Razpisi državnih univerzitetnih prvenstev v športih z loparji 2018/19

Dodatne informacije


Razpisi državnih univerzitetnih prvenstev v športih z loparji 2018/19

V sredo, 27. 3. 2019 bodo v Mariboru potekala tri univerzitetna državna prvenstva v športih z loparji za študijsko leto 2018/19. Dvorana Tabor bo gostila državno univerzitetno prvenstvo v namiznem tenisu, v dvorani ŽŠD Maribor bo državno univerzitetno prvenstvo v badmintonu, na igriščih ŽTK Maribor pa bo potekalo državno univerzitetno prvenstvo v tenisu. Vsa tri tekmovanja se bodo pričela ob 11:00.

Skladno z letnim programov državnih univerzitetnih prvenstev v letu 2019 smo razpisali Državna univerzitetna prvenstva v športih z loparji za študijsko leto 2018/19:

- Državno univerzitetno prvenstvo v tenisu 2018/19, 
- Državno univerzitetno prvenstvo v namiznem tenisu 2018/19
- Državno univerzitetno prvenstvo v badmintonu 2018/19 

Tekmovanja se bodo uradno začela ob 11. uri, trajala pa bodo do 16. ure oziroma do zaključka tekmovanj. 

- Dvorana Tabor na Koresovi ulici 7 v Mariboru bo gostila Državno univerzitetno prvenstvo v namiznem tenisu 2018/19.
- Državno univerzitetno prvenstvo v badmintonu 2018/19 bo potekalo v dvorani ŽŠD Maribor, na Popovičevi ulici 10, v Mariboru. 
- Državno univerzitetno prvenstvo v tenisu 2018/19 pa se bo odvijalo na igriščih ŽTK Maribor, Popovičeva ulica 8, 2000 Maribor. 

Organizator tekmovanj je Slovenska univerzitetna športna zveza, izvajalec pa Univerzitetna športna zveza Maribor.

Državno univerzitetno prvenstvo v namiznem tenisu 2018/19

Vodstvo tekmovanja, ki bo potekalo v dvorani Tabor na Koresovi ulili 7 v Mariboru, predstavljata Peter Sitar in Jan Sredenšek. Tekmovanje se začne ob 11:00. Dvorana bo za ogrevanje na razpolago od 10:30 dalje. Udeležencem predlagamo, da se v dvorani zglasijo najkasneje do 10:00 ure, zaradi preverjanja statusa, žreba in predstavitve tekmovalnega sistema.

Tekmovanja se bo izvedlo v štirih kategorijah:
1. študenti, zaposleni - rekreativno v moški in ženski kategoriji.
2. študenti - tekmovalno v moški in ženski kategoriji

Tekmovanje bo potekalo po pravilih Namiznoteniške zveze Slovenije. Udeleženci nastopajo s svojimi loparji. Tekmovalci se na tekmovanje prijavilo preko spletnega obrazca, ki ga najdete v razpisu. Prijavnina na tekmovanje je 10 € in vključuje prehrano. Prijavnino za študente Univerze v Mariboru in študente višješolskih/visokošolskih zavodov interesnega območja Univerze v Mariboru, bo poravnala Univerzitetna športna zveza Maribor. Prijavnino za študente Univerze na Primorskem bo pokrila Univerzitetna športna zveza Primorska.

Udeleženci se borijo za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v namiznem tenisu za študijsko leto 2018/19. Tekmovanje v tekmovalni kategoriji šteje kot delne kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v namiznem tenisu, ki bo potekalo med 15. in 20. 6. 2019 v mestu Camerino v Italiji. Na tekmovanje se lahko kvalificirajo le tisti, ki izpolnjujejo pogoje predpisane s strani EUSA (slovensko državljanstvo, starost: najmanj 17 in največ 30 let). Pravico do udeležbe na Evropskem univerzitetnem prvenstvu si pribori izobraževalni zavod, čigar študent/ka zmaga tekmovanje v posamezni kategoriji.

Državno univerzitetno prvenstvo v badmintonu 2018/19 

Državno univerzitetno prvenstvo v badmintonu 2018/19 bo potekalo v dvorani ŽŠD Maribor, na Popovičevi ulici 10, v Mariboru. Vodstvo tekmovanja, ki so bo začelo ob 11:00, tvorita Peter Sitar in Klemen Šiško. Tekmovalcem zaradi obveznosti pred tekmovanjem svetujemo, da pridete na prizorišče uro pred začetkom.

Tekmovanja se bo izvedlo v štirih kategorijah:
1. študenti, zaposleni - rekreativno v moški in ženski kategoriji.
2. študenti - tekmovalno v moški in ženski kategoriji

Tekmovanje bo potekalo po pravilih Badmintonske zveze Slovenije. Udeleženci nastopajo s svojimi loparji. Tekmovalci se na tekmovanje prijavilo preko spletnega obrazca, ki ga najdete v razpisu. Prijavnino za študente Univerze v Mariboru in študente višješolskih/visokošolskih zavodov interesnega območja Univerze v Mariboru bo poravnala Univerzitetna športna zveza Maribor. Prijavnino za študente Univerze na Primorskem bo pokrila Univerzitetna športna zveza Primorska.

