EUP v košarki, 4. dan: primorski košarkarji 30 minut držali stik z Istanbulom
Aleks Cvetičanin je bil s 25 točkami prvi strelec tekme.

EUP v košarki, 4. dan: primorski košarkarji 30 minut držali stik z Istanbulom

Košarkarji Univerze na Primorskem so na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu po dnevu premora igrali prvo tekmo za razvrstitev od 9. do 16. mesta in po izenačenem boju morali priznati premoč Univerzi Istanbul Arel (80:95).

Tekma med slovenskim in turškim predstavnikom se je začela po željah Primorcev, ki so vodili tako po prvi četrtini (23:20) kot tudi ob polčasu (41:40). V nadaljevanju se je razmerje moči obrnilo v prid Istanbula, ki je imel po 30 minutah pet točk naskoka (64:59), nato pa med 30. in 34. minuto izkoristil strelski mrk Primorcev in z nizom 14:0 pobegnil na neulovljivo razliko.

Prvi strelec tekme je bil primorski košarkar Aleks Cvetičanin s 25 točkami, Tim Škerbec jih je dodal 19. Pri Turkih je bil najučinkovitejši Kutay Akpulat z 21 točkami.

Primorci bodo v nadaljevanju igrali za uvrstitev od 13. do 16. mesta, naslednja tekma jih čaka jutri dopoldne proti Univerzi v Pitestiju (11.30).

Primorska univerza s trojkami polnila nasprotnikov koš

Univerza na Primorskem je tekmo začela z natančnimi meti za tri točke in 15 izmed svojih prvih 23 točk dosegla le s trojkami. Primorci v prvih treh minutah niso zaostajali niti enkrat in vodili za največ štiri točke (8:4), Turki pa so z nizom desetih zaporednih točk rezultat hitro obrnili v svojo korist. A to primorske ekipe ni ustavilo in je v zaključku znova prešla v vodstvo, ko je pri izidu 14:18 odgovorila z nizom 6:0, končni izid prve četrtine pa je s trojko ob sireni postavil Aleks Cvetičanin - 23:20 za Univerzo na Primorskem.

Ekipi sta se v drugi četrtini izmenjevali v vodstvu. Primorci so najprej pobegnili na razliko petih točk (25:20), nato pa jim je sredi četrtine nekoliko popustila zbranost, kar so igralci Istanbula izkoristili z nizom 12:4 in povedli za tri (37:34). Zaključek polčasa je znova pripadel primorskim košarkarjem, z nizom 5:2 so po uvodnih desetih minutah vodili z 41:40.

Primorci ujeli Turke, a jih nato znova izgubili

Začetek drugega polčasa je bil v znamenju pobude Istanbula, ki je po dveh minutah in pol povedel za sedem točk (50:43), Primorcev pa to niti malo zmedlo in so nasprotnikom vrnili z obrestmi. Med 23. in 28. minuto so se vrnili z delnim izidom 13:2 in si priborili štiri točke naskoka (56:52), vendar pa so se Turki v zaključku zbrali, dosegli naslednjih šest točk in ob koncu tretje četrtine vodili za pet (64:59).

Primorskim košarkarjem se je v zadnjem delu povsem ustavilo v napadu in v prvih treh minutah in 40 sekundah niso dosegli niti točke, Istanbul pa je to izkoristil z nizom 14:0 in se oddaljil na varno razliko (78:59), ki jo je zadržal vse do konca.

»S favoriziranimi Turki smo se enakovredno borili vse do zadnje četrtine, nato pa je do izraza prišla naša kratka klop. Svojim fantom lahko le čestitam za borbo,« je po porazu povedal trener primorske ekipe Boštjan Lešnik.

TEKMA ZA RAZVRSTITEV OD 9. DO 16. MESTA

Univerza Istanbul Arel - Univerza na Primorskem 95:80 (20:23, 20:18, 24:18, 31:21)

(Akpulat 21, Olmaz 19; A. Cvetičanin 25, Škerbec 19)

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Edini slovenski predstavnik v kickboksingu na EUP Oset

16.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Zagrebu je Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) organizirala kar tri evropska univerzitetna prvenstva (EUP) pod skupnim imenom EUP v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Urh Oset...

Beri več

Judoisti na EUP v Zagrebu najvišje do 7. mesta

13.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

Tudi judoisti so se zbrali v Zagrebu, kjer so tekmovali na evropskem univerzitetnem prvenstvu (EUP) v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Judoisti so bili trije: Tina Pestotnik...

Beri več

V Zagrebu na EUP 8 karateistov in karateistk

12.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Zagrebu je Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) organizirala kar tri evropska univerzitetna prvenstva (EUP) pod skupnim imenom EUP v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Najštevilčnejši so...

Beri več

Hvala in Stanonik na EUP v orientacijskem teku osma

05.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Olomucu na Češkem je bilo organizirano prvo evropsko univerzitetno prvenstvo (EUP) v orientaciji. Slovenijo oz. Univerzo v Ljubljani so zastopali trije študenti Fakultete za strojništvo. Petek Tušar, Simon Stanonik in Gregor Hvala...

Beri več

Ljubljančanke tik pod stopničkami, Primorci na 20. mestu

05.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Portu se je v organizaciji Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) uspešno končalo  4. evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Znova so bile v vrhu študentke Univerze v Ljubljani, ki...

Beri več

Ljubljančanke v polfinale, Primorci končali na 20. mestu

03.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Portu so bile v prvih dveh tekmovalnih dneh 4. evropskega univerzitetnega prvenstva v košarki 3x3 odigrane tekme v predtekmovalnih skupinah in tekme v osmini finala. Zadnji dan tekmovanja pa...

Beri več