PUNI 2017, pregled 8. dne: Tomičič Prezljeva brez finala

PUNI 2017, pregled 8. dne: Tomičič Prezljeva brez finala

Slovenski športniki in športnice so osmi dan poletne univerzijade v Tajpeju nastopili v petih športih, vendar se niso vmešali v boj za najvišja mesta. Pod drobnogledom je bila atletinja Joni Tomičič Prezelj, ki je tekla v polfinalu na 100 metrov z ovirami, njen čas 14,41 pa je bil premalo za finale.

Tomičič Prezeljeva je v petkovem predtekmovanju tekla 14,11, v današnjem polfinalu pa bila počasnejša. Osvojila je osmo mesto v skupini, njena končna uvrstitev pa je 23. mesto (rezultati).

»Vesela sem, da sem se uvrstila v polfinale, ker je bila konkurenca zelo huda. S polfinalnim in finalnom časom nisem zadovoljna, ker sta daleč od mojih sposobnosti in povprečnih rezultatov. Tako v predtekmovanju kot polfinalu nisem imela »pravih nog«, ampak so bile zelo težke. S končno uvrstitvijo nisem ravno zadovoljna, ker bi se glede na svoje običajne rezultate lahko uvrstila višje. Sem pa vesela, da sem imela priložnost dvakrat teči,« je pojasnila Tomičič Prezljeva.

Tjaša Potočar in Brina Mljač sta v sedmeroboju opravili s štirimi disciplinami, tekom na 100 metrov z ovirami, skokom v višino, suvanjem krogle in tekom na 200 metrov. Potočarjeva in Mljačeva po sobotnem delu tekmovanja zasedata 16. (2134 točk) oziroma 17. mesto (2121), v najboljšem položaju pa je Avstrijka Verena Preiner (3586). Podrobnejši rezultati so na voljo na uradni strani.

Patricija Plazar je tekla v predtekmovanju teka na 1500 metrov in z osebnim rekordom 4:28,78 osvojila skupno 14. mesto. Za preboj v finale je bilo potrebno teči 4:22,63 (rezultati).

Veronika Podlesnik je v predtekmovanju skoka v višino preskočila 1,65 metra, kar je pomenilo končno 15. mesto. Podlesnikova je bila najprej v prvem poskusu uspešna na 1,60 metra, nato je v prvo preskočila tudi 1,65 metra, na višini 1,70 pa je trikrat podrla letvico (rezultati).

Katja Ponikvar je nastopila v hitri hoji na 20 kilometrov in bila diskvalificirana na 12. kilometru (rezultati).

Norma Resnik je v kvalifikacijah suvanja krogle zasedla 23. mesto (9,59 metra). Slovenska predstavnica je v prvem poskusu zabeležila 9,46 metra, v drugem 8,78 metra, v tretjem pa 9,59, kar je bil tudi njen najboljši dosežek v kvalifikacijah (rezultati).

Favorizirana Čeha izločila Žitnika in Brglezovo

Tenisača Pija Brglez in Tilen Žitnik sta bila neuspešna v tretjem krogu mešanih dvojic, kjer sta ju premagala favorizirana Čeha Miriam Kolodziejova in Dominik Kellovsky s 6:3 in 6:4.

Češka predstavnika sta specialista za igro dvojic. Kellovsky na lestvici ATP med dvojicami zaseda 532. mesto, Kolodziejova pa na lestvici WTA med dvojicami 558. mesto.

Breglezova in Žitnik sta se dobro zoperstavila favoritoma in v vsakem nizu izgubila le po eno servisno igro, končno razmerje točk je bilo 62:53 za Čeha.

»Pred tekmo je blo počutje in vzdušje enkratno, s Pijo sva se zelo ujela. Svojo soigralko bi rad pohvalil za borbenost, na žalost pa sta bila nasprotnika premočna in preveč konstantna, kar se je potrdilo pri breakih na Pijin servis. Dala sva vse od sebe za Slovenijo, kot pa je rekel trener Pitar Sitar, je zmagovalec tisti, ki pride na igrišče z nasmeškom in z njega tudi odide. Sodeč po njegovih besedah sva oba zmagovalca,« je povedal Žitnik.

Gradišnik in Premrujeva izpadla v četrtfinalu

Biljardista Klemen Gradišnik in Maruša Premru sta tekmovala v četrtfinalu posamične konkurence in oba doživela poraz proti domačima predstavnikoma.

Gradišnik je pri moških igral proti nekdanjemu mladinskemu svetovnemu prvaku Cheng-Chiehu Liuju in izgubil s 4:11 (rezultati moški), Premrujeva pa se je pri ženskah pomerila s Cheng-Chin Ku in izgubila s 4:9 (rezultati ženske).

Slovenski predstavniki so s tem končali nastope v posamični konkurenci, v nadaljevanju bodo sodelovali še pri moških dvojicah.

Remic in Donkova nista dokončala maratona

Tekmovalci in tekmovalke v hitrostnem rolanju so z maratonom končali svoje nastope na univerzijadi.