Udeleženci se borijo za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v badmintonu za študijsko leto 2018/19. Tekmovanje v tekmovalni kategoriji šteje kot delne kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v badmintonu, ki bo potekalo med 23. in 29. 6. 2019 v mestu Lodz na Poljskem. Na tekmovanje se lahko kvalificirajo le tisti, ki izpolnjujejo pogoje predpisane s strani EUSA (slovensko državljanstvo, starost: najmanj 17 in največ 30 let). Pravico do udeležbe na Evropskem univerzitetnem prvenstvu si pribori izobraževalni zavod, čigar študent/ka zmaga tekmovanje v posamezni kategoriji.

Državno univerzitetno prvenstvo v tenisu 2018/19

Tekmovanje bo potekalo na igriščih ŽTK Maribor, na Popovičevi ulici 8, 2000 Maribor. Vodja tekmovanja, ki se začne ob 11:00, je Peter Sitar. Tekmovalcem zaradi obveznosti pred tekmovanjem svetujemo, da pridete na prizorišče uro pred začetkom.

Tekmovanja se bo izvedlo v štirih kategorijah:
1. študenti, zaposleni - rekreativno v moški in ženski kategoriji
2. študenti - tekmovalno v moški in ženski kategoriji

Tekmovanje bo potekalo po pravilih Teniške zveze Slovenije. Pravila in tekmovalni sistem bo odvisen od končnega števila prijavljenih tekmovalcev v posamezni kategoriji. Turnir je tekma posameznikov, ki se igra po turnirskem sistemu na izpadanje.

Prijavnina na tekmovanje je 10 € in vključuje prehrano. Prijavnino za študente Univerze v Mariboru in študente višješolskih/visokošolskih zavodov interesnega območja Univerze v Mariboru, bo poravnala Univerzitetna športna zveza Maribor. Prijavnino za študente Univerze na Primorskem bo pokrila Univerzitetna športna zveza Primorska.

Udeleženci se borijo za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v tenisu za študijsko leto 2018/19. Tekmovanje v tekmovalni kategoriji šteje kot delne kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v tenisu, ki bo potekalo med 21. in 27. 7. 2019 v Podgorici v Črni Gori. Na tekmovanje se lahko kvalificirajo le tisti, ki izpolnjujejo pogoje predpisane s strani EUSA (slovensko državljanstvo, starost: najmanj 17 in največ 30 let). Pravico do udeležbe na Evropskem univerzitetnem prvenstvu si pribori izobraževalni zavod, čigar študent/ka zmaga tekmovanje v posamezni kategoriji.

SF
foto: TN

Facebook Twitter Google+ Pinterest

DUP v košarki 3x3: Ljubljana gostila napete boje!

07.05.2024, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 6. maja 2024, je v Ljubljani (Baza športa) potekalo Državno univerzitetno prvenstvo (DUP) 2023/24 v košarki 3x3. Tekmovanje je bilo izjemno napeto in razburljivo, saj so se v...

Beri več

Razpisi državnih univerzitetnih prvenstev v športih z loparji 2019/20

10.03.2020, Državna univerzitetna prvenstva

V sredo, 25. 3. 2020 bodo v Mariboru potekala tri univerzitetna državna prvenstva v športih z loparji za študijsko leto 2019/20. Dvorana Tabor bo gostila državno univerzitetno prvenstvo v namiznem...

Beri več

Koledar državnih univerzitetnih prvenstev 2020

08.12.2019, Državna univerzitetna prvenstva

Pristojni organi Slovenske univerzitetne športne zveze so sprejeli okviren koledar državnih univerzitetnih prvenstev v letu 2020. Za vsa tekmovanja je že znano kje se bodo odvijala, zaradi objektivnih razlogov se...

Beri več

VIDEO: Markoja, Janžljeva in Špindler prvaki v šahu

27.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V torek, 26. 11. 2019 se je v prostorih Šahovske zveze Slovenije odvijalo državno univerzitetno prvenstvo v šahu. Na prvenstvu se je merilo skoraj 50 študentov in zaposlenih iz Univerz...

Beri več

FOTO: Team Erazmus prepričljivo najboljši na DUP v curlingu

12.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 11. 11. 2019 se je v Dvorani Zalog zaključilo 7. državno univerzitetno prvenstvo v curlingu. Drugi tekmovalni dan smo videli izločilne boje osmih najboljših ekip. V velikem finalu...

Beri več

FOTO/VIDEO: Na DUP v curlingu dobili najboljših 8 ekip!

04.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V Dvorani Zalog je bil v ponedeljek odigran prvi tekmovalni dan letošnjega državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu. Nastopilo je 12 ekipi iz Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze...

Beri več