Na DUP v sabljanju zmagali Bubko, Dobelšek in Fijavž Bačovnik

V Velenju je 19. In 20. maja 2018 potekalo dvodnevno Državno univerzitetno prvenstvo v sabljanju za študijsko leto 2017/18. Udeleženci tekmovanja so se v soboto, 19. maja 2018, pomerili v disciplinah floret (M,Ž) in sablja (M,Ž), 20. maja pa so se borili v disciplini meč (M, Ž). Tekmovanje se je odvijalo v prostorih Osnovne šole Šalek Velenje, Šalek 87, v Velenju.

Več

VABLJENI NA 25. DOBRODELNI DECATHLON ŠTUDENTSKI TEK NA GRAD

V torek, 22. maja vas vabimo na tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen. Pod geslom „Sem študent in pomagam” bomo v sodelovanju s Slovensko Karitas zbirali prehrambene izdelke ter izdelke higiensko oskrbo za slovenske družine v stiski. Prvih 1.500 udeležencev prejme spominsko majico 25. Decathlon študentskega teka na grad. Pridruži se nam tudi ti. Prijave sprejemamo do nedelje, 20. maja. Za več klikni tukaj.

Več

Hvala in Bogatajeva na DUP v orientaciji suvereno osvojila zlato

V sredo, 16. maja 2018, je na ljubljanskem Rožniku potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku 2016/2017, ki se ga je udeležilo 138 tekmovalcev in tekmovalk. Prvenstvo, ki se je začelo ob 17. uri, sta organizirali Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Orientacijska zveza Slovenije (OZS).

Več

SUSA bo predstavila delo svojih prostovoljcev

Slovenska filantropija med 14. in 18. majem 2018 že tradicionalno pripravlja Nacionalni teden prostovoljstva. Osrednja prireditev se bo letos odvijala v Ljubljani, v četrtek, 17. maja 2018, med 13. in 17. uro, ko bo na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal Veseli dan prostovoljstva, na katerem se bodo predstavile številne prostovoljne organizacije. Na prireditvi bo sodelovala tudi Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA).

Več

Katja Feguš: s prostovoljstvom včasih več dobimo kot damo

Poleg Rasima Čehića bo s SUSA sklenila sodelovanje na področju prostovoljstva tudi 22-letna študentka 4. letnika glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru Katja Feguš. Katja je na Ptuju nedavno zaključila intenzivno usposabljanje za mentorje koordinatorje in organizatorje prostovoljstva v okviru strokovne krepitve organizacij s potencialom v projektu Slovenska mreža prostovoljskih organizacij.

Več