EUP v odbojki na mivki, 4. DAN: Študentki UL in študenta UL in UM v nadaljnje boje

EUP v odbojki na mivki, 4. DAN: Študentki UL in študenta UL in UM v nadaljnje boje

Tokratni dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki, ki poteka v Splitu je znova postregel s številnimi odličnimi tekmami in počasi se že oblikujejo mnenja kdo bo lahko vse do konca v igri za naslov evropskega univerzitetnega prvaka. Žal so z boji z današnjim dnem zaključila para iz Univerze na Primorskem, ostali trije pari se bodo jutri pomerili za najvišja možna mesta. 

Ženske University of Split (CRO) : University of Primorska (SLO) 2 : 0
Domačinki iz Splita, Ana Maria Bazina in Nika Stanović sta proti Primorkama, Nini Plank in Viti Kocet upravičili vlogo domačink in oba niza suvereno premagali študenti iz Univerze na Primorskem. Končni rezultat, 2:0.

Moški Tampere University of Technology 1 (FIN) : University of Primorska (SLO) 2 : 0
Nasprotnika paru iz Univerze na Primorskem sta bila brata Joni Toppari in Niko Toppari. V prvem nizu sta Finca le s težavo premagala primorska predstavnika, ki sta na kocu klonila z rezultatom 21:18 in tako prepustila vodstvo nasprotnikoma. V drugem nizu pa sta Boštjan Hafnar in Anže Perčič le klonila pod pritiskom in morala priznati premoč nasprotnikoma, ki sta z rezultatom 2:0 zaključila tekmo v svojo korist.

Ženske University of Ljubljana (SLO) : University of Zagreb (CRO) 2 : 0
Domači prestavnici Univerze v Zagrebu, Antonija Čeliković in Doris Barič sta v prvi niz vstopili prepričlivejše in le-tega zaključili pri rezultatu 21 : 14. Drugi niz, pa sta Ljubljančanki,  Barbara Jevšnikar in Anja Jerman pokazali zobe in vse do konca dražli priključek z Zagrebčankama, ki pa sta na koncu uspeli premagati nasprotnice z 21 : 19 in tako končati tekmo s končnim rezultatom 2:0.

Moški Istanbul Gedik University (TUR) : University of Maribor (SLO) 1:2
Nasprotnika Jureta Kasnika in Vasje Plesca sta bila Turka, Ali Berke Sagir in Berk Bilgin, ki sta glede na dosedanje predstave bila povsem enakovreden nasprotnik študentoma iz štajerske prestolnice. Prvi niz sta Turka zmagala z rezultatom 21 : 19, drugega pa Štajerca z rezultatom 20 : 22. To je pomenilo, da se bodo v tretjem, odločilnem nizu nasprotniki pomerili za končno zmago. Z 17 : 19 je ta pripadel Mariborčanoma, ki sta tako zabeležila pomembno zmago in dokazala, da ju ni tem prvenstvu še ni za odpisati.

Moški Poznan University of Life Sciences (POL) : University of Ljubljana (SLO) 2:1
Na tekmi med Poznan University of Life Sciences (Radzikowski Kamil in Marcin Szczechowicz) in Univerzo v Ljubljani (Gasper Vrhunc in Jernej Vrhunc), ki se je na žalost na koncu končala z rezultatom 2 : 1 v korist nasprotnikov med tekmo še zdaleč ni bilo vse tako prepričljivo. Prvi niz sta Ljubljančana pokazala odlično igro in z rezultatom 17 : 21 povedla z 0:1. Tudi drugi niz sta Ljubljančana igrala odlično, žal pa jim je proti koncu pričelo primankovati moči in za razliko prvega niza morala priznati premoč nasprotnikoma z 21 : 17. V tretjem nizu, pa sta predstavnika Univerze v Ljubljani popolnoma pregorela, kar je bilo videti tudi na obrazu. Z rezultatom 15 : 6 sta predstavnika Poljske unvierze zaključila tekmo z rezultatom 2:1.

