Para Vrhunc/Vrhunc in Jančar/Jerman najboljša na DUP v odbojki na mivki

Para Vrhunc/Vrhunc in Jančar/Jerman najboljša na DUP v odbojki na mivki

Na igriščih »ŠUS na mivki« na Vodnikovi cesti v Ljubljani je v četrtek, 18. maja, potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, ki je štelo kot kvalifikacije za udeležbo na letošnjem Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Splitu.

V moški kategoriji sta zmagala Gašper Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za farmacijo) in Jernej Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za računalništvo in informatika), v ženski pa Tjaša Jančar in Anja Jerman (obe Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport).

Gašper in Jernej Vrhunc sta tekmovanje začela nekoliko slabše in na začetku izgubila proti Matiji Primcu (Univerza v Mariboru/Medicinska fakulteta) in Matjažu Lobniku (ALMA MATER EUROPAEA MARIBOR) z 18:21, nato pa stopnjevala igre in premagala Davida Šenico (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za strojništvo) in Tima Butkovca (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport) z 21:13, nato Jurija Žavbija (Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta) in Matevža Ledinka (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo) z 21:19, v polfinalu sta se Lobniku in Primcu oddolžila za poraz in ju premagala z 21:17, v velikem finalu pa sta z 2:1 v nizih (15:9, 8:15, 15:13) porazila še Jureta Kasnika (Univerza v Mariboru/Pedagoška fakulteta) in Vasjo Plesca (Univerza v Mariboru/Fakulteta za strojništvo).

»Tekmovanje se je za naju začelo slabo in kazalo je, da bova zgodaj izpadla, še posebej zato, ker smo do finala igrali na en dobljeni niz in se eni ali dveh napakah hitro znajdeš v slabem položaju. A na srečo sva se rešila in lahko sva zadovoljna z rezultatom. Pred evropskim univerzitetnim prvenstvom bova imela dodatne treninge, da se ustrezno pripraviva,« sta povedala zmagovalca.

Pri ženskah je bila udeležba bolj okrnjena, zato sta imeli Tjaša Jančar in Anja Jerman manj dela, ki pa sta ga opravili z odliko. Uvodoma sta premagali Nušo Polanec (ALMA MATER EUROPAEA) in Karmino Sužnik (Univerza v Mariboru/Fakulteta za naravoslovje in informatiko) z 21:11, nato Leno Marolt in Anjo Mitrovič (obe Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta) z 21:12, v finalu pa še Tino Bukovec (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) in Špelo Bukovec (Univerza v Ljubljani/Medicinska fakulteta) s 16:14 in 15:13.

»Tokrat sva prvič igrali skupaj in nisva vedeli, kaj lahko pričakujeva. Pred tekmovanjem nisva imeli nobenih treningov, prvenstva pa sva se udeležili predvsem iz ljubezni do športa, morebitna uvrstitev na Evropsko univerzitetno prvenstvo je bilo sekundarnega pomena. A vseeno nama je uspelo,« sta bili veseli Jančarjeva in Jermanova.

Najboljši so bili nagrajeni z medaljami, ki jih je podelil Jan Sredenšek, član izvršnega odbora SUSA.

REZULTATI DUP V ODBOJKI NA MIVKI

Študentje

  1. mesto: Gašper Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za farmacijo) / Jernej Vrhunc (Univerza v Ljubljani /Fakulteta za računalništvo in informatiko)
  2. mesto: Jure Kasnik (Univerza v Mariboru/Pedagoška fakulteta) / Vasja Plesec (Univerza v Mariboru/Fakulteta za strojništvo)
  3. mesto: Gašper Plahutnik (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) / Aleksander Dulai (Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta)

Študentke

  1. mesto: Tjaša Jančar (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport) / Anja Jerman (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport)
  2. mesto: Tina Bukovec (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) / Špela Bukovec (Univerza v Ljubljani/Medicinska fakulteta)
  3. mesto: Nuša Polanec (ALMA MATER EUROPAEA) / Karmina Sužnik (Univerza v Mariboru/Fakulteta za naravoslovje in informatiko)
Facebook Twitter Google+ Pinterest

DUP v košarki 3x3: Ljubljana gostila napete boje!

07.05.2024, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 6. maja 2024, je v Ljubljani (Baza športa) potekalo Državno univerzitetno prvenstvo (DUP) 2023/24 v košarki 3x3. Tekmovanje je bilo izjemno napeto in razburljivo, saj so se v...

Beri več

Razpisi državnih univerzitetnih prvenstev v športih z loparji 2019/20

10.03.2020, Državna univerzitetna prvenstva

V sredo, 25. 3. 2020 bodo v Mariboru potekala tri univerzitetna državna prvenstva v športih z loparji za študijsko leto 2019/20. Dvorana Tabor bo gostila državno univerzitetno prvenstvo v namiznem...

Beri več

Koledar državnih univerzitetnih prvenstev 2020

08.12.2019, Državna univerzitetna prvenstva

Pristojni organi Slovenske univerzitetne športne zveze so sprejeli okviren koledar državnih univerzitetnih prvenstev v letu 2020. Za vsa tekmovanja je že znano kje se bodo odvijala, zaradi objektivnih razlogov se...

Beri več

VIDEO: Markoja, Janžljeva in Špindler prvaki v šahu

27.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V torek, 26. 11. 2019 se je v prostorih Šahovske zveze Slovenije odvijalo državno univerzitetno prvenstvo v šahu. Na prvenstvu se je merilo skoraj 50 študentov in zaposlenih iz Univerz...

Beri več

FOTO: Team Erazmus prepričljivo najboljši na DUP v curlingu

12.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 11. 11. 2019 se je v Dvorani Zalog zaključilo 7. državno univerzitetno prvenstvo v curlingu. Drugi tekmovalni dan smo videli izločilne boje osmih najboljših ekip. V velikem finalu...

Beri več

FOTO/VIDEO: Na DUP v curlingu dobili najboljših 8 ekip!

04.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V Dvorani Zalog je bil v ponedeljek odigran prvi tekmovalni dan letošnjega državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu. Nastopilo je 12 ekipi iz Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze...

Beri več