Pri SUSA se novih veščin uči Marco Corsinovi

Pri SUSA se novih veščin uči Marco Corsinovi

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) bo v naslednjih dveh mesecih začasno razširila svoj kader, pri delovanju ji pomaga prostovoljec Marco Corsinovi.

Marco je 28-letni Italijan iz mesta San Miniato v Toskani, ki je končal petletno višje srednješolsko izobraževanje na področju poslovnih ved in tujih jezikov: »Po končanem srednješolskem izobraževanju se nisem odločil za študij, saj je ta v Italiji zelo drag, sam pa nisem želel biti v breme svojim staršem. Zato sem se raje odločil, da začnem delati. Ukvarjal sem se z raznovrstnimi deli, bil sem natakar, bil v mednarodnem ladijskem podjetju, sodeloval pa sem tudi na različnih kulturnih dogodkih in poletnih taborih za otroke,« je o svojem dosedanjem delu povedal Marco, ki se lahko pohvali s tem, da govori italijansko, špansko in angleško.

Iskanjega novega izziva ga je pripeljalo v Slovenijo, kamor je prišel prek podjetja OPES, ki skrbi za začasno delo v tujini. Marca je zanimala zaposlitev, povezana s športom in mladimi, zato ga je pot vodila k Evropski univerzitetni športni zvezi (EUSA), ki ima sedež v Ljubljani in bo njegov dom naslednjih deset mesecev, od tega pa bo dva meseca preživel pri Slovenski univerzitetni športni zvezi.

Marco bo v naslednjih dveh mesecih pomagal Slovenski univerzitetni športni zvezi, njegova glavna zadolžitev pa je povezana z dvema večjima mednarodnima projektoma v Sloveniji, Evropskim univerzitetnim prvenstvom v badmintonu, ki bo med 27. junijem in 3. julijem v Ljubljani, in Evropskim univerzitetnim pokalom v vaterpolu, ki bo med 10. in 16. julijem v Kopru.

»Moja glavna želja je, da se naučim novih organizacijskih veščin, obenem pa se želim naučiti tudi slovenskega jezika,« je še pojasnil Marco.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

FISU zagnala Mednarodni program za prostovoljce za SUP 2018

09.08.2017, Prostovoljstvo

Oddelek Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) za Svetovna univerzitetna prvenstva se je po uspešnem »krstu« leta 2016 odločil, da še drugič zažene svoj Mednarodni program za prostovoljce, ki se bo nanašal...

Beri več

V Kazanu z zaključno slovesnostjo končali izobraževalni forum FISU

08.07.2017, Prostovoljstvo

Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) je danes v Kazanu zaključila svoj prvi izobraževalni forum, na katerem je bila med predstavniki 91 držav tudi Ana Kregar s Slovenske univerzitetne športne zveze.

Beri več

Izobraževalni forum FISU, 6. dan: prostovoljce obiskala delegacija ZUNI 2019

07.07.2017, Prostovoljstvo

V Kazanu je danes potekal šesti dan izobraževalnega foruma Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU). Posebnost dneva je bil obisk predstavnikov Zimske univerzijade leta 2019, ki bo potekala v Krasnojarsku.

Beri več

Izobraževalni forum FISU, 5. dan: osrednja tema predavanj šport

07.07.2017, Prostovoljstvo

Peti dan izobraževalnega foruma Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU), na katerem sodeluje vodja prostovoljstva na Slovenski univerzitetni športni zvezi Ana Kregar, je bila osrednja tema šport.

Beri več

Izobraževalni forum FISU, 4. dan: v ospredju povezava prostovoljstva in antidopi…

05.07.2017, Prostovoljstvo

Za udeleženci izobraževalnega foruma Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) v Kazanu je peti dan izobraževanj. Danes je bila osrednja tema antidoping in njegova povezava s prostovoljstvom.

Beri več

Izobraževalni forum FISU, 3. dan: predavanje o mednarodni karieri in ogled mesta

04.07.2017, Prostovoljstvo

Predstavniki Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) so tretji dan svojega izobraževalnega foruma v Kazanu, na katerem je tudi predstavnica SUSA Ana Kregar, pripravili pester urnik.

Beri več