PUNI 2017, pregled 7. dne: Tomičič Prezljeva v polfinalu teka na 100 m z ovirami

PUNI 2017, pregled 7. dne: Tomičič Prezljeva v polfinalu teka na 100 m z ovirami

Atletinja Joni Tomičič Prezelj in biljardist Klemen Gradišnik sta športnika, ki sta sedmi dan poletne univerzijade v Tajpeju prikazala največ izmed članov slovenske odprave. Tomičič Prezljeva se je uvrstila v polfinale teka na 100 metrov z ovirami, Gradišnik pa v četrtfinale posamične konkurence.

Atletski del slovenske odprave se je danes predstavil s petimi atleti. Uspešna je bila le Joni Tomičič Prezelj, ki je v predtekmovanju teka na 100 metrov z ovirami zasedla četrto mesto v skupini (14,11) in se neposredno uvrstila v polfinale, skupno pa je imela 24. čas predtekmovanja.

Ambrožu Tičarju se je ponesrečil nastop v kvalifikacijah skoka s palico, kjer je trikrat podrl letvico na višini 4,60 metra, Aneja Kodrič je v predtekmovanju teka na 200 metrov zasedla 38. mesto (25,80), Krištof Knap je v predtekmovanju teka na 200 metrov končal na 65. mestu (23,69), Saša Babšek pa v kvalifikacijah troskoka na 17. mestu (12.43).

Badmintonisti premagali Estonijo za 17. mesto

Slovenski badmintonisti so v dopoldanskih urah končali nastope v ekipni konkurenci, kjer so po zmagi nad Estonijo (3:2) osvojili 17. mesto.

Na prvem obračunu sta Jerca Bajuk in Urban Turk izgubila proti paru Mihkel Laanes/Kaetlin Lattik (20:22, 12:21), nato je Matevž Bajuk premagal Mikko Jaerveojo (21:17, 21:16) in izid poravnal na 1:1, sledila je zmaga Kaje Stanković nad Kaetlin Lattik (21:12, 21:19) za vodstvo z 2:1, Estonija je izenačila po zaslugi para Sander Sauk/Heiko Zoober, ki je po zelo tesnem obračunu premagal dvojec Urban Turk/Mitja Šemrov (21:18, 12:21, 22:20), na odločilnem obračunu pa sta Stankovićeva in Jerca Bajuk porazili Hannaliino Piho in Sigrid-Lauro Mooro (21:17, 21:8).

Urban Turk je ob koncu povzel nastope v ekipni kategoriji: »Na začetku smo izgubili proti Hongkongu in Indiji, ki sta dve velesili. V nadaljevanju smo igrali proti premagljivim ekipam, izjema je bil Singapur, ki smo ga presenetili, za kar so si krivi tudi sami, saj so nas podcenjevali in niso igrali z najmočnejšo postavo. Na preostalih tekmah smo igrali brez pritiska, bili smo kot prava ekipa in navijali drug za drugega. Škoda je, da smo v skupinskem delu igrali proti dvema zelo močnima reprezentancama, saj bi z nekoliko lažjim žrebom lahko posegli višje, recimo okoli dvanajstega mesta. Zdaj je pred nami dan počitka, nato pa se začne posamični del. Sicer nimamo posebnih pričakovanj, želja pa je, da bi se eden izmed nas uvrstil med 9. in 16. mesto,« je pojasnil Turk.

Gradišnik suvereno napredoval, Koprivnik brez uspeha

Na univerzijadi se je danes začel moški turnir v biljardu. Med šestnajstimi igralci so le štirje Evropejci, dva pa sta slovenska predstavnika, Klemen Gradišnik (na spodnji sliki) in Tim Koprivnik.

Gradišnik je za prvega nasprotnika dobil Južnega Korejca Sanga Wooja Hana in ga suvereno premagal z 11:2. Slovenski državni univerzitetni prvak je po zmagi strnil misli o prepričljivem uspehu:

»Nasprotnik je veljal za favorita na papirju in na začetku sem bil zelo živčen. A povedel sem z 2:0 in postal bolj sproščen, to se je poznalo tudi pri udarcih, saj so bili vedno bolj natančni. Za nasprotnika je veljalo prav nasprotno, saj je bil vedno bolj živčen in delal je napake, ki sem jih kaznoval,« je povedal Gradišnik in dodal še nekaj besed o svojem premiernem nastopu na tem tekmovanju: »Igranje na univerzijadi zame predstavlja novo izkušnjo, prvič sem igral na turnirju, ki ga je spremljalo dvesto igralcev. Ti niso naklonjeni le domačim igralcem, saj sem bil tudi sam za dober udarec nagrajen z aplavzom. Tudi igranje v obleki je nekaj posebnega, le-ta doda določeno strukturo oziroma disciplino, to mi je bilo zelo všeč,« je zaključil.

