FISU zagnala Mednarodni program za prostovoljce za SUP 2018

FISU zagnala Mednarodni program za prostovoljce za SUP 2018

Oddelek Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) za Svetovna univerzitetna prvenstva se je po uspešnem »krstu« leta 2016 odločil, da še drugič zažene svoj Mednarodni program za prostovoljce, ki se bo nanašal na tekmovanja v letu 2018. Za prijavo slovenskih prostovoljcev bo skrbela Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA).

Mednarodna univerzitetna športna zveza bo v okviru programa iskala ustrezne prostovoljce, ki ji bodo pomagali pri izvedbi svetovnih univerzitetnih prvenstev v prihodnjem letu.

Glavni nameni programa so, da FISU ponudi prostovoljcem z vsega sveta možnost pridobitve novih izkušenj (komunikacijskih, vodstvenih itd.), da razširi svojo mrežo bodočih vodij v športnem menedžmentu in da ne nazadnje organizacijskim komitejem, ki bodo skrbeli za določena Svetovna univerzitetna prvenstva, ponudi možnost, da jih prostovoljci seznanijo s svojim pogledom na prvenstvo, kot tudi to, da organizacijski komiteji s prihodom prostovoljcev obogatijo svoja organizacijska področja.

Mednarodna univerzitetna športna zveza je svoj program zagnala v mesecu avgustu, registracija prostovoljcev pa bo potekala v treh različnih časovnih intervalih:

  • 30. november 2017 je zadnji dan za prijavo za svetovna univerzitetna prvenstva, ki bodo potekala med januarjem in aprilom 2018
  • 29. februar 2018 za svetovna univerzitetna prvenstva, ki bodo potekala med majem in avgustom 2018
  • 31. junij 2018 za svetovna univerzitetna prvenstva, ki bodo potekala med septembrom in decembrom 2018

FISU bo prostovoljce izbrala na podlagi naslednjih kriterijev:

  • Razlog za prijavo in pomembnost
  • Jezikovne sposobnosti in področje študija
  • Izkušnje s prostovoljstvom in delovne izkušnje
  • Znanje o športu
  • Geografska lokacija

SUSA bo izbrala slovenske prostovoljce

V mednarodnem programu za prostovoljce lahko sodelujejo ljudje z vsega sveta, pri čemer bo prijave iz Slovenije zbirala Slovenska univerzitetna športna zveza.

Vsi zainteresirani morajo izpolniti prijavni obrazec (dosegljiv na povezavi zgoraj levo) in ga poslati Ani Kregar, vodji prostovoljstva na SUSA (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), ki je na voljo za kakršnakoli vprašanja. SUSA bo nato izbrala primerne kandidate in njihove prijavnice posredovala Mednarodni univerzitetni športni zvezi.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

FISU zagnala Mednarodni program za prostovoljce za SUP 2018

09.08.2017, Prostovoljstvo

Oddelek Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) za Svetovna univerzitetna prvenstva se je po uspešnem »krstu« leta 2016 odločil, da še drugič zažene svoj Mednarodni program za prostovoljce, ki se bo nanašal...

Beri več

V Kazanu z zaključno slovesnostjo končali izobraževalni forum FISU

08.07.2017, Prostovoljstvo

Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) je danes v Kazanu zaključila svoj prvi izobraževalni forum, na katerem je bila med predstavniki 91 držav tudi Ana Kregar s Slovenske univerzitetne športne zveze.

Beri več

Izobraževalni forum FISU, 6. dan: prostovoljce obiskala delegacija ZUNI 2019

07.07.2017, Prostovoljstvo

V Kazanu je danes potekal šesti dan izobraževalnega foruma Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU). Posebnost dneva je bil obisk predstavnikov Zimske univerzijade leta 2019, ki bo potekala v Krasnojarsku.

Beri več

Izobraževalni forum FISU, 5. dan: osrednja tema predavanj šport

07.07.2017, Prostovoljstvo

Peti dan izobraževalnega foruma Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU), na katerem sodeluje vodja prostovoljstva na Slovenski univerzitetni športni zvezi Ana Kregar, je bila osrednja tema šport.

Beri več

Izobraževalni forum FISU, 4. dan: v ospredju povezava prostovoljstva in antidopi…

05.07.2017, Prostovoljstvo

Za udeleženci izobraževalnega foruma Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) v Kazanu je peti dan izobraževanj. Danes je bila osrednja tema antidoping in njegova povezava s prostovoljstvom.

Beri več

Izobraževalni forum FISU, 3. dan: predavanje o mednarodni karieri in ogled mesta

04.07.2017, Prostovoljstvo

Predstavniki Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) so tretji dan svojega izobraževalnega foruma v Kazanu, na katerem je tudi predstavnica SUSA Ana Kregar, pripravili pester urnik.

Beri več