Sneg v Almatiju mešal urnik

Danes sta bili na sporedu dve slovenski disciplini.

20170131 ZUNI Rakun 5 MediumTorkovo jutro v Almatiju nas je pričakalo zasneženo. Že v univerzitetni vasi nas je pozdravilo 10 centimetrov novega snega, na višje ležečem smučišču Šimbulak še več.

Posledično so trpele izvedbe aktivnosti na zunanjih prizoriščih. Zaradi zmanjšane vidljivosti zaradi megle, sneženja in zaradi nanosa kar 30 cm novega snega na že pripravljeno progo za žensko kombinacijsko vožnjo, so štart super veleslaloma zamikali, na koncu pa ga za ta dan odpovedali. Tako so ženske popoldan odpeljale le kombinacijski slalom. Vodstvo tekmovanja želi jutri poleg kombinacijske tekme za moške izpeljati še žensko kombinacijsko vožnjo super veleslaloma. Vendar pa je dirigent našega alpsko-smučarskega kvarteta – Uroš Šinkovec – glede načrtovanega zelo skeptičen. Napoved ne napoveduje izboljšanja vremena do četrtka, tako da meni, da bosta obe preizkušnji v super veleslalomu odpovedani in prestavljeni na četrtek; strinja pa se, da bodo skoraj zagotovo lahko peljali kombinacijski slalom.

Po kombinacijskem slalomu sta naši dekleti dosegli solidni uvrstitvi; Desiree Ajlec je trenutno na 5. mestu, za stopničkami pa zaostaja le za 25 stotink sekunde. Ana Zimšek je trenutno na 21. mestu.

Nejc Stanek je dopoldan v smučarskem centru Alatau, kljub novo zapadlemu snegu, nastopil v smučarskem teku. V preizkušnji na 10 kilometrov v prosti tehniki, mu ni šlo. Noč pred tem je očitno zbolel, prav tako mu ni uspelo izbrati pravega mazila za smuči. Tako je še pred polovico proge odstopil.

Na skakalnici skakalnega centra Sunkar je zaradi snega odpadla tekma nordijskih kombinatorcev. Naši fantje so zvečer vseeno imeli trening, po tem, ko je le-ta bil že odpovedan. Opravili so samo en skok vsak. Vendarle trener Žiga Mandl ocenjuje trening kot uspešen in brez posebnosti pričakuje jutrišnjo tekmo. Prenos v živo bo tudi na EuroSport1, med 14.30 in 15.30 uro po slovenskem času.

Odpravo so podprli naši podporniki: Študentska organizacija Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje RS, Fundacija za Šport ter medijska partnerja Val 202 in EkipaSN.

 

Besedilo in fotografiji: Matija Rakun

Facebook Twitter Google+ Pinterest