PUNI 2017, pregled 2. dne: lokostrelci v ekipni konkurenci v osmini finala, med posamezniki je ostal le Habjan Malavašič

PUNI 2017, pregled 2. dne: lokostrelci v ekipni konkurenci v osmini finala, med posamezniki je ostal le Habjan Malavašič

Drugi dan poletne univerzijade v Tajpeju so bili izmed članov slovenske odprave na delu lokostrelci Den Habjan Malavašič, Gašper Štrajhar in Rok Bizjak ter judoist Tilen Hadolin.

Člani lokostrelske ekipe so si veliko obetali od posamičnega dela tekmovanja, kjer pa se je v šestnajstino finala uvrstil le Habjan Malavašič. Slovenska trojka je na strelišče stopila ob drugi uri, ko jih je v težkih pogojih najprej čakalo streljanje za razvrščanje. Najboljši dosežek tega dela je imel Južni Korejec Seung-Yun Lee (689), Gašper Štrajhar je bil 44. (630), Rok Bizjak 48. (626) in Den Habjan Malavašič 49. (625).

Vsi trije slovenski predstavniki so nastopili v 1/48 finala in bili tam tudi uspešni. Štrajhar je premagal Filipinca Jaysona Mendozo (6:0), Bizjak Britanca Jacka Leeja Masefielda (6:2), Habjan Malavašič pa Šveda Mikaela Alexandeja Danielssona (6:0).

V 1/24 finala so se slovenske vrste nepričakovano zelo zredčile. Zmagal je le Habjan Malavašič, ki je s 6:5 porazil Britanca Thomasa Howarda Halla. Za Štrajharja je bil usoden Rus Galsan Bazaržapov (3:7), za Bizjaka pa Italijan Massimiliano Mandia (5:6). Prav slednji bo jutri naslednji nasprotnik Dena Habjana Malavašiča.

Slovenci so tekmovali tudi na ekipni preizkušnji, kjer so napredovali med najboljših šestnajst ekip. V prvem delu, ki je štel za razvrstitev, so z dosežkom 1881 točk osvojili trinajsto mesto. Največ točk je prispeval Gašper Štrajhar (630), Rok Bizjak štiri manj (626), Den Habjan Malavašič pa pet manj (625). Slovenski lokostrelci so se s tem uvrstili v osmino finala, kjer se bodo pomerili z Japonci, četrtouvrščenimi iz prvega dela (1973).

Poljak Domanski premočan za Hadolina

Slovenija je imela danes svojega tekmovalca v judu. Tilen Hadolin se je boril v konkurenci do sto kilogramov, kjer pa mu žreb ni mi naklonjen, saj mu je za prvega nasprotnika določil četrtfinalista poletne univerzijade 2015, Poljaka Tomasza Arkadiusa Domanskega. Poljski borec je hitro prevzel pobudo in povedel z vazarijem, nato pa borbo predčasno odločil z iponom. V kolikor bi se Domanski prebil v polfinale, bi bil Hadolin uvrščen v repasaž, vendar pa se to ni zgodilo, saj je Poljak izgubil v četrtfinalu, kar je pomenilo konec nastopov za Hadolina.

»Pred dvobojem sem se pozanimal o svojem nasprotniku in vedel nekaj stvari o njem, a me je presenetil. Bil je močnejši, kot sem pričakoval, hkrati pa sem sam slabo začel dvoboj. Poljak je imel začetno pobudo in mu je uspel met za vazari, nato sem ga začel napadati, vendar pa se mi je eden izmed napadov ponesrečil, kar je nasprotnik izkoristil, me prijel v končni prijem in vsega je bilo konec. Če bi nato prišel do polfinala, bi sam nastopil v repasažu, vendar pa je na koncu izgubil v četrtfinalu, jaz pa sem ostal brez repasaža,« je svojo borbo opisal Hadolin.

