FISU Kranjcu podaljšala mandat predsednika komisije za alpsko smučanje

FISU Kranjcu podaljšala mandat predsednika komisije za alpsko smučanje

Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) je Matjažu Kranjcu, predsedniku Komisije za alpsko smučanje pri mednarodni univerzitetni športni zvezi (FISU TC CHAIR ALPINE SKIING) podaljšala mandat do leta 2021.

Matjaž Kranjc, nekdanji alpski smučar in nekdanji glavni selektor jugoslovanske, slovenske in španske alpske smučarske reprezentance, je bil na položaj tehničnega delegata, ki je zadolžen za uspešno izvedbo vseh tekmovanj v alpskem smučanju, prvič nominiran leta 2011 po Univerzijadi v Erzurumu.

»Osnova za imenovanje so bile moje izkušnje pri organizaciji smučarskih tekmovanj, izkušnje glavnega trenerja smučarskih reprezentanc in izkušenega tehničnega delegata FIS«je dejal Matjaž Kranjc.»V dosedanjem obdobju smo uspešno izpeljali vsa planirana tekmovanja v alpskem smučanju na Univerzijadi v Trentinu leta 2013 (ki je nadomestila Maribor), v Granadi 2015 in v Almatyju (Kazahstan) 2017«.

»Univerzijade so se zelo razlikovale med seboj, zato je vsaka organizacija zahtevala drugačen pristop in delo z zelo izkušenimi organizatorji (Trentino ) in manj izkušenimi organizatorji – Almaty« je povedal Matjaž Kranjc. »Največji vtis na tekmovalce in tudi vodstvo je  napravila vsekakor Univerzijada v Almatyju ,  ker so bili v olimpijski vasi združeni športniki vseh zimskih disciplin in si imel občutek da si na nivoju Olimpijskih iger. Na univerzijadi v Trentinu so bili športniki ločeni in si imel vtis, da si na Evropskem pokalu  v alpskih disciplinah. Granada pa je ostala v vtisu po velikih težavah z vremenom in naporih organizatorjev in vodstva FISU, da smo izpeljali ves discipline. Vsa tekmovanja so potekala v vrhunskem študentsko- športnem vzdušju in minila brez hujših poškodb.

»Pred nami je nov izziv: Univerzijada 2019 v Krasnojarsku v centru Sibirije, kjer bomo testna tekmovanja izvedli že v letošnjem marcu.  Podaljšanje mandata pomeni priznanje mojemu strokovnemu delu v pripravi tekmovanj, ki se začnejo že 3 leta pred uradnimi tekmovanji, pa tudi priznanje za Slovensko univerzitetno športno zvezo,« je še povedal Matjaž Kranjc.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest