Sestanek z Nemško univerzitetno športno zvezo

Sestanek z Nemško univerzitetno športno zvezo

Predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze mag. Patrik Peroša se je 23. januarja 2018 mudil v Hamburgu, kjer se je sestal s predstavniki Nemške univerzitetne športne zveze (Allgemeiner Deutscher Hochschulsportverband – ADH) Srečal se je s predsednikom zveze Jörgom Försterjem in  generalnim sekretarjem Christophom Fischerjem.

Pogovarjali so s se o delovanju obeh zvez in o programih, ki jih zvezi izvajata ter možnosti sodelovanja na določenih projektih. Peroša  je pohvalil večletno odlično mednarodno angažiranje Nemške univerzitetne športne zveze, saj je na Univerzitetnih evropskih igrah v Zagrebu leta 2016 nastopilo več kot 400 športnikov študentov z nemških univerz, celotna delegacija pa je štela kar 450 članov. Na Univerzijadi v Tajpeju 2017 pa je bilo prisotno 130 nemških športnikov oziroma skoraj 190 članov njihove delegacije. 

Nemški sogovorniki so povabili SUSA na Svetovno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, ki bo julija 2018 v Muenchenu. Predsednik SUSA pa je povabil ADH na Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki in vaterpolu 2019 in svetovno univerzitetno prvenstvo v floorballu 2020. 

Snidenje je bilo sklenjeno z dogovorom, da bo v drugi polovici leta 2018 Izvršni odbor ADH obiskal Izvršni odbor SUSA v Sloveniji.

Facebook Twitter Google+ Pinterest