Mednarodno študentsko športno prvenstvo v Izraelu

Izraelska akademska športna zveza (ASA Israel) bo od 18. do 21. marca 2018 v mestu Eilat v Izraelu gostila Mednarodno študentsko športno prvenstvo (ASA International Championship), na katerem bo sodelovalo več kot 1500 študentov izraelskih najboljših višješolskih in visokošolskih ustanov.

Več

FISU Kranjcu podaljšala mandat predsednika komisije za alpsko smučanje

Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) je Matjažu Kranjcu, predsedniku Komisije za alpsko smučanje pri mednarodni univerzitetni športni zvezi (FISU TC CHAIR ALPINE SKIING) podaljšala mandat do leta 2021.

Matjaž Kranjc, nekdanji alpski smučar in nekdanji glavni selektor jugoslovanske, slovenske in španske alpske smučarske reprezentance, je bil na položaj tehničnega delegata, ki je zadolžen za uspešno izvedbo vseh tekmovanj v alpskem smučanju, prvič nominiran leta 2011 po Univerzijadi v Erzurumu.

Več

DUP v streljanju 2017/18: Zmagali Stojak, Jarni in Lukićeva

Državno univerzitetno prvenstvo v streljanju (DUP) v študijskem letu 2017/18 je v četrtek, 11. januarja 2018, potekalo v Trbovljah, v prostorih Strelskega društva 1956. Dvajset udeleženk in udeležencev je tekmovalo v dveh disciplinah: streljanju z zračno puško na 10 metrov in streljanju z zračno pištolo na 10 metrov. Vsi rezultati, ki so jih udeleženci dosegli na Državnem univerzitetnem prvenstvu, so šteli tudi kot kvalifikacijski rezultati za nastop na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v strelstvu letos marca v Kuala Lumpurju v Maleziji.

Več

Marija Igerc nova predstavnica za odnose z javnostmi

Z novim letom se je podal novim izzivom naproti dosedanji predstavnik za odnose z javnostmi Miha Žakelj, ki je s svojo strokovnostjo in pomočjo veliko pripomogel k uspešnemu delovanju Slovenske univerzitetne športne zveze v letu 2017. Namesto njega se je pisarni SUSA pridružila Marija Igerc.

Več

Namenite SUSA del svoje dohodnine

Praznični mesec december med drugim zaznamuje tudi obdarovanje. Tokrat imate priložnost, da ste dobrodelni tudi sami, saj lahko del svoje dohodnine (0,5 %), ki bi ga država sicer vrnila v proračun, namenite Slovenski univerzitetni športni zvezi.

Več