Škerbec: Rezultat je realen, za boljši dosežek pa bi potrebovali širši kader
Tim Škerbec z nagradama za najboljšega strelca in skakalca prvenstva.

Škerbec: Rezultat je realen, za boljši dosežek pa bi potrebovali širši kader

V Miškolcu se je v nedeljo končalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. Tekmovanja se je udeležila tudi moška ekipa Univerze na Primorskem in osvojila 13. mesto, v njenih vrstah pa je po predstavah izstopal kapetan Tim Škerbec.

Primorski kapetan je na šestih tekmah v povprečju dosegel 22,5 točke in 10,8 skoka. S tem ni izstopal samo v svoji zasedbi, temveč je pustil globok pečat tudi na prvenstvu, saj je prejel nagradi za najboljšega strelca (skupaj 135 točk) in najboljšega skakalca (65). Po koncu tekmovanja je spregovoril o končni uvrstitvi ekipe, komentiral osvojeni nagradi in ocenil delo organizatorjev.

 

Univerza na Primorskem je na Evropsko univerzitetno prvenstvo pripotovala z le devetimi igralci. Kako je številčna okrnjenost vaše ekipe vplivala na zastavljene cilje, ste kljub kratki klopi želeli poseči čim višje ali ste bili rezultatsko neobremenjeni?

Na prvenstvo smo pripotovali rezultatsko neobremenjeni. Želeli smo čim bolje zastopati našo univerzo. Dogovorili smo se, da se bomo za vsako tekmo pripravili posebej in si nismo zadajali dolgoročnih ciljev. Definitivno je kratka klop botrovala temu, da se nismo uspeli uvrstiti višje. Na razpolago smo imeli premajhno število igralcev, v drugem delu tekmovanja pa se je krepko poznala utrujenost nosilcev igre.

 

V skupinskem delu ste izgubili vse tri tekme. Univerza Marie Curie Sklodowske (95:55) in Univerza v Miškolcu (92:68) sta bili občutno boljši, medtem ko ste bili proti Univerzi v Münstru (79:69) v igri za zmago vse do zadnjih minut. Lahko trdimo, da tudi s širšim kadrom ne bi mogli poseči višje od tretjega mesta, ki, tako kot četrto mesto, prinaša boj od 8. do 16. mesta?

Mislim, da bi s širšim kadrom zagotovo lahko posegli višje od tretjega mesta v skupini. Na vseh tekmah se nam je krepko poznala kratka klop in zagotovo bi s širšim kadrom odigrali bolje. Nasprotniki, z izjemo ekipe Univerze Marie Curie Skodlowske iz Poljske, so bili premagljivi, vendar nam tokrat to ni uspelo.

 

Po skupinskem delu ste imeli na voljo prost dan. Kako ste ga izkoristili, je bil v ospredju predvsem počitek ali ste imeli čas za ogled mesta?

Prosti dan smo izkoristili za regeneracijo. Prav tako pa smo si s soigralci ogledali bližnje jezero in najvišji slap na Madžarskem. Mesto smo si ogledali ob otvoritveni slovesnosti, zato smo ta dan raje preživeli ob jezeru.

 

Prvenstvo ste nadaljevali s porazom proti Arel University Istanbul (80:95), ki si je ključno prednost priigral šele v zadnji četrtini, nato pa ste v zadnjih dveh tekmah proti Univerzi v Pitestiju in Univerzi v Aveiru dosegli dve zmagi. In obe ste dosegli na podoben način, saj sta se hitro znašli v zaostaku za več kot deset točk, a se kljub utrujenosti zaradi zgoščenega ritma tekem in predvsem kratke klope dvakrat vrnili in premagali nasprotnika. Kdo je v kritičnih trenutkih najbolj bodril ekipo in poskrbel za dvig morale?

Proti nasprotnikom iz Istanbula smo odigrali dobro tekmo, žal nismo uspeli zadržati isto nivo vseh 40 minut kar so Turki spretno kaznovali. Res je, obe naslednji tekmi smo slabo začeli, vendar smo kljub slabemu začetku ostali pozitivno naravnani ter se bodrili. Menim, da je bilo to najpomembneje, saj je bila kvaliteta in vztrajnost na naši strani. Nobenega posameznika ne bi izpostavljal, saj smo tako igralci kot tudi trenerja pripomogli k dvigu morale in končni zmagi.

