Sedež SUSA obiskal predsednik ASA

Sedež SUSA obiskal predsednik ASA

V ponedeljek, 5. januarja 2018, se je v Ljubljani mudil Viktor Hadad, predsednik izraelske univerzitetne športne organizacija (Academic Sport Association -ASA). Gosta iz Izraela je sprejel predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze mag. Patrik Peroša.

Gostu so slovenski sogovorniki predstavili programe SUSA ter mu razkazali prostore, kjer ima organizacija svoj sedež. Pogovarjali so se o programih, ki jih obe organizaciji izvajata, ter o prihajajočih tekmovanjih pod okriljem Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) in Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU).

Viktor Hadad je predstavil Mednarodno študentsko športno prvenstvo (ASA International Championship), ki ga od 18. do 21. marca 2018 v mestu Eilat v Izraelu organizira ASA, predstavniki SUSA pa so razložili, kakšne mednarodne aktivnosti načrtujejo v prihodnje.

Pogovarjali so se tudi o prihajajočih Evropskih univerzitetnih igrah v Coimibri na Portugalskem ter ugotovili, da bosta obe organizaciji imeli na tekmovanju približno enako število predstavnikov. Slovenijo bodo med drugim v košarki 3x3 zastopali predstavniki Univerze v Ljubljani v moški in ženski kategoriji, v isti disciplini pa tudi predstavniki Univerze na Primorskem v moški kategoriji. Poleg tega bodo na Portugalsko odpotovali tudi košarkarji Univerze na Primorskem in odbojkarice Univerze v Mariboru.

Sogovorniki so ugotovili, da je sodelovanje med organizacijama dobro in izrazili upanje, da bo tako tudi v prihodnje.

Facebook Twitter Google+ Pinterest