Državni svet RS podelil plakete najzaslužnejšim prostovoljcem
Avtor: Državni svet Republike Slovenije

Državni svet RS podelil plakete najzaslužnejšim prostovoljcem

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije (DS RS) Mitja Bervar je ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva podelil plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam – prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij delovanja.

DS RS je kandidate za nagrado izbral na podlagi javnega poziva in predloge zbiral do 10. novembra 2017, na koncu pa s plaketami nagradil 14 društvenih delavcev in delavk.

Bervar je v svojem uvodnem nagovoru poudaril, da institucije države velikokrat ne znajo in ne zmorejo vsega tega, kar zmorejo prostovoljci. Številne države so že zdavnaj prepoznale, da prostovoljstvo neposredno prispeva k višji kakovosti življenja. Zato mora biti nadaljnji razvoj prostovoljskega sektorja v interesu države in državljanov Republike Slovenije. Prostovoljec prepozna probleme ali stiske in pozna tudi odgovore ter rešitve. Prostovoljno delo v Državnem svetu razumemo predvsem kot izziv za posameznike, vlado, medije, izobraževalne in vzgojne ustanove, cerkve, nevladne organizacije, podjetja, da se zavzamejo, pospešujejo in podpirajo zdrave odnose, ki so temelj zdrave družbe.

Državni svet je plakete podelil štirinajstim društvenim delavcem in delavkam:

 1. Jožef Dakskobler 
 2. Marija Fanedl
 3. Anton Marjan Feržina
 4. Emil Kačičnik
 5. Ida Križanec
 6. Miran Müllner
 7. Samo Novak
 8. Jože Osterman
 9. Cvijeta Pahljina
 10. Branko Recek
 11. Majda Slapar
 12. Rajko Slokar
 13. Majda Struc
 14. Aleksandra Šega

Za podrobnejše obrazložitve dela nagrajencev si oglejte priloženi uradni dokument Državnega sveta Republike Slovenije.

Facebook Twitter Google+ Pinterest