SUP v streljanju: Svetovno univerzitetno prvenstvo v streljanju 2017/18

SUP v streljanju: Svetovno univerzitetno prvenstvo v streljanju 2017/18

V Kuala Lumpurju v Maleziji bo med 14. in 18. marcem potekalo Svetovno univerzitetno prvenstvo v streljanju za študijsko leto 2017/18. Na prvenstvu bo sodelovalo okoli 361 tekmovalcev iz 24 držav, udeležilo se ga bo tudi 9 slovenskih študentov športnikov.

Vseh 9 slovenskih tekmovalcev je v nedeljo, 11. marca 2018, z letališča Brnik odpotovalo proti Kuala Lumpurju. Tam se bodo za odličja potegovali v dveh tekmovalnih disciplinah (zračna puška 10m, zračna pištola 10m) in v dveh tekmovalnih kategorijah (moški, ženske). Tekmovalci so se za pot v Malezijo kvalificirali na Državnem univerzitetnem prvenstvu v streljanju, ki je potekalo 11. januarja 2018 v Trbovljah.

V ženskem delu ekipe se bosta Suzana Lukić in Klavdija Jerovšek s tekmicami iz drugih držav pomerili v streljanju z zračno puško na 10 metrov, Klara Smolič pa bo streljala z zračno pištolo na 10 metrov. V obeh disciplinah bodo dekleta imela na voljo 40 strelov.

V moškem delu odprave bodo Domen Jarni, Jan Kolenc in Maj Kadunc tekmovali v disciplini z zračno puško na 10 metrov, medtem ko se bodo Žiga Miklič, Jože Čeper in Sašo Stojak za odličja borili z zračno pištolo na 10 metrov. Vsi tekmovalci bodo imeli na voljo 60 strelov.

»Svetovno univerzitetno prvenstvo v streljanju je zame predvsem priložnost, da s ponosom zastopam Slovenijo in dokažem sebi ter tudi drugim, da se je mogoče ukvarjati s športom na visoki ravni tudi med študijem,« je dejal lanskoletni mladinski državni prvak Domen Jarni. Suzana Lukić, ki je februarja letos na Evropskem mladinskem prvenstvu v streljanju na Madžarskem dosegla 10. mesto, se veseli tekmovanja: »Zame je to nova izkušnja in nov izziv v športni karieri.«

Sašo Stojak, ki je leta 2014 po izboru Strelske zveze Slovenije pridobil naslov najboljšega mladinca, želi še izboljšati svojo športno formo: »Na tekmovanju v Maleziji lahko pridobim veliko novih izkušenj, na podlagi katerih lahko streljam boljše, odpravljam lahko napake in s tem postajam boljši za prihodnja mednarodna tekmovanja.« Tudi Klavdiji Jerovšek se zdi nastop v Kuala Lumpurju priložnost za napredovanje: »Spoznala bom novo strelišče, nove pogoje. Imela bom priložnost, da pokažem, koliko truda sem vložila v treninge.« Maj Kadunc, ki je leta 2017 postal državni prvak v streljanju z zračno puško, vidi prvenstvo kot novo prelomnico na svoji športni poti.

Za Klaro Smolič je to prvo prvenstvo na svetovni ravni in zato še posej nepozabno: »Vsekakor mi bo ta izkušnja ostala v spominu. Prisotne je nekaj živčnosti, saj gre vendarle svetovno prvenstvo. Vendar mi veliko pomeni, da sem prišla do sem.« Žiga Miklič pa se ne želi preveč obremenjevati, pravi pa, da se bo vseeno potrudil, da bi dosegel čim boljši rezultat.

Jan Kolenc ima streljanje v genih. Njegov oče je trener, ki ga je tudi navdušil za ta šport: »Zame bo Svetovno univerzitetno prvenstvo v streljanju nov podvig, na katerem bom unovčil že pridobljene izkušnje iz velikih tekmovanj.«

Tekmovalec

Fakulteta/Klub

Disciplina

Jarni Domen

Fakulteta za strojništvo, UL, OSZ Kočevje

puška 10m

Kolenc Jan

Fakulteta za matematiko in fiziko, UL, SD Grosuplje

puška 10m

Kadunc Maj

Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto, SD Trzin

puška 10m

Lukić Suzana

Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana, SD Trzin

puška 10m

Jerovšek Klavdija

Pedagoška fakulteta, UL, SD Grosuplje

puška 10m

Smolič Klara 

Zdravstvena fakulteta, UL, SD Gorjanci

pištola 10m

Stojak Sašo

Inštitut in akademija za multimedije, SK Ptuj

pištola 10m

Čeper Jože

ŠC PET Ljubljana, SD Vremščica

pištola 10m

Miklič Žiga

Fakulteta za elektrotehniko, UL, SD Grosuplje

pištola 10m

Facebook Twitter Google+ Pinterest