med 22. in 27. julijem v Tartuju v Estoniji udeležil Matic Hren z Univerze v Mariboru. Natopil bo v kategoriji do 120 kg. Na nominacijah pred tekmovanjem zaseda 2. mesto v svoji kategoriji.

Več

DAN 11: Ritmičarke v skupinski vaji na 5. mestu (video)

Kot zadnje so na 30. poletni univerzijadi nastopile tekmovalke v ritmični gimnastiki. Enajsti dan tekmovanja smo videli posamične finalne obračune po rekvizitih in skupinske vaje, kjer je nastopila tudi slovenska ekipa. Izkazale so se predvsem v vaji z žogami, kjer so zasedle 5. mesto z oceno 19.100. V vaji z obroči in kiji pa s pristale na 6. mestu.

Več

DAN 10: Neja Filipič bronasta v troskoku! (video, foto)

Na 30. poletni univerzijadi je Neja Filipič, študentka Fakultete za farmacijo, Univerze v Ljubljani v troskoku osvojila bronasto medaljo. V petem poskusu je skočila 13,73 m in zaostala samo za Ukrajino Olho Korsun in Portugalko Evelise Tavares Da Veiga. To je 21. medalja na poletnih univerzijadah in skupno 100. medalja za slovenske športnike na največjih tekmovanjih študentskega športa.

Več

DAN 9: Lokostrelci deveti, ritmičarke v kvalifikacijah

Deveti tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju so znova največ slovenskih nastopov opravili atleti. Nastopilo jih je pet, med njimi pa je najboljši rezultat dosegal Monika Podlogar v skoku v višino. Dosegla je 15. rezultat kvalifikacij. Nastopili so še Tjaša Potočar v sedmeroboju, Urška Arzenšek v teku na 1500 m, Tilen Šimenko Lalič v teku na 800 m in Simon Navodnik, ki je tekem na 5000 m. Lokostrelci so imeli ekipne tekme. Tako ženska kot mešana ekipa sta osvojili 9. mesto. V kvalifikacijah so nastopile tekmovalke v ritmični gimnastiki. Videli smo vajo z žogo in obročem pri Aji Jerman Bukovac in ekipni nastop v vaji z žogo.

Več

DAN 8: Neja Filipič v finalu troskoka, na delu tudi lokostrelci

Osmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je prinesel nekaj lepih rezultatov za slovenske športnike. Neja Filipič je dosegal 4. daljavo v kvalifikacijah troskoka in se uvrstila v petkov finale. Dobro so nastopili lokostrelci, ki so zabeležili štiri 17. mesta v posamičnih kategorijah pri moških in ženskah. V plavanju je na 400 m mešano Anže Ferš Eržen z osebnim rekordom osvojil 29. mesto.

Več

DAN 7: 8. mesto v metu diska za Domjanovo

Sedmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je Veronika Domjan, študentka Pedagoške fakultete, Univerze v Mariboru osvojila 8. mesto v metu diska. V finalu je disk najdlje vrgla 53,96 m. Zmagala je Italijanka Diasy Osakue z rezultatom 61,69 m. V skoku s palico je nastopila Leda Krošelj, a je bilo preskočenih 360cm premalo za finale. Prav tako je v kvalifikacijah ostal Klemen Vilhar, ki je v tekmi na 3000m z zaprekami zasedel 20. mesto.

Več

DAN 6: Veronika Domjan v finalu meta diska

S tekmovanji na 30. poletni univerzijadi so začeli tudi atleti in atletinje, ki nastopa na stadionu San Paolo. Najboljši rezultat je dosegla Veronika Domjan, študentka Pedagoške fakultete (PEF), Univerze v Mariboru, ki je v kvalifikacijah meta diska orodje zvrgla 52, 53 metra in se prebila v finale. Zelo blizu finala sta bili tudi Neja Filipič, v skoku v daljavo, ki je za finalom zaostala za zgolj 2 cm in Katja Mihelič, v metu kopja, ki je prav tako pristala na nehvaležnem 13. mestu. V bazenu je v svoji paradni disciplini plavala Anemari Košak, ki si je na 50m hrbtno priplavala 22. mesto.

Več

DAN 5: Na delu tenisači, strelka in sabljači, prišli atleti

Peti tekmovalni dan 30. poletne univerzijade so bili dejavni igralci tenisa, ki so odigrali po en dvoboj med posameznicami in moškimi dvojicami. V streljanju je kot zadnja nastopila Jagoda Tkalec, sabljači pa s tekmovanja v Salernu zaključili z ekipno tekmo, v disciplini sablja. V univerzitetni vas so prišli atleti, ki so s tekmovanji začeli v ponedeljek.

Več

DAN 4: Tokrat na delu kar 11 športnikov

Četrti tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi ni bil pretirano uspešen za slovenske športnike, saj prvič nismo videlo nobene uvrstitve med 20 najboljših. Aktivni so bili igralci tenisa. Kristina Tina Godec je nastopila na dveh dvobojih. Najprej je izgubila proti Švicarki v igri posameznic, nato je v paru s Pijo Brglez morala priznati premoč tudi Francoskemu paru v igri dvojic. V soboto so nastopili še judoisti, sabljači, strelca in plavalec.

Več