PUNI 2017, pregled 4. dne: lokostrelci po porazu z Japonci osvojili deveto mesto

PUNI 2017, pregled 4. dne: lokostrelci po porazu z Japonci osvojili deveto mesto

Četrti dan poletne univerzijade v Tajpeju ni prinesel vidnega dosežka članov slovenske odprave. Najboljši rezultat so dosegli lokostrelci Rok Bizjak, Den Habjan Malavašič in Gašper Štrajhar, ki so na ekipni tekmi izpadli v osmini finala in zasedli deveto mesto.

Bizjak, Habjan Malavašič in Štrajhar so se v izločilni del ekipne tekme uvrstili s trinajstim dosežkom kvalifikacij, za nasprotnike pa so dobili četrtouvrščene Japonce. Ti so imeli začetno pobudo in se hitro približali napredovanju, vendar pa jih je slovenska trojka po zaslugi zadnjih dveh serij ujela in izsilila izločilni strel. A tam so bili nekoliko boljši Japonci, ki so napredovali s skupnim izidom 5:4.

To je bilo zadnje dejanje slovenske lokostrelske ekipe na tem tekmovanju, saj so vsi trije predstavniki že izpadli v posamičnem delu – Habjan Malavašič v 1/16 finala, Bizjak in Štrajhar pa v 1/24 finala.

Glavni trener Matija Žlender ni skrival, da so si v ekipi od tekmovanja obetali več: »Glede na tekme pred univerzijado, od katerih je ena služila tudi kot priprava na svetovno prvenstvo, smo imeli višja pričakovanja. Vedeli smo, kam prihajamo, saj fantje vsako leto nastopajo na tekmi v Aziji, a so tukajšnji pogoji vseeno drugačni. V posamični konkurenci je najdlje napredoval Den, ki je izpadel v šestnajstini finala. Njegovo 17. mesto je naša najboljša uvrstitev v posamični kategoriji, sami pa smo pričakovali vse tri tekmovalce med najboljših šestnajst in enega v najboljši osmerici. Ekipno smo končali na 13. mestu. Če bi v kvalifikacijah streljali bolje, sem prepričan, da bi se lahko borili za medalje. Realno gledano smo imeli na ekipni tekmi večje možnosti za medaljo kot na posamični. Ni se nam izšlo, a se že veselimo prihodnosti. Naš cilj je, da se v prihodnosti v isti postavi udeležujemo tekem na visokem nivoju in čez dve leti v Neaplju pokažemo, česa smo zares sposobni.«

Ahnova previsoka ovira za Brglezovo

Tenisačica Pija Brglez je tekmovanje v konkurenci posameznic začela z dvobojem drugega kroga proti Južnokorejki Jujin Ahn. Ta se je izkazala za premočno nasprotnico in zmagala s 7:5 in 6:1.

Brglezova se je v prvem nizu še enakovredno borila z nasprotnico, ji trikrat odvzela servis, vendar pa to ni bilo dovolj za zmago v nizu, saj je Ahnova uspešno pretvorila 4 izmed 7 brejk priložnosti za zmago s 7:5. V drugem nizu je bila Južnokorejka občutno močnejša od Brglezove, ki v težkih pogojih ni bila več sposobna prikazati igre iz prvega dela, izgubila je tri servisne igre in izpadla.

»Zadovoljna sem s svojo igro. Blizu sem bila osvojitvi prvega niza, kjer mi je mogoče zmanjkalo tudi malo sreče. Mislim, da če bi ga osvojila, bi se dvoboj lahko končal v mojo korist. V drugem nizu sem začutila, da glede na vročinske razmere ne bom zdržala treh nizov, kolikor bi jih morala odigrati za zmago, s čimer sem izgubila motivacijo. V četrtek nastopam še v mešanih dvojicah s Tilnom Vertotom in upava, da nama uspe dober rezultat. Do takrat pa me čaka še vsaj en trening,« je pojasnila Brglezova.

Pija Brglez2

Remic še drugi dan zapored v dveh disciplinah

Miha Remic, tekmovalec v hitrostnem rolanju, je drugi dan zapored tekmoval v dveh disciplinah. Uvodoma je štartal na 1000-metrskem šprintu, kjer je v svoji predtekmovalni skupini zasedel sedmo mesto in končal na 19. mestu, nato pa še na 15.000-metrski tekmi na izločanje, kjer je bil 21.

»Moram priznati, da se že pozna utrujenost, še posebej po današnjem sporedu, ko sem imel med dvema nastopoma zgolj uro premora. Rezultatsko sem pričakoval več, a so dosežki glede na potek te sezone povsem realni. Kar zadeva konkurenco, sem pričakoval več tekmovalcev, vendar pa se večina izmed prisotnih pripravlja na svetovno prvenstvo, ki bo čez dva tedna. Južni Korejci in Tajvanci, ki so osvojili večino medalj, so pripeljali svoji najboljši ekipi. Kolumbijci, ki so na sploh zelo močni, so sicer pripeljali nekoliko slabšo ekipo, a so še vedno na zmagovalnem odru. Tu pride do izraza tudi razlika v treningih. Sicer imam kakovostne treninge, vendar pa se še kako pozna, ali se pripravljaš s skupino ali pa sam oziroma z enim sotekmovalcem. Pričakoval sem več, a tako žal je,« je povedal Remic, ki ga do konca tekmovanja čakata še dva nastopa, sredin 500-metrski šprint in petkov maraton.

rsz miha remic 3

Kern se je ustavil na tretji oviri, Brumnova na prvi

Judoistični del slovenske odprave je imel danes na tatamiju zadnja predstavnika. Jan Kern se je boril v kategoriji do 73 kilogramov in v prvi borbi premagal Nigerijca Oyewoleja Olarawo Samuela, v drugi Američana  Leonarda Estebo Subizo, nato pa je v osmini finala izgubil proti Kazahstancu Bekadilu Šaimerdenovu.

