OKS z novimi pravili

OKS z novimi pravili

V torek, 19. junija 2018, je potekala redna Skupščina Olimpijskega komiteja Slovenije -Združenja športnih zvez (OKS), na kateri so sprejeli nova pravila OKS. Potrdili so še poročilo o lanskoletnem poslovanju in poročilo Slovenske protidopinške organizacije za lansko leto.

Osrednja tema tokratnega zasedanja so bila nova pravila OKS. O teh je dal svoje pripombe in predloge tudi Mednarodni olimpijski komite (Mok), kjer so med drugim poudarili, da je pomembno, da imajo olimpijski športi večino glasov.

Predstavniki olimpijskih športov so predlagali, da ima IO OKS 25 članov, od tega 13 predstavnikov olimpijskih športov, sedem iz posamičnih in pet kolektivnih panog ter enega predstavnika zimskih športov, po kvoti pa mora biti v IO tudi vsaj pet žensk.

Na skupščini so potrdili poročilo o lanskem letu. Prihodki so obsegali 6,417 milijona evrov, odhodkov pa je bilo za 6,402 milijona evrov.

Direktor Sloade Jani Dvoršak je predstavil lanskoletne dejavnosti. V letu 2017 so obravnavi tri dopinške primere, sicer pa so odvzeli 509 urinskih in 57 krvnih vzorcev.

Nove članice OKS so postale Powerlifting zveza Slovenije - zveza troboja moči, Slovenska rolkarska zveza, Športna unija Slovenije - zveza društev za športno rekreacijo in športno vzgojo ter športni zvezi občin Kidričevo in Komen, slednja bo polnopravna članica avgusta.

Facebook Twitter Google+ Pinterest