Slovenski študenti športniki so nas uspešno zastopali v Južni Koreji

Slovenski študenti športniki so nas uspešno zastopali v Južni Koreji

Po 16 dneh športnih bojev je olimpijski ogenj v Pjongčangu v nedeljo ugasnil. Zimskih olimpijskih iger v Južni Koreji, ki so nemalokrat potekale v ledenem in snežnem vremenu, se je udeležilo rekordnih 2904 športnikov, prav tako je prvič v zgodovini zimskih olimpijskih iger sodelovalo kar 92 držav. Tekmovalci in tekmovalke so se za odličja potegovali v 15 športih (alpsko smučanje, biatlon, bob, smučarski tek, curling, umetnostno drsanje, smučanje prostega sloga, hokej na ledu, sankanje, nordijska kombinacija, hitrostno drsanje na kratke proge, sankanje na umetnih progah, smučarski skoki, deskanje na snegu in hitrostno drsanje).

Slovenska delegacija je štela 71 športnikov, ki so se za čim boljše uvrstitve borili v 9 športih (alpsko smučanje, biatlon, deskanje na snegu, hokej na ledu, nordijska kombinacija, smučanje prostega sloga, tek na smučeh, smučarski skoki, sankanje na umetnih progah). Na koncu iger se je Slovenija lahko pohvalila z dvema medaljama. Jakov Fak si je srebrno medaljo priboril v biatlonu na 20 kilometrov, Žan Košir pa je v paralelnem veleslalomu deskanja na snegu osvojil bron.

Na XXIII. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu je bilo prisotnih je bilo tudi 15 študentov športnikov slovenskih visokošolskih zavodov. Zelo nas veseli, da sta oba prejemnika medalje med njimi; bronasti Žan Košir je diplomant Univerze v Mariboru, Jakov Fak, dobitnik srebrne olimpijske medalje v biatlonu na 20 kilometrov, pa je aktivni študent Univerze v Mariboru (vir: Univerza v Mariboru).

Facebook Twitter Google+ Pinterest