Skvoš

SUP v skvošu: Lovorike Britancem, Nina Kustec osvojila 20. in Mark Hafner 41. mesto

Objavljeno v Svetovna univerzitetna prvenstva

Po štirih dneh bojev na igriščih skvoša Univerze  v Birminghamu sta slovenska tekmovalca Nina Kustec (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za matematiko in fiziko, Squash klub Škofja Loka) in Mark Hafner (Univerza v  Ljubljani, Strojna fakulteta, Squash klub Škofja Loka)zaključila svoje nastope na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v skvošu 2018, ki poteka v Birminghamu v Veliki Britaniji od 6. do 12. septembra 2018 in ki se ga je v posamični kategoriji udeležilo 58 tekmovalcev in 28 tekmovalk iz 19 držav. Nina Kustec je na tekmovanju osvojila 20., Mark Hafner pa 41. mesto. 

Več

Svetovno univerzitetno prvenstvo v skvošu 2016

Objavljeno v Svetovna univerzitetna prvenstva

Za nami je Svetovno univrrzitetno prvenstvo v skvošu, ki se je odvijalo v Kuala Lumpurju v Maleziji med 5.9.-9.9.2016. Slovenijo sta zastopala aktualna univerzitetna državna prvaka Pija Brglez in Martin Mošnik.

martin mosnik wuc squash 2016Turnir je bil fizično izjemno naporen saj sta naša športnika igrala po dve težki tekmi na dan. Pija Brglez (Univerza v Mariboru) je dosegla soliden rezultat in je tekmovanje končala na 20. mestu. Martin Mošnik (Univerza v Ljubljani), pa se je po odličnih igrah zavihtel med 8 najboljših na svetu. Končal je na 8. mestu, za še višjo uvrstitev pa mu je zmanjkal kakšen dan počitka med zaporedjem težkih tekem. Prvo mesto pri moških je prvo postavljeni igralec Yip Tsz Fung iz Hong Konga, pri dekletih pa prvo postavljena igralka iz Malezije Low Wee Wern.
pija brglez wuc squash 2016Poleg discipliniranega pristopa k tekmovavnju, je slovenska ekipa poskrbela tudi za promocijo Slovenije, ki na tem koncu sveta velja za eksotično državo. Mnogi so bili navdušeni nad lepotami Slovenije in za naslednje leto že planirajo dopustovanje pri nas :).

Odpravo na daljni vzhod ocenjujemo kot uspešno, saj sta naša dva igralca v izjemno močni konkurenci pokazala odlično in odločno igro, kar je dodatno začinil Martin z uvrstitvo med 8 najboljših na svetu.

 

Več
Naroči se na ta RSS