DAN 9: Lokostrelci deveti, ritmičarke v kvalifikacijah

DAN 9: Lokostrelci deveti, ritmičarke v kvalifikacijah

Deveti tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju so znova največ slovenskih nastopov opravili atleti. Nastopilo jih je pet, med njimi pa je najboljši rezultat dosegal Monika Podlogar v skoku v višino. Dosegla je 15. rezultat kvalifikacij. Nastopili so še Tjaša Potočar v sedmeroboju, Urška Arzenšek v teku na 1500 m, Tilen Šimenko Lalič v teku na 800 m in Simon Navodnik, ki je tekem na 5000 m. Lokostrelci so imeli ekipne tekme. Tako ženska kot mešana ekipa sta osvojili 9. mesto. V kvalifikacijah so nastopile tekmovalke v ritmični gimnastiki. Videli smo vajo z žogo in obročem pri Aji Jerman Bukovac in ekipni nastop v vaji z žogo.

Z zadnjima disciplinama na univerzijadi v Neaplju so zaključili lokostrelci. V ekipni ženski tekmi sta najprej nastopili Teja Slana in Urška Čavič. V 1. krogu sta nastopili proti drugopostavljeni Rusiji in izgubile s 3:5. Rusinji sta se uvrstili v veliki finale.

Žiga Ravnikar in Teja Slana sta nastopila v tekmi mešanih ekip in sta v 1. krogu tekmovala proti Indijcema. Izgubila sta z 0:6 in zasedla končno 9. mesto.

V atletki je bila najbližje finalu Monika Podlogar, študentka Filozofske fakultete, v skoku v višino. Zmogla je 170 cm in s 15. mestom za las zgrešila finale. V tretjem poskusu ji je malo zmanjkalo, da bi preskočila 175 cm.

Nekoliko dlje od finala so bili Urška Arzenšek, študentka Pravne fakultete, UL, v teku na 1500m. Zabeležila je 21. rezultat, a je postavila osebni rekord s časom 4:37:58.

V kvalifikacijah teka na 800 m je tekel Tilen Šimenko Lalič, študent Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, UL, ki je v zelo izenačeni konkurenci zasedel 29. mesto.

V večernem programu je nastopil Simon Navodnik, študent Zdravstvene fakultete, UL. Tekel je v kvalifikacijah na 5000m in zasedel 21. mesto. Ker je začel nekoliko prehitro, ga je v drugem delu teka pobralo in ni mogel slediti vodilni skupini.

Tjaša Potočar, študentka Fakultete za elektrotehniko, UL, je prvi dan sedmeroboja nastopila na 100m ovire, v skoku v višino, suvanju krogle in na 200m. Po dobri polovici tekmovanja je zasedala 20. mesto.

Svoj prvi nastop so opravile tudi tekmovalke v ritmični gimnastiki. Najprej se je v kvalifikacijah mnogoboja predstavila Aja Jerman, ki je nastopila z žogo in obročem. V prvem rekvizitu je zasedla 21. mesto, v drugem 18. V popoldanskem programu so v kvalifikacijah ekip nastopile Sara Kragulj, Zala Dornig, Tamia Dulce Villca Šeme, Zoja Marija Ivančič in Kaja Purić, ki so v vaji z žogami zasedle 6. mesto.

9.DAN, 11. julij 2019

ATLETIKA

Monika Podlogar skok v višino – 15. mesto, preskočila 170 cm
Tjaša Potočar – sedmeroboj/100m ovire, skok v višino, suvanje krogle, 200m – trenutno 20. mesto
Urška Arzenšek 1500m – 21. mesto
Tilen Šimenko Lalič 800m – 29. mesto
Simon Navodnik 5000m – 27. mesto

LOKOSTRELSTVO
ekipna tekma (Ž), ukrivljeni lok
Teja Slana in Urška Čavič – 9. mesto
mešana ekipna, ukrivljen lok
Teja Slana in Žiga Ravnikar – 9. mesto

RITMIČNA GOMNASTIKA
mnogoboj
Aja Jerman, žoga – 21. mesto
                    obroč - 18. mesto

skupinska vaja z žogo – 6. mesto
Sara Kragulj, Zala Dornig, Tamia Dulce Villca Šeme, Zoja Marija Ivančič, Kaja Purić

Študentski šport podpirajo: Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris d.o.o., Nomago d.o.o., OKS-ZŠZ, ŠOU v Ljubljani, Fundacija Študentski tolar, UKOM, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Visoka šola za varstvo okolja, Inštitut in akademija za multimedije, Fiziterapevtika in Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin.

Foto: SF in TN

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Vsi rezultati slovenskih športnikov na PUNI2019

01.08.2019, Univerzijade

Na 30. poletni univerzijadi, ki je potekala v Neaplju od 3. do 14. julija 2019, je Slovenijo zastopalo 63 športnic in športnikov. Nastopili so v devetih različnih športnih panogah in...

Beri več

DAN 11: Ritmičarke v skupinski vaji na 5. mestu (video)

13.07.2019, Univerzijade

Kot zadnje so na 30. poletni univerzijadi nastopile tekmovalke v ritmični gimnastiki. Enajsti dan tekmovanja smo videli posamične finalne obračune po rekvizitih in skupinske vaje, kjer je nastopila tudi slovenska...

Beri več

DAN 10: Neja Filipič bronasta v troskoku! (video, foto)

12.07.2019, Univerzijade

Na 30. poletni univerzijadi je Neja Filipič, študentka Fakultete za farmacijo, Univerze v Ljubljani v troskoku osvojila bronasto medaljo. V petem poskusu je skočila 13,73 m in zaostala samo za...

Beri več

DAN 9: Lokostrelci deveti, ritmičarke v kvalifikacijah

11.07.2019, Univerzijade

Deveti tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju so znova največ slovenskih nastopov opravili atleti. Nastopilo jih je pet, med njimi pa je najboljši rezultat dosegal Monika Podlogar v...

Beri več

DAN 8: Neja Filipič v finalu troskoka, na delu tudi lokostrelci

11.07.2019, Univerzijade

Osmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je prinesel nekaj lepih rezultatov za slovenske športnike. Neja Filipič je dosegal 4. daljavo v kvalifikacijah troskoka in se uvrstila v...

Beri več

DAN 7: 8. mesto v metu diska za Domjanovo

10.07.2019, Univerzijade

Sedmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je Veronika Domjan, študentka Pedagoške fakultete, Univerze v Mariboru osvojila 8. mesto v metu diska. V finalu je disk najdlje vrgla...

Beri več