SUP v športnem plezanju 2018: Remškarjeva osma v Bratislavi

Dodatne informacije

 • Galerija slik

 • SUP v športnem plezanju 2018: Remškarjeva osma v Bratislavi

  V Bratislavi se je zaključilo Svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju 2018, ki je potekalo od 20. do 23. junija 2018 in na katerem je sodelovalo okoli 150 udeležencev iz štiriindvajsetih držav.

  Slovenska tekmovalka Ajda Remškar, ki študira matematiko na Univerzi v Edinburgu, je v skupnem seštevku vseh treh disciplin osvojila osmo mesto. Osma je bila tudi v disciplini težavnostnega plezanja, v balvanskem plezanju pa je dosegla deveto mesto.

  Remškarjeva, ki je bila leta 2016 na SUP v športnem plezanju na Kitajskem v skupnem seštevku peta, je po koncu prvenstva izrazila zadovoljstvo, da se je imela priložnost udeležiti tekmovanja: "Da, uspelo mi je plezati na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v športnem plezanju 2018. Tokrat ni več nobenih "če" in "ampak", je zgolj hvaležnost za to priložnost, izkušnjo, prijatelje z vsega sveta, za teden tekmovanj v tem čudovitem športu, za nepozabno avanturo."

  Zmagovalca SUP v plezanju 2018 sta v skupnem seštevku v moški konkurenci Ukrajinec Fedir Samoilov, med študentkami pa Francozinja Julia Chanourdie.

  Svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju je letos potekalo šele drugič, na olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiju pa se bo ta športna panoga uvrstila med pet novih olimpijskih športov, tako da bodo imeli tekmovalci v športnem plezanju prvič priložnost nastopiti na olimpijskih igrah.

  Leta 2020 bo SUP v športnem plezanju potekal v Grenoblu v Franciji.

  Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.

  Fotografije: Ajda Remškar, FISU, IFPC, Kanyapatchari Rakharn

  REZULTATI:

  Ajda Remškar

  Skupni seštevek: 8. mesto

  Težavnostno plezanje: 8. mesto

  Balvansko plezanje: 9. mesto

  Facebook Twitter Google+ Pinterest