SUP v športnem plezanju 2018: Ajda Remškar začenja boj za odličja

SUP v športnem plezanju 2018: Ajda Remškar začenja boj za odličja

V Bratislavi od 20. do 23. junija poteka Svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju 2018. Tekmovanje se bo odvijalo v treh disciplinah: v težavnostnem plezanju, v hitrostnem plezanju in v balvanskem plezanju.

Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) je športno plezanje uvrstila v svoj program leta 2013, prvič pa je svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju potekalo leta 2016 v Šanghaju. S svojimi tremi disciplinami je športno plezanje ena izmed najhitreje rastočih športnih panog in ena najbolj pogostih športnih panog na univerzah.

Letošnjega prvenstva v glavnem mestu Slovaške se bodo udeležili tekmovalci iz 25 držav (Avstralije, Belgije, Belorusije, Čila, Republike Češke, Španije, Finske, Francije, Madžarske, Japonske, Republike Koreje, Singapurja, Ukrajine, Kitajske, Združenih držav Amerike, Avstrije, Slovenije, Nemčije, Poljske, Slovaške, Tajske, Irana, Ruske federacije in Grčije).

Za odličja se bo potegovala tudi dvaindvajsetletna Tržičanka Ajda Remškar, ki študira matematiko na Univerzi v Edinburgu na Škotskem. Remškarjeva je leta 2016 nastopila na Evropskih univerzitetnih igrah na Hrvaškem in na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v športnem plezanju na Kitajskem, na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v športnem plezanju 2017 v Splitu pa je osvojila zlato v balvanskem plezanju.

»Ponovno bom lahko oblekla slovenske barve. Zelo sem navdušena, da odhajam v Bratislavo na SUP v športnem plezanju. Komaj čakam, da bom ponovno lahko tekmovala in se srečevala s študenti z vsega sveta, » je pred odhodom na svojem Instagramu napisala Remškarjeva.

Foto: Blaž Bergant/Ajda Remškar Instagram; Tadej Novak

Facebook Twitter Google+ Pinterest