Razpis državnega univerzitetnega prvenstva v biljardu 2018/19

Dodatne informacije


Razpis državnega univerzitetnega prvenstva v biljardu 2018/19

V sredo, 20. 3 2019 bo v biljardnici MagmaX v Novi Gorici potekalo državno univerzitetno prvenstvo v biljardu za študijsko leto 2018/19. Tekmovalo se bo v disciplini Ameriška devetka, v ženski in moški kategoriji. Udeleženci se borijo za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v panogi žepni biljard za študijsko leto 2018/19. Prijavnine ni.

Organizatorja prvenstva sta Biljardna zveza Slovenije in Slovenska univerzitetna športna zveza. Vodja tekmovanja pa bo Klavdij Ferle. 

(1) Tekmovanja se lahko udeležijo najboljše uvrščeni udeleženci z regionalnih študentskih tekmovanj v biljardu in sicer:

- v Ljubljani 6. 3. 2019 (za študente Univerze v Ljubljani ter drugih visokošolskih/višješolskih zavodov, ki imajo sedež v statističnih regijah Gorenjska, Osrednjeslovenska, Jugovzhodna Slovenija in Zasavska)
- v Mariboru 6. 3. 2019 (za študente Univerze v Mariboru ter drugih visokošolskih/višješolskih zavodov, ki imajo sedež v statističnih regijah Pomurska, Podravska, Koroška, Savinjska in Spodnjeposavka)
- v Ankaranu 6. 3. 2019 (za študente Univerze na Primorskem ter drugih visokošolskih/višješolskih zavodov, ki imajo sedež v statističnih regijah Notranjsko-kraška, Obalno-kraška in Goriška).

(2) Študenti s statusom v študijskem letu 2018/19 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji in tujini (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze)

Tekmovanje bo potekalo po pravilih Svetovne biljard zveze. Organizator bo povabil k udeležbi najboljše uvrščene tekmovalce z regionalnih študentskih tekmovanj.

Pred tekmovanjem so udeleženci študenti dolžni oddati izpolnjeno prijavnico in predložiti dokazilo o statusu študenta v študijskem letu 2018/19. Organizator bo pri pristojni službi izobraževalne ustanove preveril resničnost izjave o statusu študenta. V kolikor bo ugotovljeno, da udeleženec nima ustreznega statusa bo diskvalificiran, zoper njega bo sprožena kazenska in disciplinska prijava zaradi ponarejanja uradnega dokumenta.

Omejitev števila prijav:

- 16 udeležencev za vsako tekmovalno kategorijo.
- Omejitev števila udeležencev po posameznih visokošolskih zavodih je kot sledi:
1 Univerza v Ljubljani: 9
2 Univerza Maribor: 5
3 Univerza na Primorskem: 2

Organizator si pridržuje pravico do spremembe datuma, ure in kraja izvedbe tekmovanja ter tekmovalnih pravil v primeru objektivnih okoliščin. Organizator si pridržuje pravico do odpovedi celotnega tekmovanja in/ali izvedbe tekmovanja v posamezni kategoriji/disciplini v primeru premajhnega števila prijavljenih ekip.

Več informacij je na voljo v priloženem razpisu, ki se nahaja v novici zgoraj levo.

SF
Foto: TN

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Prenesi priponke:

DUP v košarki 3x3: Ljubljana gostila napete boje!

07.05.2024, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 6. maja 2024, je v Ljubljani (Baza športa) potekalo Državno univerzitetno prvenstvo (DUP) 2023/24 v košarki 3x3. Tekmovanje je bilo izjemno napeto in razburljivo, saj so se v...

Beri več

Razpisi državnih univerzitetnih prvenstev v športih z loparji 2019/20

10.03.2020, Državna univerzitetna prvenstva

V sredo, 25. 3. 2020 bodo v Mariboru potekala tri univerzitetna državna prvenstva v športih z loparji za študijsko leto 2019/20. Dvorana Tabor bo gostila državno univerzitetno prvenstvo v namiznem...

Beri več

Koledar državnih univerzitetnih prvenstev 2020

08.12.2019, Državna univerzitetna prvenstva

Pristojni organi Slovenske univerzitetne športne zveze so sprejeli okviren koledar državnih univerzitetnih prvenstev v letu 2020. Za vsa tekmovanja je že znano kje se bodo odvijala, zaradi objektivnih razlogov se...

Beri več

VIDEO: Markoja, Janžljeva in Špindler prvaki v šahu

27.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V torek, 26. 11. 2019 se je v prostorih Šahovske zveze Slovenije odvijalo državno univerzitetno prvenstvo v šahu. Na prvenstvu se je merilo skoraj 50 študentov in zaposlenih iz Univerz...

Beri več

FOTO: Team Erazmus prepričljivo najboljši na DUP v curlingu

12.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 11. 11. 2019 se je v Dvorani Zalog zaključilo 7. državno univerzitetno prvenstvo v curlingu. Drugi tekmovalni dan smo videli izločilne boje osmih najboljših ekip. V velikem finalu...

Beri več

FOTO/VIDEO: Na DUP v curlingu dobili najboljših 8 ekip!

04.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V Dvorani Zalog je bil v ponedeljek odigran prvi tekmovalni dan letošnjega državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu. Nastopilo je 12 ekipi iz Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze...

Beri več