 

Tekmovanje ste končali na 13. mestu, vaš izkupiček sta bili dve zmagi in štirje porazi. Kako komentirate uvrstitev vaše ekipe, ste, glede na okoliščine, zadovoljni z doseženim?

Menim, da je izkupiček, glede na okoliščine, dokaj realen. Sam seveda kot športnik vedno želim poseči po najvišjih mestih, vendar tokrat to žal ni bilo uresničeno. Dosegli smo boljši rezultat kot lani na Evropskih univerzitetnih igrah v Zagrebu in na Reku, seveda pa ostaja grenak priokus, saj bi z malo sreče lahko ciljali dosti višje. Pripravljali se bomo za Evropske univerzitetne igre v Coimbri ter državno univerzitetno prvenstvo v Sloveniji. Naš cilj je, da vsako leto izboljšamo rezultat, kot smo to storili letos.

 

Vaši ekipi žal ni uspelo igrati vidne vloge na prvenstvu, ste pa kot njen kapetan navdušili z odličnimi predstavami in prejeli nagradi za najboljšega strelca in skakalca. Kaj vam pomenita ti priznanji?

Predstavljata dokaz, da je trdo delo nagrajeno, sta pa tudi dobri popotnici za prihodnost. Tu moram omeniti tudi pomembno vlogo svojih soigralcev, brez katerih mi ne bi uspelo.

 

Za konec še beseda o organizatorju. Že ob vašem prihodu v Miškolc je bilo slišati veliko pohval na račun prirediteljev, kakšen vtis so naredili na vas in s čim so vas še posebej navdušili?

Turnir je odlično organiziran. Madžari so se izkazali kot dobri gostitelji in prijazni ljudje. Na našo ekipo so naredili dober vtis. Še posebej se se izkazali z organizacijo druženja ob največji atrakciji v Miškolcu – Cave Bath. Za nami je zelo lepa izkušnja, ki nam bo vedno ostala v lepem spominu. V imenu ekipe bi se rad zahvalil vsem organizatorjem, prostovoljcem in sodelujočim na turnirju. Posebna zahvala pa gre vsem, ki nam omogočajo, da se tovrstnih mednarodnih turnirjev udeležujemo v imenu Univerze na Primorskem, tj. Univerza na Primorskem, Študentska organizacija univerze na Primorskem ter Univerzitetna športna zveza Primorske.

skerbec in ekipa

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Edini slovenski predstavnik v kickboksingu na EUP Oset

16.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Zagrebu je Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) organizirala kar tri evropska univerzitetna prvenstva (EUP) pod skupnim imenom EUP v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Urh Oset...

Beri več

Judoisti na EUP v Zagrebu najvišje do 7. mesta

13.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

Tudi judoisti so se zbrali v Zagrebu, kjer so tekmovali na evropskem univerzitetnem prvenstvu (EUP) v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Judoisti so bili trije: Tina Pestotnik...

Beri več

V Zagrebu na EUP 8 karateistov in karateistk

12.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Zagrebu je Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) organizirala kar tri evropska univerzitetna prvenstva (EUP) pod skupnim imenom EUP v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Najštevilčnejši so...

Beri več

Hvala in Stanonik na EUP v orientacijskem teku osma

05.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Olomucu na Češkem je bilo organizirano prvo evropsko univerzitetno prvenstvo (EUP) v orientaciji. Slovenijo oz. Univerzo v Ljubljani so zastopali trije študenti Fakultete za strojništvo. Petek Tušar, Simon Stanonik in Gregor Hvala...

Beri več

Ljubljančanke tik pod stopničkami, Primorci na 20. mestu

05.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Portu se je v organizaciji Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) uspešno končalo  4. evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Znova so bile v vrhu študentke Univerze v Ljubljani, ki...

Beri več

Ljubljančanke v polfinale, Primorci končali na 20. mestu

03.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Portu so bile v prvih dveh tekmovalnih dneh 4. evropskega univerzitetnega prvenstva v košarki 3x3 odigrane tekme v predtekmovalnih skupinah in tekme v osmini finala. Zadnji dan tekmovanja pa...

Beri več