Mednarodno univerzitetno prvenstvo Švice v alpskem smučanju

Mednarodno univerzitetno prvenstvo Švice v alpskem smučanju

Švicarsko smučarsko akademsko društvo (Ski Academique Suisse - SAS) bo pod okriljem Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) skupaj z lokalnimi organizatorji pripravilo Mednarodno univerzitetno prvenstvo Švice v alpskem smučanju v kraju Saas-Fee, na katerem se bodo tekmovalci in tekmovalke pomerili v slalomu in veleslalomu. Tekmovanje bo del Univerzitetnega smučarskega tedna Švice (la Semaine du Ski universitaire), zdaj že tradicionalne prireditve, na kateri se srečujejo študenti smučarji iz Švice in drugih evropskih držav.

Tako bosta v torek, 7. marca 2018, potekali prvenstveni tekmi v veleslalomu za ženske in moške, v sredo, 8. marca 2018, pa bodo organizatorji pripravili še tekmi v slalomu, prav tako v moški in ženski kategoriji.

Prvenstvu bodo od 9. do 11. marca sledile Švicarske zimske univerzitetne igre (Swiss Winter University Games SWUG). Švicarskega univerzitetnega tedna se bo udeležilo več kot 300 študentov, ki se bodo ob tej priložnosti lahko udeležili tekmovanj in se družili v naravi, obkroženi z visokimi gorami in ledeniki.

Morebitne prijave sprejemamo do 2. marca 2018 do 17 ure na (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Facebook Twitter Google+ Pinterest