SUSA na Forumu prostovoljstva mladih

SUSA na Forumu prostovoljstva mladih

Hiša EU v Ljubljani je v četrtek, 29. novembra 2018, gostila Forum o prostovoljstvu s temo solidarnost mladih, ki ga je organizirala Slovenska filantropija. Prostovoljstvo je namreč za mlade lahko izjemna priložnost za izkustveno učenje solidarnosti, pa tudi spoznavanje pomena aktivnega državljanstva v praksi.

Foruma sta se v imenu Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) udeležila generalni sekretar Zvijezdan Mikić in Rasim Ćehić, ki je bil prisoten v vlogi prostovoljca, ambasadorja Mednarodne univerzitetne športne zveze in univerzitetnega športa v Sloveniji.

Na srečanju so govorili o nekaterih pomembnih prostovoljskih projektih, udeleženci so razmišljali tudi o smernicah za še uspešnejše vključevanje mladih v prostovoljstvo in širjenje vrednot solidarnosti med njimi.

Kot primer dobre prakse prostovoljskega dela mladih v Sloveniji je bil predstavljen tudi projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru "Študentska delovna brigada", ki ga je ustanovil eden od članov organov SUSA Zoran Kačičnik.

Na forumu so sicer sodelovali mladi prostovoljci, izkušeni mentorji in predstavniki organizacij, ki uspešno razvijajo prostovoljske programe mladih, pa tudi govorci iz ključnih organizacij za razvoj mladinskega dela pri nas.

Facebook Twitter Google+ Pinterest