Vstopamo v športno jesen

Vstopamo v športno jesen

Učenci in dijaki so že zasedli šolske klopi, študenti pa lovijo zadnje roke tega izpitnega obdobja. Kmalu bo nekaj več časa za športne aktivnosti, ki jih bi v organizaciji Slovenske univerzitetne športne zveze in njenih članic v jeseni kar nekaj. Nadaljevala se bodo državna univerzitetna prvenstva, na voljo vam bodo najrazličnejše vadbe, tudi brezplačne. Bliža pa se tudi tradicionalni tek po stopnicah na Kalvarijo, ki bo v Mariboru že 10. leto zapored.

V jesenskem delu letošnjega leta bodo na programu državnih univerzitetnih prvenstev (DUP) na sporedu še najmanj tri. V roku meseca dni bomo organizirali drugo prvenstvo v Wakeboardingu na poligonu v Dupleku. V športnih programih SUSA pa je v mesecu novembru čas rezerviran za DUP v curlingu in šahu. Verjetno bo še v tem letu izpeljano državno univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3, kjer si bodo najboljše ekipe pridobilo pravico nastopa na Evropskih igrah, ki bodo prihodnje leto potekale v Beogradu.

V začetku oktobra pripravljamo tudi poseben dogodek ob mednarodnem dnevu študentskega športa (IDUS), ko bomo poskušali angažirati čim večje število študentov, da se nam pridružijo pri različnih športnih vsebinah.

Tudi naše članice so zelo aktivne pred začetkom študijskega leta 2019/20. V Mariboru Zdrava zabava (UŠZM) v začetku oktobra (4. 10., ob 18:00) pripravlja že 10. tek na Kalvarijo. Že pred tem, 15. septembra, pa organizirajo BODIFIT Švic Fest, ki bo v sklopu slovenskega dneva fitnesa promoviral skupinske in funkcionalne vadbe.

Na Primorskem imajo študenti in študentke možnost rekreacije v Centru športov na mivki ob semedelski promenadi, kjer je glavna atrakcija odbojka na mivki. Za vse študente UP in FPP je udeležba v septembru in oktobru brezplačna. V novembru se bodo začela tudi nekatera ligaška tekmovanja pod okriljem UŠZP.

Tudi v Ljubljani imajo študenti kar pester izbor športnih vsebin. ŠOU šport pričenja z vadbami že v drugem tednu v mesecu septembru, za vse športa željne navdušence pa ponujajo pilates, aerobiko MIX IT in FIT boks. Seveda pa bodo študenti tudi letos deležni utečenih ligaških prvenstev v košarki, odbojki in futsalu, ki jih za vas organizira UŠZL. Začnejo v novembru.

Vsem študentkam in študentom želimo veliko uspehov pri zadnjih izpitih preteklega študijskega leta in veliko športnih užitkov naši družbi!

#UNIsport #SUSA

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Svetovni protidopinški Kodeks 2021

13.10.2019, Novice

Svetovna protidopinška agencija WADA je objavila mejnike procesa prenove Svetovnega protidopinškega kodeksa, ki bo stopil v veljavo 1.1.2021!

Beri več

1. oktober - Dan slovenskega športa

04.10.2019, Novice

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) je podal pobudo za razglasitev 1. oktobra za državni praznik športa z imenom Dan slovenskega športa. Pobudo so z močno podporo ministra...

Beri več

FOTO: Začetek študijskega leta 2019/20

01.10.2019, Novice

1. oktobra se je uradno začelo študijsko leto 2019/20. Novi študenti se spoznavajo z novostmi, ki jih prinaša visokošolsko izobraževanje. Prav tako pa je vsak oktober priložnost, da bruce in...

Beri več

Bodimo aktivni = evropski teden športa

25.09.2019, Novice

Evropski teden športa v Sloveniji letos poteka že petič, in sicer med 23. in 30 septembrom 2019. Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v...

Beri več

Slovenski predstavniki na urbanem športnem festivalu v Sofiji

24.09.2019, Novice

Na povabilo organizatorja Erasmus+ projekta Urbano športno območje Sofija 2019 se je v glavnem mestu Bolgarije mudilo 33 mladih in njihovih spremljevalcev iz Slovenije. Dekliška skupina Športnega društva Studenci iz...

Beri več

FOTO: Mednarodni dan študentskega športa

20.09.2019, Novice

V sklopu mednarodnega dne študentskega športa (International day of university sport - IDUS), ki ga v sodelovanju z Mednarodno univerzitetno športno zvezo (FISU) organizira SUSA s svojimi članicami, so bili...

Beri več