Kljub premoči Primorcev zmaga moštva Univerze v Ljubljani

Dodatne informacije

 • Galerija slik

 • Kljub premoči Primorcev zmaga moštva Univerze v Ljubljani

  V finalnem obračunu Državnega univerzitetnega prvenstva v košarki 3x3, ki ga je v petek, 5. 10. 2018, gostil Študentski kampus na Pivovarniški ulici 6 v Ljubljani, je moštvo študentov Univerze v Ljubljani CJESTABALL premagalo ekipo Univerze na Primorskem 3x3 UP, ki pred tem ni izgubila nobenega dvoboja. Tudi na tretje mesto so se uvrstili tekmovalci Univerze na Primorskem združeni v moštvu OBALA.

  Udeleženci so se borili za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v košarki 3x3 za študijsko leto 2018/19, tekmovanje pa je štelo tudi kot delne kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v košarki 3x3 2019, ki bo potekalo med 29.7. in 1. 8. 2019 v Portu na Portugalskem.

  Organizator tekmovanja, ki je potekalo po pravilih Košarkarske zveze Slovenije za košarko 3x3, je bila Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), izvajalec tekmovanja pa Športna zveza Univerze v Ljubljani (ŠZUL), vodja tekmovanja pa mag. Matej Jamnik.

  Študentski kampus je zagotovil bogat nagradni sklad v vrednosti 800€: za prvo mesto 500 €, za drugo mesto 200 € in za tretje mesto 100 €.

  10 moštev se je pomerilo v dveh predtekmovalnih skupinah. Prvi dve ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili v polfinale. Najboljši iz skupine A so se pomerili z drugouvrščeno iz skupine B in prvouvrščeni iz skupine B z drugouvrščeno iz skupine A.

  Iz skupine A sta se v drugi del tekmovanja uvrstili moštvi OBALA (UP) in VZHOD 1 (UL), iz skupine B pa CJESTABALL (UL) in 3x3 UP (UP). V prvem polfinalnem obračunu je OBALA izgubila proti CJSTABALL z 15: 21, v drugem polfinalu pa je bila primorska ekipa 3x3 UP boljša od moštva VZHOD 1 s 14 : 11.

  V finalu sta se srečali dve moštvi iz skupine B - CJESTABALL (UL) in 3x3 UP (UP). Čeprav Primorci v ekipnem delu tekmovanja niso izgubili nobene tekme, so bili proti Ljubljančanom v finalnem obračunu nemočni in so morali priznati poraz z 10 : 19.

  Član zmagovalne ekipe CJESTABALL študent Fakultete za šport Anže Vinazza, je menil, da so bile nastopajoče ekipe zelo dobro pripravljene: »Ekipe Univerze na Primorskem so sestavile res kvaliteten štab. Prvo tekmo proti finalistom smo izgubili, nato pa smo stopnjevali naš ritem do finala, kjer smo pa na koncu zmagali. Sicer je bil to prijeten dan, tekme so bile dobre, še lepša pa zmaga na koncu.«

  Siniša Miličevič iz drugouvrščenega moštva 3x3 UP, ki pred finalom ni izgubilo niti ene tekme, na koncu pa je v finalu moralo priznati premoč nasprotnikom, je povedal, da niso pričakovali tako kvalitetnih moštev: »Ekipe so bile fenomenalne. Oni so malo več zadeli, bili smo tudi malo utrujeni, tako da se je na koncu vse poklopilo. Tudi drugo mesto ni slabo.«

  Izvedbo tekmovanja so podprli Študentska organizacija Slovenije, Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentski kampus in Spalding.

  Rezultati

  Finale:

  CJESTABALL : 3x3 UP – 19 : 10

  Tekma za 3. mesto:

  OBALA : VZHOD 1 – 21 : 14

  Polfinale:

  OBALA : CJESTABALL – 15 : 21

  UP 3X3 : VZHOD 1 – 14 : 11

  Končni vrstni red:

  1. CJSTABALL (Anže VINAZZA - UL, Fakulteta za šport, Lovro FIŽULETO - UL, Fakulteta za šport, Gašper JORDAN ROJKO - UL, Fakulteta za družbene vede, Nik KUČEJ - UL, Fakulteta za družbene vede)
  2. 3X3 UP (David VAC - UP, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Tine PETRIČ - UP Fakulteta za turistične študije Turistica, Teo KLEPAČ - UP, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Siniša MILIČEVIĆ - UP, Fakulteta za management)
  3. OBALA (Tim ŠKERBEC - UP, Fakulteta za management, Andrej VOLK - UP, Fakulteta za management, Enej MIKLAVČIČ - UP, Fakulteta za vede o zdravju, Filip PAČARIĆ - UP, Fakulteta za management)
  4. VZHOD 1 (Gašper MOŠKOTEVC - UL, Pravna fakulteta,Uroš VEZONIK - UL, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Dejan NAVODNIK - UL, Filozofska fakulteta, Rok VERČKO - UL, Fakulteta za elektrotehniko)

  Fotografije: Aleks Kogoj, M. I.

  Facebook Twitter Google+ Pinterest

  Državno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju: Zmagovalci so znani!

  12.06.2024, Državna univerzitetna prvenstva

  V soboto, 8. junija 2024, je Koper gostil najboljše študentske plezalce in plezalke na Državnem univerzitetnem prvenstvu v športnem plezanju. Tekmovanje, ki ga je organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA)...

  Beri več

  Razpis za Državno Univerzitetno Prvenstvo v Streljanju 2023/24

  01.06.2024, Državna univerzitetna prvenstva

  Slovenska univerzitetna športna zveza v sodelovanju s Strelsko zvezo Slovenije napoveduje Državno univerzitetno prvenstvo v streljanju za študijsko leto 2023/24. Prireditev bo potekala na strelišču Dolič, v Gornjem Doliču, dne...

  Beri več

  Razpis za Državno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju 2023/24

  31.05.2024, Državna univerzitetna prvenstva

  Si pripravljen/a pokazati svoje plezalne veščine? Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Športno plezalni klub Plus vabita vse študente in študentke, ki so vpisani v študijskem letu 2023/24 na katerem koli...

  Beri več

  Prvo državno univerzitetno prvenstvo v elektronskem pikadu navdušilo v Mariboru!

  23.05.2024, Državna univerzitetna prvenstva

  V četrtek, 16. maja 2024, je dvorana ŠTUK v Mariboru gostila 1. državno univerzitetno prvenstvo v elektronskem pikadu za študente in študentke. Tekmovanje, ki ga je izvedla Univerzitetna športna zveza...

  Beri več

  DUP v košarki 3x3: Ljubljana gostila napete boje!

  07.05.2024, Državna univerzitetna prvenstva

  V ponedeljek, 6. maja 2024, je v Ljubljani (Baza športa) potekalo Državno univerzitetno prvenstvo (DUP) 2023/24 v košarki 3x3. Tekmovanje je bilo izjemno napeto in razburljivo, saj so se v...

  Beri več

  Razpisi državnih univerzitetnih prvenstev v športih z loparji 2019/20

  10.03.2020, Državna univerzitetna prvenstva

  V sredo, 25. 3. 2020 bodo v Mariboru potekala tri univerzitetna državna prvenstva v športih z loparji za študijsko leto 2019/20. Dvorana Tabor bo gostila državno univerzitetno prvenstvo v namiznem...

  Beri več