Ženske University of Physical Education (HUN) : University of Ljubljana (SLO) 1:2
Adrienn Czene in Laura Krisztina Gubicza iz Madžarske ter Barbara Jevšnikar in Anja Jerman iz Univerze v Ljubljani so v treh nizih pomirile med sabo na pomembni tekmi za napredovanje. Prvi niz sta Madžarki z rezultatom 22 : 20 premagali Ljubljančanki, ki pa sta v drugjem in tretjem nizu strli odpor nasprotnic. Z rezultatoma 17 : 21 in 12 : 15 sta postavili končni rezultat 1:2, ter tako zabeležili zmago.

Moški University of Maribor (SLO) : Technion - Israel Institute of Technology (ISR) 0:2
Po zmagi nad Turkoma in napredovanju v boju za 13. mesto sta se Mariborčana, Jure Kasnik in Vasja Plesec pomerila z Izraelskim parom v katerem sta nastopala Roman Shor in Alexander Kopzon. V obeh nizih sta bila izraelca za las boljša in tako z rezultatoma 19 : 21 in 16 : 21 končala tekmo z rezultatom 0:2.

Ženske Utrecht University (NED) : University of Primorska (SLO) 2:0
Nizozemki sta veljali za favoritinji in to sta tudi upravičili, saj sta z dvema dobljenima nizoma prepričljivo pripeljali tekmo do konca in tako s končnim rezzltatom 2:0 zaključili v njuno korist.

Moški Tampere University of Technology 2 (FIN) : University of Primorska (SLO) 2:0
Tekma proti Finskemu paru za katerega sta nastopala Jukka Katila in Arttu Moisio je bila za Primorca zadnja priložnost da popravita neuspešen niz tega dne. Žal pa se tudi tokrat ni izšlo vse po načrtih in sta Finca z rezultatoma 21 : 14 in 26 : 24 zadala zadnji udarec BoŠtjanu Hafnarju in Anžetu Perčiču, ki bosta svoj uspeh iskala na naslednjih tekmovanjih.

Več o Evropskem univerzitetnem prvenstvu v odbojki na mivki lahko preberete na: http://beachvolleyball2017.eusa.eu

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Edini slovenski predstavnik v kickboksingu na EUP Oset

16.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Zagrebu je Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) organizirala kar tri evropska univerzitetna prvenstva (EUP) pod skupnim imenom EUP v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Urh Oset...

Beri več

Judoisti na EUP v Zagrebu najvišje do 7. mesta

13.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

Tudi judoisti so se zbrali v Zagrebu, kjer so tekmovali na evropskem univerzitetnem prvenstvu (EUP) v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Judoisti so bili trije: Tina Pestotnik...

Beri več

V Zagrebu na EUP 8 karateistov in karateistk

12.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Zagrebu je Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) organizirala kar tri evropska univerzitetna prvenstva (EUP) pod skupnim imenom EUP v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Najštevilčnejši so...

Beri več

Hvala in Stanonik na EUP v orientacijskem teku osma

05.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Olomucu na Češkem je bilo organizirano prvo evropsko univerzitetno prvenstvo (EUP) v orientaciji. Slovenijo oz. Univerzo v Ljubljani so zastopali trije študenti Fakultete za strojništvo. Petek Tušar, Simon Stanonik in Gregor Hvala...

Beri več

Ljubljančanke tik pod stopničkami, Primorci na 20. mestu

05.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Portu se je v organizaciji Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) uspešno končalo  4. evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Znova so bile v vrhu študentke Univerze v Ljubljani, ki...

Beri več

Ljubljančanke v polfinale, Primorci končali na 20. mestu

03.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Portu so bile v prvih dveh tekmovalnih dneh 4. evropskega univerzitetnega prvenstva v košarki 3x3 odigrane tekme v predtekmovalnih skupinah in tekme v osmini finala. Zadnji dan tekmovanja pa...

Beri več