SUP v odbojki na mivki 2018: Para Primec/Lobnik in Hrovat/Benedik Bevc pred začetkom bojev v odbojki na mivki 2017/18

Dodatne informacije

 • Galerija slik

 • SUP v odbojki na mivki 2018: Para Primec/Lobnik in Hrovat/Benedik Bevc pred začetkom bojev v odbojki na mivki 2017/18

  V Münchnu bo od 9. do 13. julija 2018 potekalo Svetovno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2018, na katerem organizatorji pričakujejo 32 moštev iz 29 držav. 128 tekmovalcev se bo 5 dni za odličja borilo na igriščih, ki so jih prav v ta namen zgradili v Olimpijskem parku v Münchnu. To bo hkrati tudi priložnost za počastitev Tehnične univerze v Münchnu, ki letos obeležuje okroglo obletnico delovanja, saj v tej ustanovi izobraževalni proces poteka že 150 let.  

  FISU svetovno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki bo tokrat potekalo že devetič. Prvič so ga organizirali leta 2002. Tekmovanja v odbojki na mivki s peščenimi igrišči pod vročim poletnim soncem sodijo tako za gledalce kot za udeležence med bolj vznemirljive in zabavne športe.

  V bavarski prestolnici se bosta za čim boljše uvrstitve borila tudi slovenska tekmovalna para Nika Benedik Bevc/Nika Hrovat in Matjaž Lobnik/Matija Prevec. Slovenski študenti športniki so se na tekmovanje uvrstili z zmago na Državnem univerzitetnem prvenstvu v odbojki na mivki za študijsko leto 2017/18, ki ga je 5. junija letos v Ljubljani organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA).

  Nika Benedik Bevc (Fakulteta za arhitekturo, Univerza v Ljubljani) se že vse življenje posveča športu, nekaj časa je igrala tenis. Že deset let pa igra odbojko, pred sedmimi leti pa je začela trenirati tudi odbojko na mivki.

  Niki Hrovat (Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani) je bil šport položen že v zibko, saj sta že njena starša športnika. Po igranju rokometa se že 8 let posveča igranju dvoranske odbojke, igranju odbojke na mivki pa kakšno leto manj. 

  Matija Primec (Medicinska fakulteta, Univerza v Mariboru) je ljubezen do odbojke spoznal že v družini, saj so se z odbojko ukvarjali tudi njegov oče, dedek, stric in drugi sorodniki. Odbojki se posveča že 15 let, 3 leta pa z Matjažem Lobnikom skupaj igrata v odbojki na mivki. Zahteven študij in šport usklajuje z dobro organizacijo, sicer pa nima statusa športnika.

  Matjaž Lobnik (Alma Mater Europaea) se je preizkusil v vrsti športov: nogometu, atletiki, karateju, tenisu in na koncu še odbojki, ki mu je bila izmed vseh najbolj všeč. Najbolj se je "našel" v tem športu, predvsem v odbojki na mivki. Zelo so mu všeč ekipni športi, saj je potrebna skupna moč za dosego nekega cilja. Prav to je po njegovih besedah značilno tudi za odbojko na mivki.

   

  Fotografija: Vodja odprave Mihajlo Milojević, Nika Hrovat, Nika Benedik Bevc, Matjaž Lobnik, Matija Primec (foto: Marija Igerc)

  Facebook Twitter Google+ Pinterest