Terbovšek brez finala na parterju

Moški del ekipe v športni gimnastiki na tej univerzijadi ne bo imel finalista. Potem ko je že včeraj z nastopi končal Luka Bojanc, se je danes od tekmovanja poslovil še Luka Terbovšek. Ta je bil po sobotnem delu parterja na petem mestu in še upal na napredovanje, vendar pa ga je danes prehitelo 20 tekmovalcev, tako da je na koncu osvojil 25. mesto.

V ponedeljek predstavniki v šestih športih

Slovenski športniki bodo jutri zelo dejavni, saj bodo nastopili v šestih različnih športih.

V tenisu bo Miha Okorn igral proti Francozu Robinu Cocouviju (9.30), Tilen Žitnik proti Slovaku Tomasu Pavloskyju (10.30), Barbara Volk pa proti Mehičanki Victorii Rodriguez (13).

V judu se bo Brigita Mardjonović v kategoriji do 63 kilogramov zoperstavila Japonki Aimi Noichi (12.32), Janez Vidmar pa se bo v konkurenci do 81 kilogramov boril s Slovakom Martinom Becikom (13.20).

V hitrostnem rolanju bo Miha Remic tekmoval v disciplinah vožnja na čas na 300 metrov (9) in 10.000 metrov izločanje po točkah (11), Tadeja Donko pa v disciplini 10.000 metrov izločanje po točkah (14.40).

V dvigovanju uteži bo Nastasja Štesl tekmovala v skupini A kategorije do 53 kilogramov (14), kjer bodo jutri že znane prejemnice odličij.

V ženski športni gimnastiki bodo nastopile Ivana Kamnikar, Ana Cikač, Sara King in Adela Šajn (13).

Lokostrelec Den Habjan Malavašič bo nadaljeval z nastopi z ukrivljenim lokom, v 1/16 finala bo njegov nasprotnik Massimiliano Mandia (14.40).

Več informacij najdete na uradni spletni strani.

Podporniki slovenske odprave so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Fundacija za šport, Študentska organizacija Slovenije, CORIS zavarovanje, STA potovanja, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru in Univerza na Primorskem.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Vsi rezultati slovenskih športnikov na PUNI2019

01.08.2019, Univerzijade

Na 30. poletni univerzijadi, ki je potekala v Neaplju od 3. do 14. julija 2019, je Slovenijo zastopalo 63 športnic in športnikov. Nastopili so v devetih različnih športnih panogah in...

Beri več

DAN 11: Ritmičarke v skupinski vaji na 5. mestu (video)

13.07.2019, Univerzijade

Kot zadnje so na 30. poletni univerzijadi nastopile tekmovalke v ritmični gimnastiki. Enajsti dan tekmovanja smo videli posamične finalne obračune po rekvizitih in skupinske vaje, kjer je nastopila tudi slovenska...

Beri več

DAN 10: Neja Filipič bronasta v troskoku! (video, foto)

12.07.2019, Univerzijade

Na 30. poletni univerzijadi je Neja Filipič, študentka Fakultete za farmacijo, Univerze v Ljubljani v troskoku osvojila bronasto medaljo. V petem poskusu je skočila 13,73 m in zaostala samo za...

Beri več

DAN 9: Lokostrelci deveti, ritmičarke v kvalifikacijah

11.07.2019, Univerzijade

Deveti tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju so znova največ slovenskih nastopov opravili atleti. Nastopilo jih je pet, med njimi pa je najboljši rezultat dosegal Monika Podlogar v...

Beri več

DAN 8: Neja Filipič v finalu troskoka, na delu tudi lokostrelci

11.07.2019, Univerzijade

Osmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je prinesel nekaj lepih rezultatov za slovenske športnike. Neja Filipič je dosegal 4. daljavo v kvalifikacijah troskoka in se uvrstila v...

Beri več

DAN 7: 8. mesto v metu diska za Domjanovo

10.07.2019, Univerzijade

Sedmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je Veronika Domjan, študentka Pedagoške fakultete, Univerze v Mariboru osvojila 8. mesto v metu diska. V finalu je disk najdlje vrgla...

Beri več