Drugi slovenski predstavnik Tim Koprivnik se je pomeril z domačinom Jui-Anom Hsujem in izgubil z 2:11. Koprivnik s tem še ni končal nastopov na tem tekmovanju, saj bo igral tudi v moških dvojicah.

Klemen Gradisnik

Župevčeva pridobila dve mesti

Slovenska golfistka Sara Župevec je drugi dan turnirja zabeležila tri udarce nad parom in za štiri udarce izboljšala včerajšnji dosežek.

Župevčeva se je z dobrim igranjem povzpela za dve mesti in je 28. (154). Na vrhu je ostala Američanka Mariel Lancy Galdiano (139), druga je domačinka Yu-Sang Hou (141), tretja pa Američanka Andrea Yu Kyung Lee (142).

Brazilka previsoka ovira za Kaltakovo

Tekvondoistka Anita Kaltak se je borila v kategoriji do 53 kilogramov in obstala na prvi oviri. Njena nasprotnica je bila Brazilka Carolina Vieira de Araujo, ki je zmagala s 15:2.

Tomičič Prezljeva v soboto v lovu na finale

V soboto bo tekmovalo sedem slovenskih atletov. Katja Ponikvar bo nastopila v 20-kilometrski hitri hoji (7), Norma Resnik v kvalfikacijah suvanja krogle (10), Tjaša Potočar in Brina Mljač v sedmeroboju (10.05), Patricija Plazar v predtekmovanju teka na 1500 metrov, Veronika Podlesnik v predtekmovanju skoka v višino (16.45) in Joni Tomičič Prezelj v polfinalu teka na 100 metrov z ovirami (18.35).

V hitrostnem rolanju bosta Miha Remic (7) in Tadeja Donko (8.40) tekmovala v maratonu.

Tenisača Tilen Vertot in Pija Brglez bosta igrala v tretjem krogu mešanih dvojic (ne pred 14).

V biljardu bo Klemen Gradišnk igral v četrtfinalu moške konkuence (11), Maruša Premru pa v četrtfinalu ženske.

Golfistka Sara Župevec bo opravila tretjim tekmovalnim dnem (6.30).

Več informacij o tekmovanju najdete na uradni spletni strani.

Podporniki slovenske odprave so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Fundacija za šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris d.o.o., STA potovanja, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Evropska pravna fakulteta.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Vsi rezultati slovenskih športnikov na PUNI2019

01.08.2019, Univerzijade

Na 30. poletni univerzijadi, ki je potekala v Neaplju od 3. do 14. julija 2019, je Slovenijo zastopalo 63 športnic in športnikov. Nastopili so v devetih različnih športnih panogah in...

Beri več

DAN 11: Ritmičarke v skupinski vaji na 5. mestu (video)

13.07.2019, Univerzijade

Kot zadnje so na 30. poletni univerzijadi nastopile tekmovalke v ritmični gimnastiki. Enajsti dan tekmovanja smo videli posamične finalne obračune po rekvizitih in skupinske vaje, kjer je nastopila tudi slovenska...

Beri več

DAN 10: Neja Filipič bronasta v troskoku! (video, foto)

12.07.2019, Univerzijade

Na 30. poletni univerzijadi je Neja Filipič, študentka Fakultete za farmacijo, Univerze v Ljubljani v troskoku osvojila bronasto medaljo. V petem poskusu je skočila 13,73 m in zaostala samo za...

Beri več

DAN 9: Lokostrelci deveti, ritmičarke v kvalifikacijah

11.07.2019, Univerzijade

Deveti tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju so znova največ slovenskih nastopov opravili atleti. Nastopilo jih je pet, med njimi pa je najboljši rezultat dosegal Monika Podlogar v...

Beri več

DAN 8: Neja Filipič v finalu troskoka, na delu tudi lokostrelci

11.07.2019, Univerzijade

Osmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je prinesel nekaj lepih rezultatov za slovenske športnike. Neja Filipič je dosegal 4. daljavo v kvalifikacijah troskoka in se uvrstila v...

Beri več

DAN 7: 8. mesto v metu diska za Domjanovo

10.07.2019, Univerzijade

Sedmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je Veronika Domjan, študentka Pedagoške fakultete, Univerze v Mariboru osvojila 8. mesto v metu diska. V finalu je disk najdlje vrgla...

Beri več