V moški konkurenci je štartal Miha Remic (na spodnji sliki) in tekmo končal predčasno. Zmagal je Južni Korejec Gwangho Choi (1:07:15.138), drugi je bil Kolumbijec Carlos Esteban Perez Canaval (1:07:15.163), tretji pa Italijan Giuseppe Bramante (1:07:15.228).

Pri ženskah je tekmovala Tadeja Donko in tudi ona je ostala brez rezultata. Prvi mesti sta osvojili domačinki Ho-Chen Yang (1:27:43.622) in Meng-Chu Li (1:27:43.705), na tretjem pa je bila Kolumbijka Maria Camila Guerra Guevara (1:27:44.399).

DSC 0313

Župevčeva nazadovala za deset mest

Golfistka Sara Župevec je tretji dan turnirja zabeležila deset udarcev nad parom, zaradi slabšega rezultata pa je v skupnem seštevku zdrsnila za deset mest in je 38. (237).

Pred nedeljskim zaključkom turnirja je na vrhu Američanka Mariel Lancy Galdiano (208), drugo mesto pa si delita domačinki Hsuan Chen in Yu-Sang Hou (212).

Slovenci v nedeljo v štirih športih

Slovenski športniki bodo v nedeljo tekmovali v atletiki, badmintonu, golfu in ritmični gimnastiki.

Med atleti bo prva nastopila Klara Ljubi, ki bo tekla v polmaratonu (7), Brina Mljač in Tjaša Potočar bosta nadaljevali z nastopi v sedmeroboju (10), v večernih urah pa bo na vrsto prišla ženska štafeta na 4 x 400 metrov (20.20).

Badmintoniste čakajo tekme v štirih različnih kategorijah. V mešanih dvojicah bosta igrala para Kaja Stanković/Primož Flis (9.37) in Jerca Bajuk/Mitja Šemrov (10.46), v moških dvojicah bosta moči združila Matevž Bajuk in Mitja Šemrov (17.46), v ženski posamični konkurenci bo igrala Kaja Stanković, (12.31), v moški pa Primož Flis (13.50) in Matevž Bajuk (15.28).

Golfistka Sara Župevec bo v nedeljo končala nastope na turnirju (6.19).

Monija Čebašek, edina slovenska predstavnica v ritmični gimnastiki, bo tekmovala v kvalifikacijah posamične kategorije, jutri jo čakata nastopa z obročem in žogo (17).

Več informacij o tekmovanju najdete na uradni spletni strani.

Podporniki slovenske odprave so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Fundacija za šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris d.o.o., STA potovanja, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Evropska pravna fakulteta.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Z zaključno slovesnostjo končane Svetovne univerzitetne igre v Čengduju, zastava…

11.08.2023, Univerzijade

Od 28. julija do 8. avgusta je skupno 6500 športnikov iz 113 držav in regij tekmovalo v 269 dogodkih v 18 športih, rekordi FISU pa so bili med 12-dnevnimi tekmovanji...

Beri več

9. Dan : Zadnji tekmovalni dan za Slovenijo namenjen polmaratonu, skoku v višino…

09.08.2023, Univerzijade

Minil je 9. tekmovalni dan Svetovnih univerzitetnih iger v Čengduju in s tem tudi zadnji slovenski nastopi. V zgodnjih jutranjih urah je na polmaratonu 13. mesto osvojila Anja Fink. Sabljači...

Beri več

8. DAN: Demšar do 5. mesta v teku na 110 m z ovirami

05.08.2023, Univerzijade

Tekmovalni dan številka 8 je za slovenske športnike potekal le na atletskem stadionu. Spremljali smo tekmovanje v skoku v daljino, kjer je nastopil Nino Celec, drugi del mnogoboja s Taro...

Beri več

7. DAN: Filip Jakob Demšar z osebnim rekordom do finala teka na 110 m z ovirami…

04.08.2023, Univerzijade

Sedmi tekmovalni dan so svoje nastope opravili atleti in atletinje ter badmintonist. Dopoldan sta na atletskem stadionu nastop opravila Tilen Šimenko Lalič v teku na 800 m in Filip...

Beri več

7. DAN: Filip Jakob Demšar z osebnim rekordom do finala teka na 110 m z ovirami…

04.08.2023, Univerzijade

Sedmi tekmovalni dan so svoje nastope opravili atleti in atletinje ter badmintonist. Dopoldan sta na atletskem stadionu nastop opravila Tilen Šimenko Lalič v teku na 800 m in Filip...

Beri več

7. DAN: Filip Jakob Demšar z osebnim rekordom do finala teka na 110 m z ovirami…

04.08.2023, Univerzijade

Sedmi tekmovalni dan so svoje nastope opravili atleti in atletinje ter badmintonist. Dopoldan sta na atletskem stadionu nastop opravila Tilen Šimenko Lalič v teku na 800 m in Filip...

Beri več