SUP v odbojki na mivki 2018: Slovenski tekmovalci pridobili neprecenljive izkušnje

Dodatne informacije


SUP v odbojki na mivki 2018: Slovenski tekmovalci pridobili neprecenljive izkušnje

Po petih dneh športnih bojev na mivki in soncu se je zaključilo Svetovno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2018, ki je v Münchnu potekalo od 9. do 13. julija 2018 in na katerem je svoje sposobnosti  preizkušalo 128 tekmovalcev iz 29 držav. Prvenstva sta se udeležila tudi slovenska tekmovalna para Matjaž Lobink/Matija Primec in Nika Hrovat/Nika Benedik Bevc, ki sta se za nastop na prvenstvu kvalificirala z zmago na Državnem univerzitetnem prvenstvu v odbojki na mivki 2017/18, ki je potekalo junija letos v Ljubljani.

Matjaž Lobnik (Alma Mater Europaea) in Matija Primec (Univerza v Mariboru, Medicinska fakulteta), ki skupaj igrata že tretje leto, pred tem pa sta bila vrsto let sotekmovalca v dvoranski odbojki, sta na prvenstvu osvojila  27. mesto. V skupinskem delu tekmovanja sta bila v skupini D četrta, nato pa sta nastopala še v kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev med 25. in 32. mestom. V drugem delu tekmovanja sta premagala južnoafriški tekmovalni par Mamabolo/Mndingi z 2-0 (21-19, 21-12), izgubila proti Švicarjema Mosimann/Scheidegger R. z 0-2 (12-21, 17-21) ter premagala Japonca Kitagawa/Kurokawa z 2- 1 (18-21, 21-15, 15-6) in tako pristala na 27. mestu.

Nika Benedik Bevc (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo) in Nika Hrovat (Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta), ki skupaj nastopata že od leta 2012, pa sta bili na koncu na 29. mestu. V skupini G sta zasedli 4. mesto, v kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev med 25. in 32. mestom sta ju premagali Latvijki Pastare/Treija z 2-0 (21-15, 21-15), bili sta boljši od  južnoafriških tekmovalk Della/Mosia z 2-0 (21-12, 21-14), premagali sta tudi tekmici iz Čila Carreño M./Rodriguez V. z 2-1 (22-20, 21-23, 15-13) ter na koncu zasedli 29. mesto.

Prvo mesto sta si  v ženski konkurenci priigrali kanadski tekmovalki N.McNamara/M.McNamara, v moški konkurenci pa sta zmagala domačina, nemški tekmovalni par John/Stadie.

Po besedah vodje odprave Mihajla Milojevića so slovenski tekmovalci pridobili nove dragocene izkušnje, nastopali so  iz tekme v tekmo boljše in zelo dobro izkoristili srečanja z vrhunskimi igralci, ki igrajo v svetovni odbojkarski ligi.

Matija Primec je s ponosom zastopal Slovenijo: "Midva s sotekmovalcem sva zadovoljna z izkupičkom, morda ne toliko z rezultatom kot z napredkom, ki sva ga dosegla." Matjaž Lobnik pa je dodal, da sta pridobila neprecenljive izkušnje: "S pomočjo teh izkušenj bova izboljšala način najine igre."

Tudi Nika Hrovat je bila zadovoljna z izkupičkom dveh zmag: "Vedeli sva, da so tekme na zelo visokem nivoju, tako da sva presegli pričakovanja." Nika Benedik Bevc je bila nad izkušnjo navdušena: "Igrali sva proti eni najboljših ekip na svetu in pokazali kaj zmoreva."

Osnovni podatki o tekmovanju:

Ime tekmovanja: Svetovno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2018

Datum izvedbe tekmovanja: 9. do 13. julij 2018

Kraj izvedbe tekmovanja: München, Nemčija

Tekmovanje FISU

Rezultati:

Matjaž Lobnik (Alma Mater Europaea) in Matija Primec (Univerza v Mariboru, Medicinska fakulteta): 27. mesto

Nika Benedik Bevc (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo) in Nika Hrovat (Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta): 29. mesto

Udeležbo na SUP v odbojki na mivki 2018 so podprli: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris, STA potovanja, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru in Alma Mater Europaea.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest