SUSA sprejela študenta iz Turčije
 • Galerija slik
 • SUSA sprejela študenta iz Turčije

  V sredo, 31. januarja 2018, se je na sedežu Slovenske univerzitetne športne zveze v Ljubljani mudil Ibrahim Akgun, športni menedžer s turške z univerze Zaim University of Istambul. Srečal se je s predsednikom SUSA mag. Patrikom Perošo in generalnim sekretarjem Zvijezdanom Mikićem.

  Ibrahim Akgun pripravlja magistrsko nalogo z naslovom »Institucionalni pregled delovanja Turške univerzitetne športne zveze (Turkish University Sports Federation - TUSF) in primerjava z nekaterimi evropskimi univerzitetnimi športnimi zvezami«. V svoji raziskavi bo Ibrahim Akgun iskal paralele med posameznimi segmenti delovanja TUSF in delovanjem nacionalnih univerzitetnih športnih zvez iz petih evropskih držav, ki so bile v preteklem obdobju med dejavnejšimi: poleg slovenske bo preučeval še portugalske, italijanske, nemške in hrvaške nacionalne univerzitetne športne zveze.

  Pred prihodom v Ljubljano so Ibrahima Akguna tako že gostili na sedežu Portugalske univerzitetne športne zveze (Federação Académica do Desporto Universitário) v Lizboni, pri Italijanski univerzitetni športni zvezi (Centro Universitario Sportivo Italiano) v Rimu in na sedežu Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) v Ljubljani, v prihodnosti pa bo obiskal tudi Hrvaško in Nemčijo.

  Predstavniki SUSA so Ibrahimu zaželeli čim bolj uspešno pripravo in zagovor magistrske naloge. Slednji pa je predsedniku in generalnem sekretarju izročil športna dresa njegove univerze.

  Foto: Novak Tadej

  Facebook Twitter Google+ Pinterest