PUNI 2017, povzetek 9. dne: badmintonisti plačali davek napornega ekipnega dela, ostal je le dvojec Bajuk/Šemrov

PUNI 2017, povzetek 9. dne: badmintonisti plačali davek napornega ekipnega dela, ostal je le dvojec Bajuk/Šemrov

Na poletni univerzijadi v Tajpeju se je končal deveti tekmovalni dan. Slovenska odprava je imela danes najštevilčnejšo zasedbo v badmintonu, kjer so njeni tekmovalci nastopili v štirih disciplinah. Slovencem se je poznala utrujenost od napornega ekipnega dela in današnji spored je »preživel« le moški par Matevž Bajuk/Mitja Šemrov.

Bajuk in Šemrov sta v konkurenci moških parov odigrala le en dvoboj, ki pa sta ga prestala odlično. V 1/32 finala sta namreč prepričljivo premagala Herberta Ebaya in Yakouba Musisija iz Ugande z 21:5 in 21:13.

Med moškimi posamezniki se je najdlje prebil Urban Turk, ki je v prvem krogu premagal Mihiga Daniela Sebunnyo iz Ugande (21:5, 21:14), v drugem krogu pa izgubil proti Pamuditu Ambegodi iz Šrilanke (12:21, 21:15, 17:21). Nastopila sta še Matevž Bajuk, ki je začel v drugem krogu in izgubil proti Indijcu Kartiku Jindalu (8:21, 17:21), in Primož Flis, ki je v drugem krogu moral priznati premoč Srbu Dragoslavu Petroviću (21:19, 15:21, 19:21)

V mešanih dvojicah sta tekmovala para Primož Flis/Kaja Stanković in Jerca Bajuk/Mitja Šemrov. Slednja sta bila uspešnejša in sta v prvem krogu premagala Avstralca Fwuja Haurja Fana in Sirino Jing-Man Fan z 21:19, 17:21 in 21:10, v drugem pa sta morala priznati premoč tajvanskima predstavnikoma Prinyawatu Thongnuamu in Natchi Saengchote z 12:21 in 9:21. Flis in Stankovićeva sta tekmovanje končala v prvem krogu, kjer sta izgubila proti Poljakoma Kornelii Agnies Marczak in Krzysztof Jakowczuku (16:21, 16:21).

V ženski posamični kategoriji je nastopila Kaja Stanković, ki jo je v prvem krogu porazila Rusinja Jelena Komendrovskaia (14:21, 18:21).

»Posamično tekmovanje se je za slovenske badmintoniste že skoraj končalo. V igri sta ostala samo Matevž Bajuk in Mitja Šemrov, ki sta se med moškimi dvojicami uspela prebiti med 32 najboljših. Predvsem smo bili premalo sveži, da bi lahko posegli po višjih mestih, saj nas je že ekipni del dodobra utrudil, še posebej ženski del, kjer nismo imeli možnosti rotiranja igralk. Naša preostala fanta jutri čakata 3/4. nosilca iz Tajske in pričakujemo težko tekmo,« je nastope slovenskih badmintonistov komentiral njihov trener Aljoša Turk.

Golfisti zaradi vremena ob zadnji tekmovalni dan, Župevčeva 38.

Golfisti in golfistke bi morali z današnjim četrtim tekmovalnim dnem skleniti turnir, vendar jim je načrte prekrižal popoldanski naliv, zaradi katerega so organizatorji najprej prekinili in nato odpovedali današnji spored, obveljal pa je končni red po treh dneh.

Današnja odpoved ni koristila slovenski predstavnici Sari Župevec (na sliki), ki so ji šli udarci dobro od rok in se ji je obetal skok po lestvici, vendar pa rezultati niso obveljali in je ostala na 38. mestu (237).

»S svojo igro sem zadovoljna. Imeli smo težke pogoje za igranje, bilo je vroče in soparno, a pogoji so bili za vse enaki. Prvi dan sem igrala solidno, drugi dan vrhunsko, tretji dan nisem našla pravih občutkov pri oprijemu in sledil je rezultatski padec, danes pa sem spet igrala dobro in ponovila rezultat prvega dne, vendar pa je bilo tekmovanje žal prekinjeno. Vse se mi ni »poklopilo«, kot sem si želela, a važno je, da so bili udarci dobri. Rada bi se zahvalila tistim članom slovenske odprave, ki so me prišli spodbujat. Bilo mi je veliko lažje, ko sem vedela, da so prišli navijat zame, pa čeprav jim ne bi bilo treba vstati tako zgodaj (tekmovanje se je začelo pred sedmo zjutraj, op. p.),« je povedala Župevčeva, ki je pohvalila delo organizatorjev: »Za nas so dobro poskrbeli, imeli smo na voljo hrano in pijačo ter tudi vozičke, igrišče pa je fantastično,« je nadaljevala Župevčeva in ob koncu izrazila tudi posebno željo: »Želim si, da bi na naslednjem tekmovanju nastopili z ekipo. Na vsakem tekmovanju jo je dobro imeti, da se člani spodbujajo med seboj.«

V ženski konkurenci je zmagala Američanka Mariel Lancy Galdiano z 208 udarci (ženski rezultati), v moški pa Mehičan Raul Pereda de la Huerta z 200 udarci (moški rezultati).

0U8A3427

Mljačeva sedmeroboj končala na 14., Potočarjeva pa na 15. mestu

Brina Mljač in Tjaša Potočar sta opravili s preostalimi tremi disciplinami sedmeroboja, skokom v daljino, metom kopja in tekom na 800 metrov. Na koncu je več točk osvojila Mljačeva, ki s 3600 točkami osvojila 14. mesto, Potočarjeva pa je bila s 3421 točkami mesto nižje. Zmagala je Avstrijka Verena Preiner s 6224 točkami (rezultati).

Klara Ljubi je nastopila v polmaratonu in v težkih pogojih končala na 20. mestu (1:26:27). Zmagala je Japonka Yuki Munehisa (1:13:48) pred Turkinjo Esmo Aydemir (1:14:28) in Japonko Saki Fukui (1:14:37).

Slovenske nedeljske nastope v atletiki je zaokrožila ženska štafeta 4 x 400 metrov. Za Slovenijo so tekle Eva Kavka, Aneja Kodrič, Anja Plaznik in Tamara Zupanič in v prvi predtekmovalni skupini zasedle peto mesto (3:55,54), skupno pa so bile na zadnjem, devetem mestu (rezultati).

Mljac Potocar

Čebaškova 36. z obročem in 30. z žogo

Monija Čebašek je prvi dan tekmovanja nastopila v kvalifikacijah z obročem in žogo. Za vajo z obročem je prejela oceno 9,550 in zasedla 36. mesto, za vajo z žogo pa 8,600 in se je uvrstila na 30. mesto.

V skupnem seštevku mnogoboja vodi Rusinja Julija Bravikova (36,350) pred rojakinjo Jekaterino Seleznjevo (35,725) in Ukrajinko Katerino Lucenko (32,450), Čebaškova pa je 36. (18,150). Gimnastičarke jutri čakata še kvalifikacijska nastopa s kiji in trakom.

Ponedeljek v znamenju biljarda, ritmične gimnastike in badmintona

Slovenija bo imela v ponedeljek predstavnike v biljardu, ritmični gimnastiki in badmintonu. Biljardista Klemen Gradišnik in Tim Koprivnik (11) bosta v četrtfinalu moških parov igrala proti Norvežanoma Eiriku Riisnaesu in Matiasu Saetreju, gimnastičarka Monija Čebašek bo nastopila v kvalifikacijah s kiji in trakom (16 in 17), badmintonista Matevž Bajuk in Mitja Šemrov pa bosta v šestnajstini finala moških parov igrala proti Tajcema Inkaratu Apisuku in Wannawatu Ampunsuwanu (15).

Več informacij o tekmovanju najdete na uradni spletni strani.

Podporniki slovenske odprave so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Fundacija za šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris d.o.o., STA potovanja, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Evropska pravna fakulteta.   

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Uradni razpored tekmovanj v Neaplju 2019!

13.06.2019, Univerzijade

Znani so vsi nastopajoči športniki in športnice, ki bodo zastopali barve Slovenije na 30. poletni univerzijadi v Neaplju. Univerzijada, ki obeležuje 60. obletnico tega tekmovanja bo potekala med 3. in...

Beri več

Slovenija s 85-člansko ekipo na univerzijado v Neapelj

13.06.2019, Univerzijade

Samo še 20 dni nas loči od 30. poletne univerzijade v Neaplju, ki so bo začela 3. julija 2019. Slovenski športniki bodo nastopili v 10 različnih športih. Na tokratni največji...

Beri več

Vsi slovenski medaljisti na poletnih univerzijadah

10.06.2019, Univerzijade

Slovenske študentke in študenti so se do leta 1991 univerzijad udeleževali, kot del jugoslovanskih odprav. Prvi samostojni nastop na poletnih univerzijadah je Slovenija zaznamovala na 18. poletni univerzijadi v Fukuoki...

Beri več

VIDEO: Ogenj univerzijade bo potoval 30 dni

03.06.2019, Univerzijade

Samo še 30 dni nas loči od odprtja 30. Poletne univerzijade v Neaplju. Le-ta se bo pričela 3. junija 2019 na znamenitem stadionu San Paolo z otvoritveno slovesnostjo. Bakla bo...

Beri več

Še 50 dni do poletne univerzijade v Neaplju

14.05.2019, Univerzijade

Še slaba dva meseca nas ločita do 30. poletne univerzijade, ki v Neaplju. Organizatorji s polno paro pripravljajo prizorišča, urejajo namestitve in vse potrebno za izpeljavo največjega študentskega športnega dogodka...

Beri več

FOTO: ''Univerzijada je bila prvovrstna izkušnja!''

25.04.2019, Univerzijade

Slovenski tekmovalci, ki so nastopali na 29. zimski univerzijadi v Krasnojarsku, so še vedno pod vtisom izjemne izkušnje, ki so jo doživeli v Rusiji. Vsi so univerzijado videli v pozitivni...

Beri več