SUP v tajskem boksu 2018: Bron za Vorkapića in Sinjurjevo

Dodatne informacije

 • Galerija slik

 • SUP v tajskem boksu 2018: Bron za Vorkapića in Sinjurjevo

  Na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v tajskem boksu 2018, ki je potekalo od 23. do 29 julija v mestu Pattaya na Tajskem in na katerem so se za odličja borili tekmovalci iz 39 držav, sta si slovenska predstavnika v svojih kategorija priborila bron.

  Sašo Vorkapić (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport) je uvodni dan prvenstva dobro prestal prvi izziv proti favoriziranemu Kazahstancu Azamatu Sizdikabajevu. Oba sta dvoboj odprla izjemno eksplozivno, vendar je bil Vorkapić v prvi rundi bolj natančen. V drugi rundi je njegova prednost v hitrosti in občutku za razdaljo začela vse bolj prihajati do izraza in Slovenec je z nizkimi nožnimi udarci uspel razbiti ritem Kazahstanca. Pred zadnjo rundo je bilo Sizdikabajevu jasno, da mora iti na vse ali nič. Toda njegov uvodni pritisk ni obrodil sadov in Vorkapić je v zadnji polovici runde povsem razorožil Kazahstanca, ki ga je ob koncu rešil gong za konec dvoboja. Sašo Vorkapić je pridobil naklonjenost sodnikov v vseh treh rundah in slavil z rezultatom 30:27.
   
  V polfinalu mu je stal nasproti izkušeni Kirgizistanec Bekzan Matisaev. Kljub visoki motiviranosti pred dvobojem, je v tem obračunu odločila neizkušenost slovenskega borca. Kirigizistanec je bil skozi prvo rundo bolj natančen, čeprav je tudi Sašo izvedel nekaj uspešnih napadov. V prvi minuti druge runde pa je ob napadu Matisaeva Vorkapić zaspal v obrambi in prejel silovit udarec s pestjo iz obrata po katerem ni bilo vrnitve. Sodnik je dvoboj prekinil in kirgiški borec se je veselil uvrstitve v finale. "Želja je bila prevelika, ni bilo prave zbranosti in v takem športu ni prostora za napake," je po dvoboju povedal 23-letni Vorkapić, ki pa je vseeno osvojil svoj najboljši rezultat v karieri doslej. 
   
  Polfinalni nastop Tine Sinjur (Univerza v Ljubljani, Zdravstvena fakulteta) proti Rusiniji Ekaterini Bezhan je postregel z neprekinjeno akcijo. Tina je vseskozi pritiskala, toda Bezhanova je bila bolj natančna pri udarcih z rokami, s katerimi je izkoriščala luknje, ki so nastale v obrambi Slovenke. Končni rezultat 30:27 govori o soglasni zmagi Rusinje, vendar je bila Tina v vseh treh rundah, še posebej v zadnji, zelo enakovreden nasprotnik.

  Udeležbo na SUP v tajskem boksu 2018 so podprli: Slovenska zveza tajskega boksa, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja, Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani, ZAMA d.o.o., KOBE inženiring d.o.o., KRKA d.d., Novo mesto, FerroČrtalič d.o.o., Jože Oberstar - odvetnik, M TOM, Revis d.o.o. in Društvo novomeških študentov.

  Osnovni podatki o tekmovanju:

  Ime tekmovanja: Svetovno univerzitetno prvenstvo v tajskem boksu 2018

  Datum izvedbe tekmovanja: 23. Do 29. julij 2018

  Kraj izvedbe tekmovanja: Pattaya, Tajska

  Tekmovanje FISU

  Rezultati:

  Sašo Vorkapić (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport): 3. mesto

  Tina Sinjur (Univerza v Ljubljani, Zdravstvena fakulteta): 3. mesto

  Facebook Twitter Google+ Pinterest