PUNI 2017, pregled 2. dne: lokostrelci v ekipni konkurenci v osmini finala, med posamezniki je ostal le Habjan Malavašič

PUNI 2017, pregled 2. dne: lokostrelci v ekipni konkurenci v osmini finala, med posamezniki je ostal le Habjan Malavašič

Drugi dan poletne univerzijade v Tajpeju so bili izmed članov slovenske odprave na delu lokostrelci Den Habjan Malavašič, Gašper Štrajhar in Rok Bizjak ter judoist Tilen Hadolin.

Člani lokostrelske ekipe so si veliko obetali od posamičnega dela tekmovanja, kjer pa se je v šestnajstino finala uvrstil le Habjan Malavašič. Slovenska trojka je na strelišče stopila ob drugi uri, ko jih je v težkih pogojih najprej čakalo streljanje za razvrščanje. Najboljši dosežek tega dela je imel Južni Korejec Seung-Yun Lee (689), Gašper Štrajhar je bil 44. (630), Rok Bizjak 48. (626) in Den Habjan Malavašič 49. (625).

Vsi trije slovenski predstavniki so nastopili v 1/48 finala in bili tam tudi uspešni. Štrajhar je premagal Filipinca Jaysona Mendozo (6:0), Bizjak Britanca Jacka Leeja Masefielda (6:2), Habjan Malavašič pa Šveda Mikaela Alexandeja Danielssona (6:0).

V 1/24 finala so se slovenske vrste nepričakovano zelo zredčile. Zmagal je le Habjan Malavašič, ki je s 6:5 porazil Britanca Thomasa Howarda Halla. Za Štrajharja je bil usoden Rus Galsan Bazaržapov (3:7), za Bizjaka pa Italijan Massimiliano Mandia (5:6). Prav slednji bo jutri naslednji nasprotnik Dena Habjana Malavašiča.

Slovenci so tekmovali tudi na ekipni preizkušnji, kjer so napredovali med najboljših šestnajst ekip. V prvem delu, ki je štel za razvrstitev, so z dosežkom 1881 točk osvojili trinajsto mesto. Največ točk je prispeval Gašper Štrajhar (630), Rok Bizjak štiri manj (626), Den Habjan Malavašič pa pet manj (625). Slovenski lokostrelci so se s tem uvrstili v osmino finala, kjer se bodo pomerili z Japonci, četrtouvrščenimi iz prvega dela (1973).

Poljak Domanski premočan za Hadolina

Slovenija je imela danes svojega tekmovalca v judu. Tilen Hadolin se je boril v konkurenci do sto kilogramov, kjer pa mu žreb ni mi naklonjen, saj mu je za prvega nasprotnika določil četrtfinalista poletne univerzijade 2015, Poljaka Tomasza Arkadiusa Domanskega. Poljski borec je hitro prevzel pobudo in povedel z vazarijem, nato pa borbo predčasno odločil z iponom. V kolikor bi se Domanski prebil v polfinale, bi bil Hadolin uvrščen v repasaž, vendar pa se to ni zgodilo, saj je Poljak izgubil v četrtfinalu, kar je pomenilo konec nastopov za Hadolina.

»Pred dvobojem sem se pozanimal o svojem nasprotniku in vedel nekaj stvari o njem, a me je presenetil. Bil je močnejši, kot sem pričakoval, hkrati pa sem sam slabo začel dvoboj. Poljak je imel začetno pobudo in mu je uspel met za vazari, nato sem ga začel napadati, vendar pa se mi je eden izmed napadov ponesrečil, kar je nasprotnik izkoristil, me prijel v končni prijem in vsega je bilo konec. Če bi nato prišel do polfinala, bi sam nastopil v repasažu, vendar pa je na koncu izgubil v četrtfinalu, jaz pa sem ostal brez repasaža,« je svojo borbo opisal Hadolin.

Terbovšek brez finala na parterju

Moški del ekipe v športni gimnastiki na tej univerzijadi ne bo imel finalista. Potem ko je že včeraj z nastopi končal Luka Bojanc, se je danes od tekmovanja poslovil še Luka Terbovšek. Ta je bil po sobotnem delu parterja na petem mestu in še upal na napredovanje, vendar pa ga je danes prehitelo 20 tekmovalcev, tako da je na koncu osvojil 25. mesto.

V ponedeljek predstavniki v šestih športih

Slovenski športniki bodo jutri zelo dejavni, saj bodo nastopili v šestih različnih športih.

V tenisu bo Miha Okorn igral proti Francozu Robinu Cocouviju (9.30), Tilen Žitnik proti Slovaku Tomasu Pavloskyju (10.30), Barbara Volk pa proti Mehičanki Victorii Rodriguez (13).

V judu se bo Brigita Mardjonović v kategoriji do 63 kilogramov zoperstavila Japonki Aimi Noichi (12.32), Janez Vidmar pa se bo v konkurenci do 81 kilogramov boril s Slovakom Martinom Becikom (13.20).

V hitrostnem rolanju bo Miha Remic tekmoval v disciplinah vožnja na čas na 300 metrov (9) in 10.000 metrov izločanje po točkah (11), Tadeja Donko pa v disciplini 10.000 metrov izločanje po točkah (14.40).

V dvigovanju uteži bo Nastasja Štesl tekmovala v skupini A kategorije do 53 kilogramov (14), kjer bodo jutri že znane prejemnice odličij.

V ženski športni gimnastiki bodo nastopile Ivana Kamnikar, Ana Cikač, Sara King in Adela Šajn (13).

Lokostrelec Den Habjan Malavašič bo nadaljeval z nastopi z ukrivljenim lokom, v 1/16 finala bo njegov nasprotnik Massimiliano Mandia (14.40).

Več informacij najdete na uradni spletni strani.

Podporniki slovenske odprave so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Fundacija za šport, Študentska organizacija Slovenije, CORIS zavarovanje, STA potovanja, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru in Univerza na Primorskem.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

100 dni do začetka 29. zimske univerzijade v Krasnoyarsku

22.11.2018, Univerzijade

Še 100 dni nas loči do začetka 29. zimske univerzijade, ki bo od 2. do 12. marca 2019 potekala v mestu Krasnoyarsk v osrčju Sibirije. Tega zimskega športnega spektakla, ki...

Beri več

Krasnoyarsk: Testna prireditev v alpskem smučanju

27.03.2018, Univerzijade

Pred prihajajočo 29. zimsko univerzijado, ki jo bodo leta 2019 organizirali v Krasnoyarsku, v tem sibirskem mestu potekajo testni dogodki. Tako so se alpski smučarji pomerili na moštvenem tekmovanju  v...

Beri več

SUSA predstavlja video povzetek PUNI 2017

07.11.2017, Univerzijade

Na Slovenski univerzitetni športni zvezi (SUSA) smo v sodelovanju s podjetjem Elektronika Bojanc pripravili video povzetek letošnje 29. poletne univerzijade, ki jo je med 19. in 30. avgustom gostil Tajpej.

Beri več

Z zaključno slovesnostjo padel zastor nad 29. poletno univerzijado

30.08.2017, Univerzijade

Na mestnem štadionu v Tajpeju se je z zaključno slovesnostjo uradno končala 29. poletna univerzijada. Z dvanajstdnevnim tekmovanjem so lahko najbolj zadovoljni Japonci, ki so na vrhu najuspešnejših držav udeleženk...

Beri več

PUNI 2017, povzetek 10. dne: Slovenci sklenili nastope v Tajpeju

28.08.2017, Univerzijade

Deseti dan poletne univerzijade v Tajpeju je prinesel nastope zadnjih Slovencev. Biljardista Klemen Gradišnik in Tim Koprivnik sta izpadla v četrtfinalu moških dvojic, badmintonista Matevž Bajuk in Mitja Šemrov v...

Beri več

PUNI 2017, povzetek 9. dne: badmintonisti plačali davek napornega ekipnega dela…

27.08.2017, Univerzijade

Na poletni univerzijadi v Tajpeju se je končal deveti tekmovalni dan. Slovenska odprava je imela danes najštevilčnejšo zasedbo v badmintonu, kjer so njeni tekmovalci nastopili v štirih disciplinah. Slovencem se...

Beri več