Pri ženskah je nastopila Tjaša Brumen, ki je bila na prvem dvoboju kategorije do 52 kilogramov poražena s strani Mongolke Gantsetseg Ganbold in se hitro poslovila od turnirja.

Fijavž Bačovnik in Šušteršičeva neuspešna v predtekmovanju

Torkov spored je vključeval tudi sabljanje, v katerem sta tekmovala Lovro Fijavž Bačovnik in Anamarija Šušteršič.

Fijavž Bačovnik je v skupinskem delu discipline floret dobil enega od šestih dvobojev in turnir končal na 62. mestu, Anamarija Šušteršič pa je v disciplini sablja izgubila vseh šest dvobojev in zasedla končno 59. mesto.

Fijavz Bacovnik

Šajnova v sredo v finalu na gredi

Slovenska odprava bo imela v sredo predstavnike v petih športih. Vrhunec bo nastop telovadke Adele Šajn v finalu na gredi, tekmovanje se bo začelo ob 16.30.

Najštevilčnejša zasedba bo v atletiki. Tamara Zupanič bo nastopila v predtekmovanju teka na 400 metrov (9.24), Jan Jamnik (9.48) in Krištof Knap (10.18) v predtekmovanju teka na 400 m, Enej Vrhunec (11.06) in Jan Kramberger (11.30) v predtekmovanju teka na 100 m, Aneja Kodrič v predtekmovanju teka na 100 m (11.46), Eva Kavka v predtekmovanju teka na 800 m (18), Bernarda Letnar pa v kvalifikacijah meta kopja (19.15).

V badmintonu bo slovenska zasedba, ki jo sestavljajo Kaja Stanković, Matevž Bajuk, Primož Flis, Mitja Šemrov, Urban Turk in Jerca Bajuk, igrala prvi tekmi ekipnega dela proti Hongkongu (9) in Indiji (17).

V tenisu bosta tekmovala dva para. Žiga Papež in Domen Vertot bosta igrala v prvem krogu moških dvojic (ne pred 12.30), Neža Robič in Barbara Volk pa v prvem krogu ženskih dvojic (ne pred 12.30).

V hitrostnem rolanju bo Miha Remic tekmoval v 500-metrskem šprintu (9).

Več informacij o tekmovanju najdete na uradni spletni strani.

Podporniki slovenske odprave so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Fundacija za šport, Študentska organizacija Slovenije, CORIS zavarovanje, STA potovanja, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru in Univerza na Primorskem.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Uradni razpored tekmovanj v Neaplju 2019!

13.06.2019, Univerzijade

Znani so vsi nastopajoči športniki in športnice, ki bodo zastopali barve Slovenije na 30. poletni univerzijadi v Neaplju. Univerzijada, ki obeležuje 60. obletnico tega tekmovanja bo potekala med 3. in...

Beri več

Slovenija s 85-člansko ekipo na univerzijado v Neapelj

13.06.2019, Univerzijade

Samo še 20 dni nas loči od 30. poletne univerzijade v Neaplju, ki so bo začela 3. julija 2019. Slovenski športniki bodo nastopili v 10 različnih športih. Na tokratni največji...

Beri več

Vsi slovenski medaljisti na poletnih univerzijadah

10.06.2019, Univerzijade

Slovenske študentke in študenti so se do leta 1991 univerzijad udeleževali, kot del jugoslovanskih odprav. Prvi samostojni nastop na poletnih univerzijadah je Slovenija zaznamovala na 18. poletni univerzijadi v Fukuoki...

Beri več

VIDEO: Ogenj univerzijade bo potoval 30 dni

03.06.2019, Univerzijade

Samo še 30 dni nas loči od odprtja 30. Poletne univerzijade v Neaplju. Le-ta se bo pričela 3. junija 2019 na znamenitem stadionu San Paolo z otvoritveno slovesnostjo. Bakla bo...

Beri več

Še 50 dni do poletne univerzijade v Neaplju

14.05.2019, Univerzijade

Še slaba dva meseca nas ločita do 30. poletne univerzijade, ki v Neaplju. Organizatorji s polno paro pripravljajo prizorišča, urejajo namestitve in vse potrebno za izpeljavo največjega študentskega športnega dogodka...

Beri več

FOTO: ''Univerzijada je bila prvovrstna izkušnja!''

25.04.2019, Univerzijade

Slovenski tekmovalci, ki so nastopali na 29. zimski univerzijadi v Krasnojarsku, so še vedno pod vtisom izjemne izkušnje, ki so jo doživeli v Rusiji. Vsi so univerzijado videli v pozitivni...

Beri več